Desert gogosi choux

de Meea in Dulciuri, 22 Iun 2020 | 1870 vizualizari

 

Un pic ciudat titlul? Sincer, habar n-am cum să le numesc! Rețeta de bază este cea a eclerelor, dar le-am făcut sub formă de gogoși și parcă sunt și mai bune, ha!  Gogoașa este făcută din choux, umplută cu cremă de gălbenușuri și glazurată cu ciocolată. D I V I N! Partea amuzantă la această rețetă este mometul în care umpli choux-urile cu cremă. Vei vedea în rețetă că trebuie să „injectezi” choux-urile cu cremă și se vor umfla de parcă am pus botox, haha! Ce să mai spun? Sunt delicioase...

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 150 ml apă
  • 70 g unt
  • 50 g zahăr
  • 150 g făină
  • 2 ouă
  • sare
  • Ingrediente cremă:
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • Ingrediente decor:
  • ciocolată topită
  • pudră de alune (sau alune măcinate mărunt)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi choux:

Choux: punem apa, untul, sarea și zahărul pe foc într-un vas cu fund dublu. Amestecăm până când untul și zahărul s-au topit.  

     Adăugăm făina și amestecăm continuu, până când aluatul formează o bilă și se desprinde de pe pereții vasului. Oprim focul. Lăsăm la răcit. Peste aluatul răcit punem ouăle, pe rând, mixând bine după fiecare adăugare. Va rezulta un aluat lipicios. Turnăm aluatul într-un poș și formăm gogoși cu diametru de aprox. 8 cm. pe hârtia de copt.

       Punem choux-urile în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 25-30 min. În primele 15-20 de minute, nu deschidem deloc ușa cuptorului, pentru că se vor lăsa. Ele trebuie să crească și să fie ușor rumenite.  

Crema: Gălbenușurile, zahărul, amidonul și laptele le punem pe foc mic. Amestecăm continuu, până când amestecul s-a îngroșat ca o budincă. Lăsăm la răcit. Punem untul (la temperatura camerei) peste cremă, adăugat în cubulețe și mixat bine după fiecare adăugare. Înțepăm cu un cuțit gogoșile și cu ajutorul unui poș cu vârf subțire umplem choux-urile cu cremă.Mai punem un strat de cremă și pe deasupra, pudrăm cu alune și glazurăm cu ciocolată topită. Delicios, nu?  

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi choux" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca mentolata