Intr-un castron mai mare, bate ouale cu zaharul, cu un tel. Adauga untul topit si racit, vanilia si coaja de lamaie.
Adauga laptele batut si omogenizeaza usor.
Separat, amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea....
Separa ouale si mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, pana se umfla si se albesc.
Amesteca faina cu praful de cacao si pune-le usor peste galbenusuri.
Adauga untul topit si esentele. Toarna laptele, putin cate putin si omogenizeaza bine cu telul. Separat, mixeaza albusurile cu un praf de...
Amesteca cu un tel, ouale cu untul topit, apoi laptele si faina. Omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase.
Pune un praf de sare si subtiaza compozitia cu apa minerala, pana obtii un aluat fin si cremos, ca o smantana mai subtire.
Rade putina coaja de lamaie si pune vanilia. Nu este...
Blatul se face foarte usor, doar maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu cacaua si untul moale. Punem apoi toata compozitia intr-o forma rotunda de tort, de 22 cm, cu pereti detasabili. Ca sa obtinem un blat compact, presam pur si simplu cu o lingura sau cu mana....
Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul pudra.
Se adauga uleiul putin cate putin, mixand la viteza mica.
Se pune coaja de portocala, vanilia si amidonul. Se omogenizeaza compozitia.
Se pune apoi faina putin cate...
Iata cum se prepara Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor
Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi laptele.
Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si...
Dulceata de capsuni reteta
Mai intai, trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele.
Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc mic si cand incepe sa fiarba, aduna...
Reteta de preparare a papanasilor
Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie.
Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in compozitie si framanta lejer pana obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Imparte aluatul...
Blat :
Pune ouale intregi in vasul robotului, adauga un praf de sare, coaja de portocala si mixeaza-le impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Lasa-le un minut la viteza medie, apoi doua minute la viteza mare, pana obtii o crema deschisa la culoare, aproape alba, ca o spuma. Muta...
Cel mai bine este sa prepari mai intai, crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere, adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste...
U nge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele.
Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare.
Adauga apoi faina, coaja rasa...
Blat: Mixez albusurile cu un praf de sare. Cand incep sa se umfle adaug treptat zaharul si mixez pana obtin o bezea. Amestec 250 gr nuca macinata cu faina si praful de copt. Le pun treptat peste bezea. Este important sa amestecam usor cu spatula, de jos in sus, ca sa nu se lase bezeaua....
Se separa galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se umfla si zaharul este topit.
Se adauga faina treptat, amestecand cu o spatula de jos in sus.
Se adauga coaja de lamaie si vanilie....
Crema de vanilie: Amesteca 400 ml de lapte cu zaharul si pune totul la fiert. Cresteaza pastaia de vanilie, scoate semintele cu ajutorul unui cutit si adauga-le peste lapte. Cand incepe sa fiarba, opreste focul si lasa-l la infuzat 10 minute, acoperit cu un capac.
Amesteca intr-un bol...
Foi de cacao : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul. Se pune amoniul in lapte si dupa ce se umfla putin se adauga in compozitie. Se mixeaza mai departe cacaua si apoi se adauga treptat faina, obtinand un aluat omogen.
Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi, pe...
Incepe mai intai cu crema , sa aiba timp sa se raceasca.
Pune laptele la fiert si amesteca intr-un castron faina cu jumatate din cantitatea de zahar.
Cand laptele incepe sa fiarba, toarna cu grija amestecul de faina si zahar si amesteca in continuu cu un tel, ca sa nu se formeze cocoloase....
Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute.
Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul, ouale batute, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si portocala, amesteca putin si pune apoi maiaua si...
Aluat : Pune drojdia proaspata in laptele caldut, pune peste doua linguri de zahar si doua de faina si amesteca bine cu un tel ca sa se dizolve drojdia.
Lasa amestecul sa creasca cam 15 minute, pana se umfla.
In bolul cu faina pune un praf de sare...
Cum se prepara Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv
Blat : Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le rasturnam peste...
Aluat : Amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul pudra, apoi adauga untul rece taiat cubulete.
