Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chifle fara drojdie - reteta rapida
Postat de: deyutzky in PiinePreincalzim cuptorul la 180 grade C. Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt. Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline. Amestecam la inceput cu o lingura, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu afumatura...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe spala si se curata legumele. Morcovul si usturoiul se taie mai marunt si ceapa se taie cubulete. Sotati morcovul, usturoiul si ceapa in putin ulei, pana ceapa devine...Citeste continuarea
Ciulama din supa de pui cu legume
Postat de: TAB1TA in PuiSe taie ciupercile fasii subtiri. Ardeiul l-am taiat cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, adaugam ciupercile scurse bine de apa si le calim cateva minute. Adaugam si ardeiul....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si foi...
Postat de: oanapl in PrajituriSe pregătește mai întâi umplutura de mere. Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli. Se amestecă cu zahărul și se pun pe...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: cristeena20 in PiineIn vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o...Citeste continuarea
Desert prajitura tavalita, de post
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o...Citeste continuarea
Orez cu legume si carne de porc la...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai pregatim legumele, le curatam, spalam si taiem, ardeiul, morcovul si pastarnacul le taiem cubulete mici. Ceapa rosie si ceapa verde o taiem marunt. \ Intr-o cratita punem putin ulei,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gris, de post
Postat de: andaoana in PrajituriIn primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15 x 20 cm si preincalzim cuptorul la 180 grade C. Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa...Citeste continuarea
Dovlecei in crusta de migdale
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeDovleceii ii spalam foarte bine in apa rece. Ii taiem pe lungime nu foarte grosi, dar nici subtiri. Intr-un vas mai adanc spargem oul si il batem bine cu sare si putin piper. Pregatim o tava...Citeste continuarea
Desert clatite cu iaurt
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriIntr-un vas înalt punem ouăle, sarea, zahărul, esenta, iaurt si mixam. Adaugam faina treptat până obținem un aluat de consistenta unei smantani subtire. Lasam...Citeste continuarea
Ciorba de legume, acrita cu suc de...
Postat de: vasimur in CiorbePregătirea legumelor. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul, țelina și cartofii și le spălăm bine. Spălăm roșiile și le tăiem mărunt, la fel și ardeiul gras/capia. Ceapa o tocăm...Citeste continuarea
Paine impletita, cu lapte si oua
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 50 ml apă călduţă, peste care se adaugă aprox 50 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă...Citeste continuarea
Salata de scrumbie cu cartof copt
Postat de: Ksenya in PestePestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam. 1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm. Intr- un borcan cu capac etans, asezam un rand...Citeste continuarea
Paine rotunda impletita
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină,...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: TAB1TA in Supe/CiorbeCarnea se pune la fiert, dupa vreo 20 de minute se spumeaza. Se lasa sa fiarba in continuare cam 1 ora. Intre timp se pregaresc legumele. Morcovii, ceapa, telina se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Paine de casa aromata cu usturoi si...
Postat de: TAB1TA in PiineMai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator. Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume si sos de rosii
Postat de: oanapl in PuiPieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie...Citeste continuarea
Desert bezele
Postat de: Geanina87 in DulciuriMixam albușurile cu praful de sare, iar cand incep sa se albeasca, adaugam si oțetul. Mixam in continuare pana se intaresc, apoi punem zahărul puțin câte puțin, mixand continuu....Citeste continuarea
Turte cu faina neagra
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol cernem faina si adaugam sarea si amestecam bine, facem o adancitura adaugam uleiul, praful de copt amestecat cu bicarbonatul si apa, amestecam cu o lingura la inceput. Continuam sa...Citeste continuarea
Lipii cu cartof si verdeata (lipii...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi...Citeste continuarea
Turte chinezesti cu ceapa verde
Postat de: merisor67 in PiineCernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina...Citeste continuarea
Piept de pui cu ciuperci si smantana
Postat de: Ksenya in PuiIntr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute. In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul....Citeste continuarea
Snitele de porc, marinate cu mustar...
Postat de: mihaelar63 in PorcFeliile de cotlet se bat cu batatorul de snitele pentru a obtine felii subtiri . Se ung feliile de carne pe ambele parti cu mustar si ardei iuti tocati . Tot pe...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCeapa, morcovul se curata si se spală. Se toaca mărunt. Ardeiul se curăță, spala si se taie julien. Intr-o cratita se pune ulei si când se încinge se...Citeste continuarea
Desert gogosele rapide
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un bol punem iaurtul, smantana, oul, coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Le omogenizam bine, apoi adaugam faina cernuta. Obtinem un aluat nu foarte tare, dar nici...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriFoile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp...Citeste continuarea
Melanzane caprese - vinete caprese
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala si se curata fasii din loc in loc. Feliati rondele vinetele si le sarati. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma...Citeste continuarea
Ciorbita rapida de purcel
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare. Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric. Intre timp curatati si...Citeste continuarea
Hot dog de casa
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneFiecare corn il taim pe jumatate (fara sa il taiem de tot) il prajim la panini maker sau pe un gratar. La fel procedam si cu crenvustii, ii prajim la panini maker. Fiecare corn il ungem cu...Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie incapatoare calim ceapa, ardeiul, usturoiul tocat marunt. Adaugam rosiile tocate si lasam sa se caleasca impreuna 1 min, adaugam carnea si 50 ml supa, calim impreuna pana ce se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si faina...
