Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

de katty in Dulciuri, 25 Oct 2020 | 3059 vizualizari

 

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr osanza
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr zahar pudra
  • 200 gr iaurt grecesc 10%
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 550 gr faina+ ptr blat
  • scortisoara
  • 2 linguri pesmet
  • 250 gr dovleac copt
  • zahar pudra cu aroma de vanilie ptr pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt:

Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cel putin 30 de minute.

Scoatem aluatul si il impartim in patru parti. Pe un blat infainat intindem pe rand cate o bucata de aluat, pe care o intindem cu sucitorul sub forma de cerc si o impartim in 12 sau 16 triunghiuri, in functie de cat de mari vrem sa iasa.

Pentru umplutura amestecam miezul de doleac copt facut piure cu scortisoara si pesmet. Punem cu o lingurita umplutura la baza triunghiului si rulam catre varf.

Asezam cornuletele intr-o tava pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pana se rumenesc. Tavalim cornuletele caldute prin zahar pudra cu aroma de vanilie.    

TIPS-URI

1

coaceti dovleacul cu o zi inainte, astfel incat sa fie rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine