A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de cartofi cu sprot afumat

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se taie marunt. Sprotul se scurge de ulei si se taie...Citeste continuarea

Desert budinca de orez cu caise...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-o craticioara punem zaharul pentru caramelizat. Il lasam la foc mic pana capata o culoare frumoasa, aurie, dupa care adaugam untul si omogenizam. Turnam caramelul in  tava in care vom...Citeste continuarea

Crap la gratar cu sos

Postat de: katty in Crap / Caras

Portionam pestele si il spalam. Il scurgem si il tamponam cu un prosop absorbant, apoi presaram sare si il lasam la rece 15 minute. Dam pestele prin faina, il scuturam bine de excesul de faina...Citeste continuarea

Plachie de crap

Postat de: katty in Crap / Caras

Portionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare. Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin. In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se...Citeste continuarea

Desert placinta cu fructe si crema...

Postat de: katty in Dulciuri

Topim untul pe foc. Intindem o foaie de placinta, o ungem cu unt, asezam alta foaie peste ea, apoi presaram fructele din loc in loc. Pliem foaia de placinta tinand-o de margini si o asezam in...Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina...Citeste continuarea

Branza Halloumi prajita

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati branza in batoane. Amestecati pudra de migdale cu condimentele  Yassa su cu semintele de susan. Dati branza prin acest amestec , prajiti-o rapid pe toate partile in uleiul incins....Citeste continuarea

Desert parfait tiramisu

Postat de: ctlina in Dulciuri

Mixati nucile. Intr-un castron faramitati biscuitii cu fibre. Pregatiti o cafea espresso puternica si turnati-o peste biscuiti. Adaugati miezul de nuca macinat, 2 lingurite de indulcitor si...Citeste continuarea

Mancarica cu carne de vita si rosii...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Incalziti intr-o cocota uleiul si untul clarifiat. Sotati carnea de vita taiata bucati si crumeniti-o pe toate partile. Presarati condimentele peste carne. Adaugati ceapa si usturoiul si...Citeste continuarea

Bucatele de pui cu sos de muștar

Postat de: panacris in Pui

Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier. Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la...Citeste continuarea

Cartofi si sparanghel verde

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit. După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să...Citeste continuarea

Macrou cu sparanghel si lamai

Postat de: panacris in Peste

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.  Între timp ne ocupăm de ingredientul...Citeste continuarea

Desert tort de clatite din albusuri

Postat de: ioana_lupu in Dulciuri

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza. Separat se bat albusurile...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de: ioana_lupu in Prajituri

Se porneste cuptorul la 175 grade C. Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa. Separat,...Citeste continuarea

Cornulete aperitiv

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul. Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri. Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita....Citeste continuarea

Pulpe de pui dezosate cu mustar la...

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata, se spala si se pun la scurs. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pana se ontine o pasta. Se trec pulpele prin acest amestec si se pun intr-o tava unsa cu ulei....Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de: katty in Pui

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...Citeste continuarea

Supa crema de fasole verde

Postat de: katty in Supe

Curatam ceapa, o spalam si o taiem in bucatele mai mari. O punem la calit in 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam 2 catei de usturoi taiati marunt. Lasam putin sa isi elibereze...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei kapia si...

Postat de: katty in Salate

Vinetele coapte, decojite si bine scurse la tocam marunt cu un cutit de lemn sau sticla. Ardeiul kapia copt, descojit si fara seminte si cotoare  il mixam impreuna cu usturoiul....Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ceapa verde

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Maioneza...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

Postat de: katty in Dulciuri

Punem untul cu zaharul la foc intr-o craticioara. Amestecam continuu pana obtinem consistenta unei paste groase. Dam jos de pe foc, incorporam faina, sarea, esenta de vanilie si coaja de...Citeste continuarea

Supa mexicana de pui cu galuste de...

Postat de: simona72 in Supe/Ciorbe

Pentru supa: pentru inceput am fiert carne de pui. Am ales 2 pulpe intregi, dar si grasime de pui. Dupa ce supa a fiert, am strecurat-o, am ales carnea si am rupt-o in bucati. Supa mexicana am...Citeste continuarea

Desert prajitura Ochiuri de oua

Postat de: alinutza2018 in Prajituri

Se incinge cuptorul la 180 g C. Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs. Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se...Citeste continuarea

Desert inghetata cu capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Capsunile le spalati bine si le puneti intr-o sita sa se scurga. Le rasturnati in blender, adaugati indulcitorul si zeama de lamaie, le mixati. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat sa se simta...Citeste continuarea

Desert tort racoros cu capsuni

Postat de: VI in Torturi

Pentru inceput pregatim o forma rotunda, detasabila, de 24 de cm. si o tapetam cu folie. Dizolvam gelatina in sucul de capsuni, o punem la incalzit pe baie de abur, o lasam putin la racit,...Citeste continuarea

Salau si stiuca la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de peste spalate si zvantate se amesteca cu zeama de la o lamaie, sare, usturoi granulat, pasta de ardei si ulei. Lasati sa se marineze la rece pestele timp de o jumatate de...Citeste continuarea

Miel cu usturoi si otet balsamic

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Cartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni si faina de...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile. Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de...Citeste continuarea

Aripioare de pui cu legume wok si...

