Retete de suflet
Pieptul de rata il scoatem din frigider cu cel putin 1 ora inainte sa il gatim.
Eu am avut piept cu tot cu os, a trebuit sa il desosez, il stergem bine, il curatam de pene.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit il vom cresta pe orizontala, verticala avand grija sa nu taiem carnea.
Intre timp cat se prajesc pieptul de rata dam drumul la cuptor cu tava in care le vom coace.
Inainte sa il prajim il condimentam cu sare si piper pe partea cu piele.
Asezam fileurile cu pielea in jos in tigaia rece, lasam focul mare sa se prajeasca fumos cca 7 min (avem grija ca sare ulei peste tot).
Intoarcem pieptul si mai lasam cca 3-4 min ca sa se prajeasca bine, le prajim putin si pe laterale cu ajutorul unui cleste de bucatarie.
Le adaugam in tava si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, dam tava la cuptor cca 7 min la 180 grade C.
Lasam sa se raceasca pieptul de rata pe un gratar inainte sa il feliem.