Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare
Adauga apoi galbenusurile si mixeaza pana se incorporeaza
Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin peste compozitie,...
Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald.
In castronul cu faina pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie si portocala, oul intreg si cele doua galbenusuri si zaharul....
Ai nevoie doar de o oala, un castron si un mixer.
Mai intai topeste zaharul in cratita in care faci crema de zahar ars, la foc mic, cu atentie sa nu se arda, altfel va deveni amar. Cand zaharul a capatat culoarea chihlimbarului, opreste focul si imbraca cu grija peretii...
Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac.
Pune in craticioara laptele, zaharul, ciocolata rupta si untul taiat cubulete. Las-o la foc potrivit si amesteca cu un tel pana se topesc...
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se umfla si se albesc.
Adauga faina si amesteca usor.
Mixeaza cele 6 albusuri de ou cu un praf de sare pana se umfla bine si apoi amesteca-le usor in compozitie. Amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana obtii un...
Ai nevoie de doua castroane mai mari. In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul.
In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu furculita, ouale, zaharul, apoi uleiul, laptele batut si apa rece.
Amesteca apoi in doua-trei transe...
Scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie.
Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o tava de tort, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm.
Asaza rondele de ananas de jur imprejurul...
Curata pepenele galben si taie miezul cuburi, apoi pune-l intr-o tava in congelator si lasa-l pana se intareste bine.
Pune-l apoi intr-un robot de bucatarie, adauga mierea dupa gust, apa si zeama de lamaie si mixeaza pana obtii o crema fina.
Se poate servi imediat, avand deja o consistenta...
Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul brun. Adauga apoi pe rand galbenusurile, mixand in continuare. Adauga apoi cacaua si esenta de migdale.
Mixeaza separat albusurile cu un praf de sare si zaharul vanilat bourbon, pana se intaresc bine. Adauga-le apoi in compozitia cu unt...
Mixeaza untul moale cu zaharul alb si brun cu ajutorul telului Breville sau cu un mixer, apoi adauga oul si vanilia si mixeaza pana ce amestecul devine cremoasa
Amesteca intr-un bol faina, scortisoara si praful de copt si adauga-le in compozitie,...
Prepara mai intai sosul de zmeura: pune intr-o craticioara zmeura si zaharul si pune-le la foc mic pana ce zaharul se topeste si se ingroasa putin compozitia. Lasa-l apoi sa se raceasca.
Amesteca laptele cu smantana lichida pentru frisca si pune-le pe foc mic, pana incep sa fiarba.
Mixeaza...
Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute.
Opreste focul, pune capacul la oala si lasa-i sa se umfle si sa se raceasca de tot.
Adauga la final coaja rasa de lamaie...
Mai intai dizolva drojdia in laptele caldut. Pune 2-3 linguri de zahar si 2 linguri de faina, apoi las-o sa creasca 15 minute, intr-un loc cald. Pune in vasul robotului untul topit, ouale batute, restul de zahar, un praf de sare, esenta de rom si coaja rasa de lamaie si de...
Pentru aluat am framantat la robot :) Mixeaza untul moale cu oul, sarea, vanilia si zaharul, apoi adauga faina amestecata cu drojdia uscata. Lasa la framantat 15 minute, iar daca mai este nevoie mai presara neasupra putina faina, pana ce aluatul devine elastic si nelipicios. Acopera vasul cu un...
Pentru blat, separa ouale si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa.
Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Pune galbenusurile peste bezea si mixeaza la viteza cea mai...
Se amesteca intr-un bol iaurtul cu laptele, ouale batute, zaharul, untul topit si extractul de vanilie
In alt bol se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara
Se toarna amestecul lichid peste cel solid si...
Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu zaharul, pana obtii o bezea tare
Amesteca galbenusurile cu piureul de dovleac, apoi adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana obtii o compozitie cremoasa
Adauga apoi apa, tot in fir subtire...
Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot
Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte
Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata
Adauga esenta de rom si lasa la...
hidrateaza foitele de gelatina cu apa rece
amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic
adauga zaharul si amesteca lejer pana se topeste si pana incepe sa se infierbante
taie batonul de vanilie si scoate...
Mixeaza galbenusurile cu zaharul si 2 lingurite de apa fierbinte, pana se albesc si se umfla
Bate albusurile spuma cu un praf de sare
Amesteca faina cu praful de copt, incorporeaz-o usor in crema de galbenusuri, apoi adauga deasupra spuma de albusuri si...
