Va place carnea de vaca? Incercati varianta mea de felii suculente si moi de vaca cu un sos simplu dar delicios de ciuperci .
Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru.
Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron.
Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il punem la incalzit cu ulei de masline si putin unt; adaugam ciupercile si le saltam putin pana se inmoaie, adaugam sare si piper. Lasam deoparte.
Pregatim si sosul demiglasse-1 lingura de praf cu putina apa fierbinte-amestecam cu telul si dam deoparte. Asta e bun pentru ingrosarea sosului.
In tigaie punem putin ulei de masline si un catel de usturoi cu coaja cu tot zdrobit cu lama cutitului-incalzim bine si adaugam feliile de carne-nu lasma mult pe fiecare parte (2 minute pe fiecare parte)-scoatem; Turnam putin vin alb in grasimea ramasa in tigaie-si apoi sosul demiglasse-adaugam ciupercile si amestecam agitand tigaia cu miscari circulare-aduagal si smantana -dupa gustul fiecaruia-gustam daca mai trebuie sare, piper si punem inauntru bucatile de carne-stingem aragazul si servim la masa imediat.
Nu uitati o buna garnitura (eu am facut cartofi prajiti in rondele -facuti de mine in cuptor, pe hartie vegetala-dar e ff bun cu cartofi pai sau pireu . SI foarte important e sa serviti cu un bun vin rosu. Pofta mare!