Prajitura cu piure de dovleac

de Oana in Prajituri, 8 Dec 2015 | 7022 vizualizari

 

Pandispan aromat si dulce, care se potriveste perfect cu sezonul rece!

 

INGREDIENTE

    • oua – 4 buc
    • zahar – 300 g
    • piure de dovleac – 500 g
    • ulei – 200 ml
    • apa – 100 ml
    • faina – 550 g
    • praf de copt – un plic
    • scortisoara – 1 lingurita cu varf
    • nucsoara – ½ lingurita
    • ghimbir – ½ lingurita
    • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de dovleac:

  • Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu zaharul, pana obtii o bezea tare

  • Amesteca galbenusurile cu piureul de dovleac, apoi adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana obtii o compozitie cremoasa

  • Adauga apoi apa, tot in fir subtire

  • Amesteca faina cu un praf de sare, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si praful de copt si incorporeaza usor in crema de dovleac

  • Pune apoi bezeaua, putin cate putin, si amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana se omogenizeaza bine

  • Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia

  • Coace prajitura la 180 de grade, pentru 30-40 de minute si fa testul cu scobitoarea

  • Lasa prajitura la racit si pudreaz-o apoi cu zahar

TIPS-URI

1

Pentru piureul de dovleac, coace aprox 800 gr dovleac, apoi scoate miezul copt intr-o sita si lasa-l la scurs si la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Aletta 1

15.09.2016, 12:59

cum zice Claudia, ce ispita culinara

dantes 1

15.09.2016, 13:33

Buna!

stefy_a 1

15.09.2016, 14:26

delicioasa!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dulceata de visine