Cu ajutorul robotului de bucatarie bateti untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtineti un amestec pufos
Adaugati pe rand ouale, mixand in continuare la viteza mica
Adaugati extractul de vanilie
Amestecati faina cu praful de...
Spalati bine afinele si alegeti crengutele sau frunzulitele
Puneti afinele intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si zeama de lamaie
Puneti la fiert, la foc potrivit
Din momentul in care incepe sa fiarba lasati 15 minute pe foc,...
Spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert
Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit
Intre timp, desfaceti prunele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii
Amestecati 30 grame de zahar brun...
Puneti laptele la fiert intr-o oala cu pereti dubli
Adaugati zaharul si lasati sa dea in clocot
Adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase
Cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si...
Pregatiti mai intai foile
Mixati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios (daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati cate putina faina)...
Cantariti fructele dupa ce le-ati scos samburii
Taiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare
Adaugati zaharul si zeama de lamaie
Amestecati usor si lasati sa fiarba la foc mic
Indepartati spuma...
Maruntiti biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie
Intr-un bol amestecati biscuitii cu untul topit, scortisoara si cacao si rasturnati compozitia intr-o forma de tort detasabila (diametru 22 cm)
Presati bine baza de biscuiti si lasati apoi forma...
Ungeti o tava de tarta (diametru 24 cm) cu unt
Taiati pepenele galben si nectarinele in cubulete si asezati-le, impreuna cu zmeura, in tava de tarta
Cu ajutorul blenderului Oster Versa mixati la viteza mai mare ouale intregi cu un praf de sare, apoi...
Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii
Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare
Amestecati in vasul robotului ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica...
Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare
Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului
Opriti focul si lasati compozitia...
Tort Padurea Neagra
Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare Adauga apoi galbenusurile si mixeaza pana se incorporeaza Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin peste compozitie,...
Poale-n brau
Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald. In castronul cu faina pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie si portocala, oul intreg si cele doua galbenusuri si zaharul....
Crema de zahar ars
Ai nevoie doar de o oala, un castron si un mixer. Mai intai topeste zaharul in cratita in care faci crema de zahar ars, la foc mic, cu atentie sa nu se arda, altfel va deveni amar. Cand zaharul a capatat culoarea chihlimbarului, opreste focul si imbraca cu grija peretii...
Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic
Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac. Pune in craticioara laptele, zaharul, ciocolata rupta si untul taiat cubulete. Las-o la foc potrivit si amesteca cu un tel pana se topesc...
Rulada leopard cu crema de ciocolata
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se umfla si se albesc. Adauga faina si amesteca usor. Mixeaza cele 6 albusuri de ou cu un praf de sare pana se umfla bine si apoi amesteca-le usor in compozitie. Amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana obtii un...
Briose cu ciocolata pentru Halloween
Ai nevoie de doua castroane mai mari. In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul. In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu furculita, ouale, zaharul, apoi uleiul, laptele batut si apa rece. Amesteca apoi in doua-trei transe...
Tort diplomat cu iaurt si ananas
Scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie. Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o tava de tort, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm. Asaza rondele de ananas de jur imprejurul...
Sorbet de pepene galben
Curata pepenele galben si taie miezul cuburi, apoi pune-l intr-o tava in congelator si lasa-l pana se intareste bine. Pune-l apoi intr-un robot de bucatarie, adauga mierea dupa gust, apa si zeama de lamaie si mixeaza pana obtii o crema fina. Se poate servi imediat, avand deja o consistenta...
Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone
Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul brun. Adauga apoi pe rand galbenusurile, mixand in continuare. Adauga apoi cacaua si esenta de migdale. Mixeaza separat albusurile cu un praf de sare si zaharul vanilat bourbon, pana se intaresc bine. Adauga-le apoi in compozitia cu unt...
Biscuiti cu ciocolata alba si stafide
Mixeaza untul moale cu zaharul alb si brun cu ajutorul telului Breville sau cu un mixer, apoi adauga oul si vanilia si mixeaza pana ce amestecul devine cremoasa Amesteca intr-un bol faina, scortisoara si praful de copt si adauga-le in compozitie,...
Inghetata cu ciocolata si zmeura
Prepara mai intai sosul de zmeura: pune intr-o craticioara zmeura si zaharul si pune-le la foc mic pana ce zaharul se topeste si se ingroasa putin compozitia. Lasa-l apoi sa se raceasca. Amesteca laptele cu smantana lichida pentru frisca si pune-le pe foc mic, pana incep sa fiarba. Mixeaza...
