publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Coaste de porc la cuptor
Intr-un bol amestecam condimente dupa gust, adaugam vinul, 2-3 crengute cimbru, maghiran uscat si adaugam costitele. Condimentam costitele si le vom acoperi cu o folie aliementara, dam la frigider 30 min. Adaugam costitele in tava cu tot cu sos si dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min cat...
Piept de pui cu sos de gorgonzola
Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele. Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si condimentam carnea, acoperim bolul si lasam cca 10-20 min deoparte. In tigaia antiaderenta...
Pui cu sos ca la Buzau
Intr-o tigaie sau cratita adaugam 80 g unt cu 1 lingura ulei, punem pe foc mic si cand s- topit untul adaugam carnea (spalata ) Le prajim frumos pe ambele parti. Intre timp curatam usturoiul si il taiem in 2 pe lung, adaugam peste carne, amestecam si lasam cca 1 min dupa care adaugam...
Snitele de pui cu leurda
Pieptul de pui il taiem in felii nu foarte subtiri. Il batem putin cu ciocanul, il asezam pe un tocator si condimentam cu condimente dupa gust pe ambele parti. Eu prefer sa il pun in lapte cu condimente cel putin 30 min pentru ca iese mult mai fraged; inainte sa ma apuc sa le prajesc, le...
Piept de rata clasic
Pieptul de rata il scoatem din frigider cu cel putin 1 ora inainte sa il gatim. Eu am avut piept cu tot cu os, a trebuit sa il desosez, il stergem bine, il curatam de pene. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit il vom cresta pe orizontala, verticala avand grija sa nu taiem carnea. Intre...
Pastrama afumata de rata
Intr-un vas mai adanc(este bine o caserola cu capac de cca 5 l)adaugam sare,piper,2 foi de dafin zdrobite,usturoi praf si cimbru(eu am avut uscat si dupa dat prin strecuratoare care sa fie cat mai fin) Amestecam bine si adaugam carnea,o condimentam bine dupa care adaugam apa rece de la...
Rata cu portocale
Rata o curatam bine de tuleie si pene,o stergem cu servetele absorbante de bucatarie. Condimentam rata cu sare si piper,asezam intr-o tava in care am adaugat vinul cu untura de rata,ceapa taiata in 4,rozmarin si adaugam rata care o mai intoacem ca sa sa se marineze pe toate partile, A 2 zi...
Chiftele de pui cu dovleac copt
Carnea de pui o tocam cu ajutorul robotului. Adaugam dovleacul copt,usturoiul curatat si pisat cu zdrobitorul. Ceapa si patrunjelul le spalam si le tocam marunt,adaugam condimente dupa gust,oul batut,pesmetul,amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa...
Piftie de pui
Carnea spalata bine o adaugam intr-o cratita,ceaun,apa cat sa acopere carnea,1 lingura sare,1 ardei iute rupt in 2. Adaugam morcocul curatat si taiat in 2,ceapa,telina curatata,prazul. Strangem spuma de cate ori este nevoie si stergem marginea oalei ca sa fie carata. Fierbem totul la foc...
Friptura de porc inabusita
Intr-un bol amestecam condimentele cu vinul, crestam carnea de porc si condimentam cu amestecul de condimente. Intr-o oala am adaugat morocovul curatat,spalat si taiat felii,ardeiul tocat marunt,adaugam carnea,apa,ceapa taiata in 4,untura,menta si acoperim cu un capac. Eu am facut deasupra...
Drob de pui
Ficatul il spalam, il curatam daca este cazul, il fierbem in apa. Dupa ce au fiert, le scurgem bine, lasam sa se raceasca si le tocam (eu am preferat blenderul). Procedam la fel cu pieptul de pui. Fierbem ouale in apa cu sare timp de 7 min, le scoatem intr-un vas cu apa si gheata. Intre...
Shaorma cu de toate
Intr-un bol amestecam condimentele impreuna cu uleiul adaugam carnea de porc(care eu am taiat-o felii ca pentru snitele)am amestecat si am lasat la rece 1 ora. Adaugam carnea in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.(in tava am adaugat 200 g de gusa taiata...
Pui cu leurda
Intr-o tigaie calim ceapa si leurda tocata marunt cca 2 min, lasam sa se raceasca. Intre timp intr-un bol mai mare adaugam condimente, vinul, leurda calita, amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam puiul, il ungem cu amestecul de condimente si ce ramane umplem puiul impreuna cu 2 linguri...
Chiftele umplute cu mozzarella
Intr-un bol mai mare amestecam carnea de porc cu carnea de pui, adaugam condimente dupa gust, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine. Usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, ouale batute putin,painea si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Dam la rece 30 min dupa care cu mainele...
Pui la tava (capac)
Eu am folosit o gaina de tara asa ca am fiert-o putin inainte pentru ca nu stiam cat de batrana era. Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust.usturoiul zdrobit sau dat prin razatoare. Masam carnea cu condimente si le asezam in tava unsa cu unt(nu am o oala cu capac care sa intre...
Snitel de porc in crusta de malai
Intr-un bol amestecam untul cu condimente si iaurtul. Feliile de carne le batem putin cu ciocanul de snitele,le condimentam cu sare si piper. Le adaugam in marinata si dam la rece 1 ora. Intre timp amestecam faina cu cascavalul dat prin razatoare. Batem ouale cu sare si piper dupa...
