Musuroi de cartita

de Oana in Torturi, 7 Ian 2016 | 6699 vizualizari

 

Am facut tortuletul de Craciun, pozat cu telefonul :), dar va asigur ca a fost delicios! Inspirat de la Gabitza :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
    • 6 oua
    • 6 linguri de zahar
    • 7 linguri faina grau
    • 3 linguri cacao neagra
    • un plic praf de copt
    • un varf cutit sare
    • o lingurita esenta de rom
    • 30 ml ulei
    • 30 ml apa
    Umplutura
    • 200 gr mascarpone
    • 500 ml smantana pentru frisca
    • 4 linguri zahar pudra
    • o lingurita extract de vanilie
    • 50 gr fulgi de ciocolata
    • 4 banane coapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Pentru blat, separa ouale si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa.

Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Pune galbenusurile peste bezea si mixeaza la viteza cea mai mica.

Amesteca faina cu cacao si praf de copt si cerne-le apoi deasupra si incorporeaza cu o spatula usor, cu miscari de jos in sus. Pune esenta de rom si mai amesteca o data.

Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel detasabil si rastoarna aluatul, apoi coace totul la 180 de grade, cam 40 de minute. Verifica daca este facut cu o scobitoare.

Scoate apoi blatul si lasa-l sa se raceasca.

Lasa o margine de 2 cm si taie apoi cu un cutit de jor imprejur, ca un inel, in interiorul blatului, dar ai grija nu pana jos. Scobeste apoi blatul si sfarama-l in firimituri si lasa-l deoparte.

Prepara apoi crema. Opreste 100 ml de smantana si mixeaz-o cu mascarpone pana devine moale si cremos. Mixeaza restul de smanatana pentru frisca si cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra pana devine tare. Amesteca apoi mascarpone cu frisca, usor cu o spatula. Pune fulgii de ciocolata si vanilia si incorporeaza usor si gata crema. Este foarte tare, consistenta, nu e nevoie de intaritor de frisca.

Taie bananele pe lungime si asaza-le in blatul scobit. Pune apoi toata crema si imbraca tortul, dand forma de cupola.

Presara apoi pe tot tortul blatul sfaramat si decoreaza cu bombonele sau cu pudra de cacao. Lasa-l la frigider pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa insiropezi blatul, este destul de umed si moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

CameliaR 1

07.01.2016, 20:18

Ce frumos. De mult am zis ca fac si eu musuroi de cartita L-am pus la favorite

dantes 1

09.01.2016, 14:11

Super!

mihaelar63 1

21.01.2016, 00:15

Cat de delicios este Chiar si decorarea te reprezinta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort musuroi de cartita