A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cartofi cu tarhon si usturoi

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se curata si se spala . Taiati cartofii pe lungime si ii limpeziti din nou cu apa rece . Asezati cartofii intr-o tava sau forma de copt ceramica si ii condimentati cu...Citeste continuarea

Paine cu lapte

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min. Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea . Se adaugă maiaua, laptele cald...Citeste continuarea

Desert papanasi prajiti cu smantana...

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator. Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se...Citeste continuarea

Desert aniversar

Postat de: TAB1TA in Torturi

Mai intai am separat albusurile de galbenusuri. Apoi am batut albusurile spuma tare. Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu pipote de pui

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari;  Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam...Citeste continuarea

Desert cornuri cu Nutella

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Se pun intr-un bol faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete si se amesteca bine. Laptele se incalzeste putin si se pune intr-un bol incapator. Se pune drojdia in el si se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu suc de portocale

Postat de: panacris in Prajituri

Într-un bol încăpător se sparg ouăle,  se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se...Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone si...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea iau volum, se adaugă zahărul, puțin câte puțin și...Citeste continuarea

Paine cu faina neagra si susan

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...Citeste continuarea

Desert Lava Cake

Postat de: oanapl in Prajituri

Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se bat...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt si gris

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul,  smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate...Citeste continuarea

Chilli con carne vegan

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Puneti intr-o cratita soia granule, turnati apa fierbinte peste, acoperind-o bine cu apa. Deasupra puneti un capac si o lasati asa 20 de minute. Dupa acest timp o rasturnati intr-o sita mai deasa,...Citeste continuarea

Desert tort cu migdale si crema de...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare. Se adauga colorantul rosu si se mai mixeaza...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si alune

Postat de: panacris in Dulciuri

Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte.  Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul...Citeste continuarea

Salata de icre cu paine

Postat de: sufletista in Salate

Intr-un bol inmuiem painea in lapte, o scurgem bine presand-o cu mainile. In alt bol mai mare adaugam icrele, miezul de paine si treptat adaugam uleiul, picurand ca la maioneza. Cand...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de: Zamfira in Torturi

Blat: Batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până când se face ca o bezea. Punem sarea peste gălbenușuri, le mixem cu uleiul (punem...Citeste continuarea

Mancare cu carne tocata si legume

Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carne

Mai intai pregatim legumele. Curatam ceapa, morcovul, cartofii si usturoiul. Le spalam si tocam marunt ceapa si morcovul. Cartofii ii taiem cuburi. Cateii de usturoi il taiem in 2 sau in 4....Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de: oanapl in Supe

Se spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră. Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și...Citeste continuarea

Orez cu ciuperci

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Am tocat marunt ceapa, usturoiul, ardeiul, morcovii, telina. Se incinge uleiul si se adauga ciupercile. Se lasa cateva minute la calit. Se adauga ceapa, morcovii, telina si usturoiul si se...Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand zaharul se topeste. Se adauga uleiul, esenta de vanilie. Se adauga albusurile batute spuma, iar apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: TAB1TA in Salate

Am taiat babana felii. Am taiat marul cubulete mai mici. Am curatat clementinele si le-am taiat in bucatele mai mici. Capsunile le-am taiat in felii si in cubulete. Le-am amestecat...Citeste continuarea

Musaca cu vinete si dovlecei

Postat de: Bunica in Mancaruri de legume

Intr-un vas punem apa cu putina sare si punem vasul pe foc. Cand apa clocoteste adaugam soia si acoperim vasul cu un capac si stingem focul. Curatam vanata de coaja la 1 cm de coaja din loc...Citeste continuarea

Desert cornulete de post cu gem de...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam...Citeste continuarea

Pene de de linte rosie cu salata verde

Postat de: Bunica in Penne

Pentru inceput punem apa intr-un vas si-l punem pe foc. Cand apa clocoteste, punem putina sare si pastele la fiert pentru 8-10 minute. Spalam frunzele de salata si le  rupem grosier....Citeste continuarea

Chifle cu praf de copt

Postat de: Bunica in Piine

Ia un castron/bol pentru framantat. Pune faina, praful de copt, iaurtul, uleiul, sare, ierburile aromatice si oul. Amesteca toate ingredientele si framanta bine pentru incorporarea lor....Citeste continuarea

Sandwich la cuptor

Postat de: sufletista in Sandvisuri

Intr-un bol batem ouale cu laptele, smantana, iaurtul si condimente dupa gust. Dam prin razatoare cascavalul si mozzarella, le amestecam. Trecem feliile de paine prin amestecul de ou, le...Citeste continuarea