Tocana mexicana de pui
Curatam pulpele de eventualele pene, le crestam putin, le condimentam cu sare si piper dupa gust si le punem la prajit in uleiul incins. Le scoatem pe un platou pe care il vom acoperi cu un capac. In uleiul de la carne, adaugam ceapa tocata,1/3 cana de apa si lasam sa se prajeasca putin,...
Chiftele de pui cu fulgi de porumb
Intr-un bol amestecam carnea de pui cu carnea de porc. Ceapa, usturoiul, mararul le tocam marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam peste carne impreuna cu cele 3 oua batute putin,pesmetul si condimente dupa gust. Amestecam pana ce se omogenizeaza si dam la rece 30 min....
Chiftele cu susan
Intr-un bol amestecam carnea cu ou, pesmet, condimente dupa gust si dam la rece 30 min. Cu mainele umede, formam chiftelutele, le asezam pe un tocator. Batem ouale cu un praf de sare. In alt bol adaugam susanul. Incalzim uleiul intr-o tigaie mai adanca. (eu am folosit friteuza)...
Carne in untura
Slanina o taiem in bucati de cca 3-4 cm (cam migaloasa treaba asta). Intr-un ceaun, adaugam slanina si o punem pe foc mic amestecand ocazional. Lasam pe foc mic pana ce bucatile de slanina scad in volum si incep a se rumeni. Cu ajutorul unei palete scoatem bucatile de grasime. In...
Pulpe marinate in sos de iaurt cu mustar
Intr-un bol amestecam mustarul cu uleiul, vinul si condimente dupa gust, adaugam pulpele spalate si curatate de eventualele pene. Amestecam bine dupa care adaugam iaurtul, amestecam bine si dam la rece minim 1 ora. Asezam in tava pulpele cu sos, acoperim cu folie alimentara si dam la...
Chiftele in sos de branzeturi
Chiftele-ceapa o dam prin razatoarea mica si o punem intr-un vas cu apa. Painea o punem la inmuiat in lapte,o stoarcem bine. Intre timp dam morocvul prin razatoarea mica,adaugam carnea,painea,oul batut,ceapa stoarsa bine de apa,condimente dupa gust,restul de ingrediente si amestecam bine si...
Varza la cuptor cu afumatura
Verzele le taiem in 2 si le punem intr-o oala mai mare cu apa cca 1 ora. (am avut ciolane afumate de noi, le-am oporit cu apa fierbinte dupa care le-am fiert un clocot) Intr-o tigaie calim ceapa cu morcovul, adaugam pasta de ardei si sucul de rosii. Lasam pe foc cca. 5 min, adaugam foile de...
Hot dog de casa
Fiecare corn il taim pe jumatate (fara sa il taiem de tot) il prajim la panini maker sau pe un gratar. La fel procedam si cu crenvustii, ii prajim la panini maker. Fiecare corn il ungem cu dulceata de ardei iute, adaugam felii de salata, rosii taiata felii, crenvusti, muraturi, fulgi de...
Chilli con carne
Intr-o tigaie incapatoare calim ceapa, ardeiul, usturoiul tocat marunt. Adaugam rosiile tocate si lasam sa se caleasca impreuna 1 min, adaugam carnea si 50 ml supa, calim impreuna pana ce se gateste partial. Adaugam conserva de rosii cu tot cu suc, supa de viata (sau apa) si lasam sa fiarba...
Rulada de carne de porc cu cascaval si ardei
Bucata de carne o taiem pe orizontala pentru a obtine o bucata mai mare. Fiecare bucata de carne o batem putin cu ciocanul si condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Adaugam felii de cascaval,felii de ardei,crengute de rozmarin,rulam cat mai strans si prindem capetele cu scobitori....
Chiftele in sos de rosii cu mozzarela la cuptor
Intr-un bol amestecam carnea cu usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine, painea impuiata in lapte, impreuna cu restul de ingrediente dupa gust. Lasam 30 min la rece, dupa care cu mainele unse cu ulei formam chiftele si le prajim in ulei incins sau le asezam pe o tava...
Shakshuka cu chiftele
Intr-o tigaie calim ardeii tocati marunt cu rosiile, adaugam pasta de rosii, rosiile in suc, busuiocul, condimente dupa gust. Amestecam si adaugam supa de pui, lasam cca 2 min sa fiarba dupa care adaugam chiftelele si lasam sa fiarba 1 min amestecand continuu, facem adancituri cu ajutorul unei...
Friptura de vita
Spalam si curatam legumele. Intr-o oala adaugam ulei, condimente dupa gust, rosiile, ceapa taiata in 4, morcovul taiat felii, usturoiul, ardeii taiati felii, carnea taiata felii, apa cat sa acopere si punem la fiert. Spumam de cate ori este nevoie. Lasam sa fiarba pana ce intra usor...
Sandvis cu chiftele la cuptor
Ceapa o dam prin razatoare, o stoarcem bine de apa si o adaugam peste carne. Ceapa verde si patrunjelul le tocam marunt le adaugam peste carne. Batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam peste carne si painea. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu o folie si dam la...