Postat de: panacris in Pui

Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi  se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute...Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de padure si...

Postat de: panacris in Dulciuri

Se prepară aluatul pentru blat: untul rece, se framanta cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa rece. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai...Citeste continuarea

Orez cu peste si creveti

Postat de: cristeena20 in Peste

Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti...Citeste continuarea

Desert branzoici

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul...Citeste continuarea

Desert chec in trei culori

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Batem albusurile bine cu sare si zahar; cand s-a dublat volumul, adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem coaja de portocala razuita si vanilia. Batem bine si adugam apoi uleiul si faina...Citeste continuarea

Salata cu creveti si surimi

Postat de: cristeena20 in Salate

Salata se spala si uscata o rupem marunt. Amestecam cu mixul de ierburi (ce se gaseste in pungi in supermarket); rosiile se spala si le taiem cuburi potrivite. Crevetii se decongeleaza la...Citeste continuarea

Desert negresa cu crema de vanilie

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Crema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie. Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca...Citeste continuarea

Dulceata din flori de mac

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece. Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama...Citeste continuarea

Coaste de caprioara in sos de rosii...

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Coastele portionate in bucati potrivite le spalam bine si le punem intr-un vas. Adaugam foile de dafin, cimbru, piperul, oregano si vinul si amestecam bine. Punem vasul la frigider pentru...Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei lati si broccoli

Postat de: katty in Supe

Punem pieptul de pui bine spalat  la fiert intr-o oala cu apa cat sa acopere carnea si sa o depaseasca cu 2 degete.Spumam  de cate ori este nevoie pana carnea se albeste si nu mai face...Citeste continuarea

Aperitiv oua coapte in avocado

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam avocado si il taiem in doua jumatati pe lungime. Scoatem samburii. Asezam jumatatile de avocado intr-un vas termorezistent. Spargem pe rand ouale si asezam fiecare ou in cate o jumatate...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor cu vin si...

Postat de: katty in Porc

Asezam pulpa spalata intr-o tava. Presaram condimentele (sare, piper, boia, cimbru) si masam usor carnea. Stropim carnea cu ulei. Punem vinul in tava, foaia de dafin  si cateii de...Citeste continuarea

Desert chec cu aroma de cappuccino,...

Postat de: momo121 in Dulciuri

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu loboda

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, ardeiul gras cubulete, morcovul il radem pe razatoarea mare, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari. In uleiul incins punem la calit mai...Citeste continuarea

Desert fundite pufoase fara drojdie

Postat de: VI in Dulciuri

 Incepem cu cernutul fainii, impreuna cu praful de copt, apoi adaugam pe rand toate ingredientele si amestecam bine cu o lingura de lemn. Apoi framantam foarte putin si acoperim cu folie....Citeste continuarea

Ciorba radauteana de pui

Postat de: VI in Ciorbe

Mai intai curatam legumele, le spalam bine si le tocam marunt cu cutitul, apoi le calim in uleiul incins. Stingem cu 6 litri de apa si dam focul mare. Cand apa da in fiert, punem bucatile de...Citeste continuarea

Cartofi striviti la cuptor, cu branza

Postat de: Bucataras in Mancaruri de legume

 Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja.  Scurge-i bine de apa, cand au fiert.  Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si...Citeste continuarea

Spaghete cu ciupercute si sos tomat

Postat de: RODIMUR in Spaghete

Se curăță cu grijă ciupercuțele de pielițe și de filamente, în așa fel încât să rămână întregi. Se spală ciupercuțele curățate și se pun la fiert...Citeste continuarea

Varza fiarta la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Pentru inceput am spalat scaricica, uscat cu servetele de bucatarie si portionat. Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul la incins. Bucatile de carne le-am pus in uleiul incins si le-am...Citeste continuarea

Aperitiv corndog

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se amestecă oul cu laptele rece, praf de copt şi făină cât să obţinem un aluat puţin mai gros decât cel de clătite. Crenvurştii fierţi sau nu ( dacă sunt din cei ce se...Citeste continuarea

Sparanghel cu bacon si cartofi wedges

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

    Într-un vas încăpător punem apă la fiert. Adăugăm sparanghelul și îl lăsăm pe foc 2-3 minute.     Îl scoatem din apa fiartă și îl...Citeste continuarea

Costite de vitel cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Costita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala . Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare ....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]