Framanta cu varful degetelor pana obtii niste firimituri, apoi adauga vanilia, smantana si galbenusurile.
Framanta pana aluatul este omogen, apoi pune-l in folie de plastic si lasa-l...
Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Amesteca praful de copt cu faina si pune-o treptat peste...
Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute.
Fa o adancitura in castronul cu faina, pune sarea, ouale, zaharul, esenta de rom si coaja de lamaie si...
Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos.
Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare.
Pune apoi iaurtul grecesc si incorporeaza bine.
Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si mai mixeaza...
Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adauga apoi faina si omogenizeaza...
Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbeti, trebuie sa fie doar caldut! Apoi pune drojdia sfaramata, doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia.
In castronul...
Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Rupe biscuitii marunt, pune apoi deasupra nuca maruntita si rahatul taiat cubulete.
Pune intr-o craticioara zaharul, cacaua, laptele si pune pe foc pana incepe sa fiarba. Adauga apoi untul si amesteca pana se topeste.
Pune stafidele in crema fierbinte,...
Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul.
Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o vom folosi la final.
Lasa restul compozitiei din craticioara sa se raceasca de tot.
Pune praful de...
Mixeaza ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
Adauga apoi uleiul. Pune treptat faina alternand cu apa minerala si la final subtiaza cu laptele. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri.
Unge cu ulei o tigaie de 22 cm si coace pe rand clatitele. Toarna compozitia...
Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea
Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase.
Rastoarna galbenusurile peste albusuri si amesteca usor cu o spatula.
Adauga apoi treptat...
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul
Mixeaza untul moale 2 minute pana devine pufos si apoi adauga zaharul. Adauga vanilia si uleiul si mixeaza in continuare...
Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata
Intr-un castron mai mare, bate ouale cu zaharul, cu un tel. Adauga untul topit si racit, vanilia si coaja de lamaie. Adauga laptele batut si omogenizeaza usor. Separat, amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea....
Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Separa ouale si mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, pana se umfla si se albesc. Amesteca faina cu praful de cacao si pune-le usor peste galbenusuri. Adauga untul topit si esentele. Toarna laptele, putin cate putin si omogenizeaza bine cu telul. Separat, mixeaza albusurile cu un praf de...
Desert clatite cu dulceata
Amesteca cu un tel, ouale cu untul topit, apoi laptele si faina. Omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase. Pune un praf de sare si subtiaza compozitia cu apa minerala, pana obtii un aluat fin si cremos, ca o smantana mai subtire. Rade putina coaja de lamaie si pune vanilia. Nu este...
Desert cheesecake cu cirese
Blatul se face foarte usor, doar maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu cacaua si untul moale. Punem apoi toata compozitia intr-o forma rotunda de tort, de 22 cm, cu pereti detasabili. Ca sa obtinem un blat compact, presam pur si simplu cu o lingura sau cu mana....
Desert biscuiti de casa cu gem de caise
Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul pudra. Se adauga uleiul putin cate putin, mixand la viteza mica. Se pune coaja de portocala, vanilia si amidonul. Se omogenizeaza compozitia. Se pune apoi faina putin cate...
Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor
Iata cum se prepara Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi laptele. Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si...
Dulceata de capsuni reteta cu vanilie
Dulceata de capsuni reteta Mai intai, trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc mic si cand incepe sa fiarba, aduna...
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
Reteta de preparare a papanasilor Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in compozitie si framanta lejer pana obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini. Imparte aluatul...
Desert tort diplomat
Blat : Pune ouale intregi in vasul robotului, adauga un praf de sare, coaja de portocala si mixeaza-le impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Lasa-le un minut la viteza medie, apoi doua minute la viteza mare, pana obtii o crema deschisa la culoare, aproape alba, ca o spuma. Muta...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cel mai bine este sa prepari mai intai, crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere, adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste...
Desert - Clafoutis cu cirese
U nge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare. Adauga apoi faina, coaja rasa...
