Eclere cu zmeura

de Oana in Prajituri, 30 Iun 2015 | 8802 vizualizari

 

Trebuie sa incercati eclerele cu zmeura, deosebit de racoritoare si mai ales delicioase! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente eclere:
  • apa- 150 ml
  • ulei- 75 ml
  • faina- 100 g
  • oua- 3 buc
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura:
  • ciocolata alba- 100 g
  • smantana lichida- 50 g
  • crème patisserie- 100 ml
  • zmeura zdrobita- 100 g
  • piure de zmeura- 2 linguri (din 100 g zmeura mixata)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu zmeura:

  • Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare

  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului

  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca

  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul

  • Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte

  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii

  • Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine

  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit

    • Pentru crema, incalziti smantana lichida si turnati-o apoi peste ciocolata alba rupta bucatele

    • Omogenizati bine si lasati la racit

    • Bateti bine crème patisserie, opriti 3 linguri si restul incorporati usor in crema de ciocolata alba

    • Zdrobiti zmeura cu o furculita si adaugati-o in crema, amestacand lejer

    • Amestecati piureul de zmeura (obtinut din 100 gr zmeura pasata si trecuta prin sita) cu frisca oprita si glazurati capacele de la eclere cu o pensula

    • Umpleti eclerele cu crema de zmeura, puneti capacele glazurate si ornati cu zmeura

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Linzer cu gem de zmeura