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati merele. Taiati-le felii si puneti-le intr-o forma unsa. Presarati deasupra 1 lingura de indulcitor, scortisoara si puneti deasupra...Citeste continuarea
Gratin de dovlecei si morcovi
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati legumele. Dati pe razatoare dovleceii si morcovii. Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua. Puneti sare, piper,...Citeste continuarea
Mamaliga cremoasa cu ciuperci si...
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postPregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi: Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si...Citeste continuarea
Mancare delicioasa de vinete si...
Postat de: VI in Mancaruri de legumeVinetele se curata pijama: o data da, o data nu, veti vedea in poze. Dovleceii nu ii curatam de coaja. Atat vinetele cat si dovlecii ii taiem rondele nu prea subtiri si apoi le calim pe rand...Citeste continuarea
Desert cornulete pictate
Postat de: ancutsa in DulciuriÎntr-un vas încăpător se amestecă untul la temperatura camerei cu apa caldă, oul, sarea, praful de copt, dar și bicarbonatul dizolvat în borș. Se adaugă făină...Citeste continuarea
Mancare de gulii
Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carneGuliile se spala si se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea ( pe cartea care feliaza) si se lasa cu sare pentru jumatate de ora. Intre timp ceapa se razuie pe razatoarea mare si se...Citeste continuarea
Paine
Postat de: Dea_Dea in PiinePunem drojdia intr-un castron sau un pahar cu lingura de zahar si 100 ml apa, amestecam bine si lasam sa se dizolve cam 5 min. Intr-un bol de mixer eu am pus faina si sarea, am adaugat drojdia...Citeste continuarea
Talmes-balmes
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si...Citeste continuarea
Desert Lapte de pasare
Postat de: ioana_lupu in DulciuriIn primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar. Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de...Citeste continuarea
Desert tort din biscuiti, de post
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face crema. Se amestecă bine: zahărul tos, sarea, cacaua și vanilia. Se adaugă apa, se mixează până la omogenizarea ingredientelor și dizolvarea zahărului....Citeste continuarea
Ficat de porc cu ceapa, reteta...
Postat de: ioana_lupu in FicatCum se prepara Ficat de porc cu ceapa, reteta rapida si delicioasa: Ficatul de porc este preferabil sa fie proaspăt (eu am avut congelat si a trebuit să îl spăl in mai multe ape)....Citeste continuarea
Desert prajitura inteligenta cu...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-o craticioara se pune ciocolata si untul la topit. Se amesteca pana devine compozitia omogena. Se lasa sa se racoreasca. Se separa ouale. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile impreuna cu...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: MotanLaOale in PiineSe pun in vasul robotului 160 g de faina cernuta. Se adauga drojdia, sarea, zaharul si se amesteca putin. Se monteaza carligul de framantat. Apa si uleiul se amesteca si se toarna peste...Citeste continuarea
Chiftelute cu ceapa rosie in sos de...
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneSe toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron. Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale. Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore. Se face o...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii
Postat de: Geanina87 in PasteSosul: Dăm la blender (viteză mică) roșiile. Punem într-o cratiță pe foc puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi. Cand începe sa se rumenească, îl scoatem și...Citeste continuarea
Desert bilute din biscuiti
Postat de: Reli_B in DulciuriAmestecam intr-un bol biscuitii zdrobiti cu cacaua, nuca macinata, migdalele macinate si alunele de padure. Intr-o cratita punem laptele, zaharul, un plic zahar vanilat, untul si ciocolata si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mascarpone si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul. Adaugati cate un ou, mixati dupa fiecare. Incorporati laptele. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, apoi le...Citeste continuarea
Paste cu pui si ciuperci in sos...
Postat de: mirela0911 in PastePentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se...Citeste continuarea
Salata de sezon, cu tofu rumenit la...
Postat de: RODIMUR in SalateSe spală bine, sub jet, frunzele de salată verde și se lasă câteva minute să se scurgă de apă. Între timp, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se...Citeste continuarea
Clatite umplute cu carne tocata
Postat de: Meea in Mancaruri cu carnePregătim aluatul pentru clătite: batem oul și apoi adăugăm apa. Cernem făina, punem sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel. Trebuie să obținem un...Citeste continuarea