Desert tort cu nuca si crema de vanilie
Blat: Mixez albusurile cu un praf de sare. Cand incep sa se umfle adaug treptat zaharul si mixez pana obtin o bezea. Amestec 250 gr nuca macinata cu faina si praful de copt. Le pun treptat peste bezea. Este important sa amestecam usor cu spatula, de jos in sus, ca sa nu se lase bezeaua....
Desert prajitura cu capsuni
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se umfla si zaharul este topit. Se adauga faina treptat, amestecand cu o spatula de jos in sus. Se adauga coaja de lamaie si vanilie....
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel
Crema de vanilie: Amesteca 400 ml de lapte cu zaharul si pune totul la fiert. Cresteaza pastaia de vanilie, scoate semintele cu ajutorul unui cutit si adauga-le peste lapte. Cand incepe sa fiarba, opreste focul si lasa-l la infuzat 10 minute, acoperit cu un capac. Amesteca intr-un bol...
Desert prajitura televizor
Foi de cacao : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul. Se pune amoniul in lapte si dupa ce se umfla putin se adauga in compozitie. Se mixeaza mai departe cacaua si apoi se adauga treptat faina, obtinand un aluat omogen. Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi, pe...
Desert prajitura Alba ca Zapada
Incepe mai intai cu crema , sa aiba timp sa se raceasca. Pune laptele la fiert si amesteca intr-un castron faina cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba, toarna cu grija amestecul de faina si zahar si amesteca in continuu cu un tel, ca sa nu se formeze cocoloase....
Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya
Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute. Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul, ouale batute, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si portocala, amesteca putin si pune apoi maiaua si...
Desert pasca traditionala
Aluat : Pune drojdia proaspata in laptele caldut, pune peste doua linguri de zahar si doua de faina si amesteca bine cu un tel ca sa se dizolve drojdia. Lasa amestecul sa creasca cam 15 minute, pana se umfla. In bolul cu faina pune un praf de sare...
Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv
Cum se prepara Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv Blat : Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le rasturnam peste...
Desert placinta cu mere
Aluat : Amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul pudra, apoi adauga untul rece taiat cubulete. Framanta cu varful degetelor pana obtii niste firimituri, apoi adauga vanilia, smantana si galbenusurile. Framanta pana aluatul este omogen, apoi pune-l in folie de plastic si lasa-l...
Desert negresa de post cu nuci
Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Amesteca praful de copt cu faina si pune-o treptat peste...
Desert Mucenici Moldovenesti
Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute. Fa o adancitura in castronul cu faina, pune sarea, ouale, zaharul, esenta de rom si coaja de lamaie si...
Desert chec cu lamaie si mac
Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos. Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare. Pune apoi iaurtul grecesc si incorporeaza bine. Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si mai mixeaza...
Desert prajitura Tosca
Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adauga apoi faina si omogenizeaza...
Desert gogosi
Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbeti, trebuie sa fie doar caldut! Apoi pune drojdia sfaramata, doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia. In castronul...
Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Salam de biscuiţi, reţetă rapida Rupe biscuitii marunt, pune apoi deasupra nuca maruntita si rahatul taiat cubulete. Pune intr-o craticioara zaharul, cacaua, laptele si pune pe foc pana incepe sa fiarba. Adauga apoi untul si amesteca pana se topeste. Pune stafidele in crema fierbinte,...
Desert prajitura negresa
Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul. Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o vom folosi la final. Lasa restul compozitiei din craticioara sa se raceasca de tot. Pune praful de...
Desert clatite cu dulceata de visine
Mixeaza ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Adauga apoi uleiul. Pune treptat faina alternand cu apa minerala si la final subtiaza cu laptele. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri. Unge cu ulei o tigaie de 22 cm si coace pe rand clatitele. Toarna compozitia...
Desert chec marmorat
Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase. Rastoarna galbenusurile peste albusuri si amesteca usor cu o spatula. Adauga apoi treptat...
Tort cu nuca de cocos
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul Mixeaza untul moale 2 minute pana devine pufos si apoi adauga zaharul. Adauga vanilia si uleiul si mixeaza in continuare...