Desert tarta Tatin cu mere

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora. Intre...Citeste continuarea

Supa de gascan cu galusti de gris

Postat de: Constelatialeu in Supe/Ciorbe

Mai intai spalam bucatile de gascan (dupa ce au fost curatate, parlite, bibilite), apoi le punem intr-o oala de 5 l, umplem cu apa, adaugam putina sare si punem la fiert, din cand in cand cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și...Citeste continuarea

Lasagna cu branzeturi

Postat de: RODIMUR in Lasagna

Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă. Se...Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza murata

Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carne

Mai intai am pus orezul intr-un bol cu apa. Am curatat ceapa si morcovul si le-am tocat. Am taiat cubulete mici si ardeiul. Le-am pus pe toate la calit in putin ulei. Le-am lasat cateva...Citeste continuarea

Supa crema de mazare, dovlecel si...

Postat de: oanapl in Supe

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele...Citeste continuarea

Pui in cinci culori

Postat de: Ksenya in Pui

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute....Citeste continuarea

Drojdie facuta in casa

Postat de: mitinita in Piine

Apa trebuie sa fie calduta. Amestecam faina, apa si drojdia intr-un bol. Luam compozitia si o punem intr-un borcan sau intr-un recipient de plastic. Lasam deoparte pana creste si isi...Citeste continuarea

Deseuri paleuri cu ciocolata

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Mixam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam ouale pe rand unul cate unul si le mixam pana se incorporeaza in compozitie pana cand devine omogena. Adaugam faina in ploaie si mixam bine pana...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume

Postat de: TAB1TA in Pui

Intr-o tigaie mai mare cu peretii mai grosi, am pus l-a incins uleiul. Am adaugat pulpele si le-am lasat sa se perpeleasca cateva minute pe ambele parti. Intre timp am pregatit legumele. Am...Citeste continuarea

Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

Postat de: oanapl in Vita

Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți. Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite. Se presară condiment...Citeste continuarea

Desert budinca de paine cu fructe

Postat de: sufletista in Dulciuri

 Intr-un bol batem laptel cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, iaurtul, un praf de sare. Se unge o tava cu unt, adaugam un strat de felii de paine. Adaugam1/2 din compozitie de oua, lasam...Citeste continuarea

Croissante rapide

Postat de: Meea in Dulciuri

        Eu iar am pus laptele, apa, drojdia, oul, zahărul, făina și sarea în aparatul pentru frământat și mi-am lăsat amicul să-și facă treaba. Am setat...Citeste continuarea

Bors dietetic cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: Meea in Pizza

Aluat: știi că sunt în cele mai bune relații cu aparatul meu de frământat aluatul așa că, am pus toate ingredientele înăuntru și am setat comanda pentru...Citeste continuarea

Desert papanasi

Postat de: Meea in Dulciuri

        Mixăm ouăle și zahărul până când amestecul devine spumos și zahărul s-a topit.Adăugăm brânza și continuăm mixarea până când...Citeste continuarea

Varza la cuptor cu afumatura

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Verzele le taiem in 2 si le punem intr-o oala mai mare cu apa cca 1 ora. (am avut ciolane afumate de noi, le-am oporit cu apa fierbinte dupa care le-am fiert un clocot) Intr-o tigaie calim...Citeste continuarea

Ciorba ungureasca de porc

Postat de: sufletista in Ciorbe

Intr-o oala mai mare prajim carnea in 2-linguri ulei incalzit, adaugam ceapa, 2-3 linguri apa si lasam sa se caleasca putin impreuna pana ce isi schimba culoarea; adaugam ardeiul tocat marunt si 1...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse si jeleu de...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:         Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu unt

Postat de: alinutza2018 in Dulciuri

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se formeaza bilute mici. Eu am format bilute de 15 g fiecare, dar au fost prea mari, va sfatuiesc sa le faceti de 10g (daca sunt prea mari...Citeste continuarea

Paine floare cu lapte

Postat de: TAB1TA in Piine

Intr-un bol incapator punem 200 ml lapte caldut. Adaugam zaharul si amestecam. Adaugam drojdia. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la loc cald. (15 min) Adaugam cate putina faina. Punem...Citeste continuarea

Ratatouille de legume

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...Citeste continuarea

Branza topita

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

  Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta. Se pune un vas cu fundul dublu sau pe...Citeste continuarea

Desert cornuri cu crema de ciocolata

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete, le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine. Am incalzit putin laptele si l-am pus intr-un bol incapator. Am pus drojdia in el...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]