Desert mucenici muntenesti
Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute. Opreste focul, pune capacul la oala si lasa-i sa se umfle si sa se raceasca de tot. Adauga la final coaja rasa de lamaie...
Mucenici moldovenesti- Reteta Video
Mai intai dizolva drojdia in laptele caldut. Pune 2-3 linguri de zahar si 2 linguri de faina, apoi las-o sa creasca 15 minute, intr-un loc cald. Pune in vasul robotului untul topit, ouale batute, restul de zahar, un praf de sare, esenta de rom si coaja rasa de lamaie si de...
Mucenici cu ciocolata si portocale
Pentru aluat am framantat la robot :) Mixeaza untul moale cu oul, sarea, vanilia si zaharul, apoi adauga faina amestecata cu drojdia uscata. Lasa la framantat 15 minute, iar daca mai este nevoie mai presara neasupra putina faina, pana ce aluatul devine elastic si nelipicios. Acopera vasul cu un...
Musuroi de cartita
Pentru blat, separa ouale si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa. Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune galbenusurile peste bezea si mixeaza la viteza cea mai...
Clatite americane cu dulceata de gutui
Se amesteca intr-un bol iaurtul cu laptele, ouale batute, zaharul, untul topit si extractul de vanilie In alt bol se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara Se toarna amestecul lichid peste cel solid si...
Prajitura cu piure de dovleac
Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu zaharul, pana obtii o bezea tare Amesteca galbenusurile cu piureul de dovleac, apoi adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana obtii o compozitie cremoasa Adauga apoi apa, tot in fir subtire...
Prajitura cu ciocolata si pere
Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata Adauga esenta de rom si lasa la...
Panna cotta cu aroma de lavanda
hidrateaza foitele de gelatina cu apa rece amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic adauga zaharul si amesteca lejer pana se topeste si pana incepe sa se infierbante taie batonul de vanilie si scoate...
Prajitura cu smochine si aroma de portocala
Mixeaza galbenusurile cu zaharul si 2 lingurite de apa fierbinte, pana se albesc si se umfla Bate albusurile spuma cu un praf de sare Amesteca faina cu praful de copt, incorporeaz-o usor in crema de galbenusuri, apoi adauga deasupra spuma de albusuri si...
Tort cu afine si lamaie
Cu ajutorul robotului de bucatarie bateti untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtineti un amestec pufos Adaugati pe rand ouale, mixand in continuare la viteza mica Adaugati extractul de vanilie Amestecati faina cu praful de...
Dulceata de afine
Spalati bine afinele si alegeti crengutele sau frunzulitele Puneti afinele intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si zeama de lamaie Puneti la fiert, la foc potrivit Din momentul in care incepe sa fiarba lasati 15 minute pe foc,...
Galuste cu prune
Spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit Intre timp, desfaceti prunele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii Amestecati 30 grame de zahar brun...
Budinca de gris cu lapte si afine
Puneti laptele la fiert intr-o oala cu pereti dubli Adaugati zaharul si lasati sa dea in clocot Adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase Cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si...
Prajitura cu foi de bulion
Pregatiti mai intai foile Mixati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios (daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati cate putina faina)...
Dulceata de nectarine si cirese
Cantariti fructele dupa ce le-ati scos samburii Taiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare Adaugati zaharul si zeama de lamaie Amestecati usor si lasati sa fiarba la foc mic Indepartati spuma...
Prajitura cu banane, ananas si nuca de cocos
Maruntiti biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie Intr-un bol amestecati biscuitii cu untul topit, scortisoara si cacao si rasturnati compozitia intr-o forma de tort detasabila (diametru 22 cm) Presati bine baza de biscuiti si lasati apoi forma...
Clafoutis cu fructe de vara
Ungeti o tava de tarta (diametru 24 cm) cu unt Taiati pepenele galben si nectarinele in cubulete si asezati-le, impreuna cu zmeura, in tava de tarta Cu ajutorul blenderului Oster Versa mixati la viteza mai mare ouale intregi cu un praf de sare, apoi...
Prajitura cu ricotta si caise
Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare Amestecati in vasul robotului ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica...
Eclere cu zmeura
Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului Opriti focul si lasati compozitia...