A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chiftele umplute cu mozzarella

Postat de: sufletista in Porc

Intr-un bol mai mare amestecam carnea de porc cu carnea de pui, adaugam condimente dupa gust, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine. Usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, ouale...Citeste continuarea

Aperitiv chifle cu morcovi, sunca...

Postat de: panacris in Piine

Într-un vas înalt se pune morcovul curățat și mărunțit, eventual ras pe răzătoarea mare, se adaugă oul și se mărunțește cu mixerul vertical, până ce se obține un...Citeste continuarea

Pui la tava (capac)

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Eu am folosit o gaina de tara asa ca am fiert-o putin inainte pentru ca nu stiam cat de batrana era. Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust.usturoiul zdrobit sau dat prin...Citeste continuarea

Snitel de porc in crusta de malai

Postat de: sufletista in Porc

Intr-un bol amestecam untul cu condimente si iaurtul. Feliile de carne le batem putin cu ciocanul de snitele,le condimentam cu sare si piper. Le adaugam in marinata si dam la rece 1 ora....Citeste continuarea

Desert turta dulce a la Bucatarasul...

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Caramelizam 1 lingura de zahar, peste care adaugam apa fierbinte lasand la foc mic pana se topeste zaharul. Restul de zahar il amestecam cu scortisoara, ghimbirul si nucsoara si le punem in sirop....Citeste continuarea

Pancakes pentru micul dejun

Postat de: mirela0911 in Mancare copii

Se taie cubulete salamul, ardeiul gras si cacavalul. Ceapa verde se taie rondele. Intr-un bol se bat ouale bine cu sarea, piperul si verdeturile. Se adauga laptele si uleiul apoi salamul,...Citeste continuarea

Tarta cu ton si legume

Postat de: oanapl in Ton

Se curăță legumele, se toacă mărunt și se călesc în uleiul încins. Se adaugă o căniță de apă, se asezonează cu sare, piper, cimbru și se lasă să fiarbă până...Citeste continuarea

Coaste de miel cu ciuperci umplute

Postat de: panacris in Oaie

Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-o tavă termorezistentă. Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane si piersici

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Intr-un castron amestecam faina cu nuca, praful de copt si bicarbonatul. In alt castron pasam bananele, adaugam iaurtul, zaharul si ouale si omogenizam apoi incorporam ingeredientele...Citeste continuarea

Desert prajitura umeda cu branza,...

Postat de: TAB1TA in Prajituri

Am pus stafidele in apa cu rom la hidratat. Am ras coaja de portocala. Am separat ouale, la temperatura camerei, albusurile de galbenusuri. Am batut bine albusurile. Am adaugat zaharul...Citeste continuarea

Aperitiv cosulete umplute cu salata...

Postat de: Geanina87 in Aperitive / Garnituri

Cosulete: Punem faina intr-un bol mai mare si adaugam peste ea restul de ingrediente. Framantam un aluat si in functie de consistenta, mai adaugam sau nu faina pana acesta devine nelipicios....Citeste continuarea

Desert cozonac rotund cu nutella

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Facem maiaua din 50 ml lapte caldut pus in bol si amestecat cu drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri faina. Lasam 10 minute. Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja de portocala. Untul...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează o tavă (de 20cm) cu...Citeste continuarea

Paine frantuzeasaca

Postat de: cristinamogosoaia in Piine

Pentru inceput oparim 20 g faina in 100 ml lapte. Cernem faina de 2 ori si adaugam sarea. Punem drojdia intr-un castron cu cele 2 lingurite zahar. 160 ml lapte il incalzim . Punem 3-4...Citeste continuarea

Bob cu carne de porc si carnati

Postat de: cristeena20 in Porc

Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2...Citeste continuarea

Salata cu oua, rosii cherry si mini...

Postat de: RODIMUR in Salate

Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Separam ouale; batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul-continuam sa batem pana se topeste zaharul si e tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, vanilia, iaurtul...Citeste continuarea

Spirale cu feta si spanac

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se...Citeste continuarea

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se scot albusurile de la congelator si se lasa sa se dezghete pana ajung la temperatura camerei. Se mixeaza cu praful de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine...Citeste continuarea

Desert mini croissante cu gem

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai...Citeste continuarea

Chifle pufoase cu usturoi - fara...

Postat de: deyutzky in Piine

Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva....Citeste continuarea

Briose cu banane si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de branza si cartofi

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: gurita_ta2005 in Piine

Drojdia se piseaza si se amesteca cu zaharul si putina apa calduta si se amesteca pana devine lichida. In vasul robotului de bucatarie se pune faina, in mijloc se face o gaura si se pune...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu mazare

Postat de: TAB1TA in Porc

 Cotletul se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti. Se adauga putina apa. Se acopera cu capacul. Se fierbe inabusit. Se curata si toaca ceapa si usturoiul. Se...Citeste continuarea

Melcisori cu ciuperci si branzeturi

Postat de: katty in Paste

Fierbem pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe punga. Scurgem ciupercile si le clatim bine. Radem telemeaua, cascavalul si parmezanul. Scurgem pastele, adaugam ciupercile,...Citeste continuarea

Sarmale din carne de pui in foi de...

Postat de: katty in Pui

In uleiul incins punem la calit ceapa curatata,  spalata si tocata fin. Cand s-a inmuiat, adaugam boiaua dulce si iute. Dam vasul jos si lasam ceapa sa se raceasca. Fierbem 10-12 minute...Citeste continuarea

Desert placintele cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartofii fierti se curata si se taie rondele . Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: MicleIoana21 in Prajituri

Se face cafeaua si se lasa la racit. Galbenusurile se bat cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa, iar apoi se adauga mascarponele. Frisca se bate, iar peste ea se adauga crema obtinuta....Citeste continuarea

Salata a la boeuf

Postat de: mihaelar63 in Salate

Legumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata . Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme...Citeste continuarea

Drob din organe de miel cu piept de...

Postat de: katty in Oaie

Curatam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le...Citeste continuarea

Bors taranesc de coada de vitel II

Postat de: Ksenya in Supe/Ciorbe

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste

Postat de: TAB1TA in Supe

Se pune puiul intr-o oala mai mare la fiert. Se adauga sare. Se spumeaza. Se lasa inca 20 minute la fiert si se adauga legumele portionate. Se fierbe la foc incet. Se adauga sare si...Citeste continuarea

Bors de miel

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine, dupa ce am curatat-o de pielite, apoi o punem la fiert intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine si o lasam sa fiarba pana este fiarta de...Citeste continuarea

Paste tricolore cu file de cod

Postat de: TAB1TA in Paste

Pestele se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se scot pe servet absorbant. Separat se pune apa la fiert pentru paste. Se adauga ulei si...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu fasole verde

Postat de: TAB1TA in Porc

Carnea se pune in ulei incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga cate putina apa. Se adauga fasolea verde. Se condimenteaza. Se lasa inca 10-15 minute. Citeste continuarea

Varza dulce calita cu crenvursti si...

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legume

Am pus orezul in apa intr-un castronel. Am spalat si curatat legumele. Am tocat ceapa, morcovul si ardeiul le-am taiat cubulete. Am tocat si varza. Am prajit crenvurstii in putin ulei. Am...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si afine

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Untul, zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea si faina cernuta se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se formeaza o bila, care se introduce la frigider pentru cel putin...Citeste continuarea

Cartofi cu cascaval la cuptor

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legume

Spalam cartofi si ii punem la fiert cu coaja. Cand sunt fierti, scurgem apa de pe ei si ii lasam la racit ca sa putem da coaja jos. Dupa ce ii curatam, ii taiem in jumate si ii punem in tava...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde, cu afumatura

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se spală rapid kaiserul și apoi se...Citeste continuarea

Desert panettone cu fructe confiate

Postat de: panacris in Dulciuri

Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează. Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat. Într-un bol mare se cerne făina, apoi se...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu ardei copt

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și...Citeste continuarea

Paine cu leurda

Postat de: sufletista in Paste

Leurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros. Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le...Citeste continuarea

Desert mucenici umpluti cu nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Drojdia o dizolvam cu putin lapte si o lasam la dospit 10 min. Intre timp cernem faina, adaugam zaharul si sarea, amestecam facem o adancitura si adaugam ouale batute putin, untul topit si...Citeste continuarea

Mancare de linte cu piept de curcan

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legume

Carnea se spala si se portioneaza in bucatele de aproximativ 2 cm. Se pune intr-o oala in 1,5-2 l apa. Se spumeaza. Se adauga sare, piper. Se mai lasa la fiert aproximativ 20 de minute...Citeste continuarea

Focaccia cu legume

Postat de: ReteteAlina in Pizza

Aluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa...Citeste continuarea

Musaca in stil grecesc ca la Cleme

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am pus cartofii la fiert, i-am fiert in coaja, nu i-am fiert sa fie in totalitate patrunsi, se mai fac si in cuptor. Dupa ce au fiert i-am lasat sa se raceasca.  Dupa aceea am...Citeste continuarea

Miere - sirop de papadie

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La...Citeste continuarea

Dorada la cuptor

Postat de: cristeena20 in Peste

Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]