A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Vita cu sos de ciuperci

Postat de: cristeena20 in Vita

Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru. Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron. Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il...Citeste continuarea

Supa de rosii cu Slim Pasta

Postat de: Bunica in Supe

Intr-o oala de 3 l. pune 2 l. apa la fiert. Legumele curatate ,spalate se  toaca marunt si se pun in oala la fiert. Cat fierb legumele ne ocupam de rosii. Spalam rosiile si le dam pe...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copt (de...

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Vinetele si ardeii se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs. Eu le-am scos din congeletor si le-am lasat la dezghetat si scurs. Vinetele se maruntesc putin cu mixerul intr-un castron....Citeste continuarea

Pui cacciatore

Postat de: oanapl in Pui

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Se condimentează carnea de pui cu sare și piper. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile....Citeste continuarea

Salata de vinete si ardei kapia

Postat de: dantes in Salate

Vinetele si ardeii kapia se coc se curata si se lasa la scurs circa 30 minute. Ceapa,vinetele si ardeii se toaca foarte marunt cu ajutorul unui cutit inoxidabil. Dupa ce am tocat toate se...Citeste continuarea

Salam de biscuiti betivan

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Albusurile se lasa la dezghetat. Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza...Citeste continuarea

Mojito cu suc de pepene verde

Postat de: cristeena20 in Bauturi

Treceti prin storcatorul de fructe lebenita si puneti deoparte sucul. In paharul de Mojito punem lime taiat in cubulete -puteti pune mai mult daca e prea mica; aduagam un varf de lingurita de...Citeste continuarea

Desert Mousse de lime

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Desertul asta e de vis, mai ales cand e vara si cald. Se poate face cu lime dar si cu lamaie. Si puteti varia cantitatea de suc de lime in functie de gusturile fiecaruia. Eu am folosit coaja de la...Citeste continuarea

Sarmale cu varza murata de vara

Postat de: cristeena20 in Porc

Varza se pregateste cu 4-5 zile inainte de a face sarmalele-oparim capatana de varza  in apa cu sare si desfacem cu grija frunzele. Le rupem in marimea dorita pentru a face rulourile de...Citeste continuarea

Desert tort M&M ( Minodora si...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit un inel reglabil pentru torturi, am fixat inelul la dimensiunea de 26 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea

Desert zebra-pandispan cu nectarine

Postat de: amalia01 in Prajituri

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând continuu. Adaugi uleiul în același fel . Presari făina...Citeste continuarea

Burgeri cu pui Shanghai

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

E bine să faci puiul și cartofii deodată ca să rămână crocanți și să nu se răcească. Așadar, te sfătuiesc să pregătești cartofii în tavă și când prăjești...Citeste continuarea

Sandwich din cartofi

Postat de: Meea in Sandvisuri

     Curățăm cartofii și morcovii de coajă și îi dăm pe răzătoare. Prima dată dăm pe răzătoare cartofii ca să îi scurgem de apă, apoi morcovii.  ...Citeste continuarea

Omleta din oua de gasca

Postat de: panacris in Cook and smile

Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un vas puneti ouale si un praf de sare. Mixati pana devin usor spumoase, apoi adaugati zaharul si mixati bine. Adaugati uleiul, laptele si vanilia si mixati. Puneti faina cernuta cu...Citeste continuarea

Desert placinta cu urda si stafide

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Intr-un bol se pun apa, zaharul, zaharul vanilat, uleiul și se amesteca pana se topește zaharul. Se adaugă praful de copt, un praf de sare și faina. Se frământă un aluat...Citeste continuarea

Salata Argentiniana

Postat de: dantes in Salate

Se fierbe oul circa 4 minute pentru a ramane cleios,daca nu este cleios nu este nici o problema. Se raceste ,se decojeste si se taie felii Se pune intr-un bol uleiul de masline.usturoiul se...Citeste continuarea

Ratatouille de legume cu branza

Postat de: amalia01 in Mancaruri de legume

Legumele le speli și le tai felii subțiri, rotunde, apoi în jumătăți. Câte 150 g de telemea și cașcaval le tai felii, iar restul îl dai pe răzătoarea mare....Citeste continuarea

File de novac la slow cooker Crock-Pot

Postat de: panacris in Slow Cooker

Peștele se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline. Șe așază în vas-ul de ceramic al slow cookerului Crock-Pot, se adaugă ierburile aromatice și feliile de lămâie, vinul...Citeste continuarea

File de pui cu pancetta, chorizo si...

Postat de: panacris in Pui

Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și  se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza, ceapa...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie. Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie...Citeste continuarea

Compot de mere cu menta

Postat de: cristinutanicolita in Sirop / Compot

Merele se spala, se curata de cotor și se taie.  Intr-o craticioara se pune apa sa fiarbă împreună cu zaharul și menta. După ce clocotește se adaugă merele și se fierb la foc...Citeste continuarea

Dalgona matcha latte

Postat de: amalia01 in Bauturi

Albușul îl bați spumă împreună cu zahărul . Adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine. Torni frișca și bați în continuare până când obții o cremă...Citeste continuarea

Desert inghetata cu mascarpone,...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute. Incorporati apoi albusurile,...Citeste continuarea

Rulada cu carne si mortadella /...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati ceapa si usturoiul. Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie. Adaugati ierburile si paprika. Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu...Citeste continuarea

Pastai verzi cu rosii si sos...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati si spalati pastaile. Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti. Puneti pastaile curatate si rosia...Citeste continuarea

Spanac cu smantana, jambon uscat si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati spanacul, spalati-l si taiati-l marunt. Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos. Adaugati spanacul si sotati-l timp de 6 - 8 minute, la foc potrivit. Condimentati si adaugati...Citeste continuarea

Desert briose cu iaurt si cirese

Postat de: Reli_B in Prajituri

Separat am amestecat intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si praful de copt. In alt bol am batut bine ouale cu telul, ca la paparaie, apoi am pus uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Am...Citeste continuarea

Mojito

Postat de: amalia01 in Bauturi

Într-un pahar înalt ( eu am folosit de vin 🤪) torni romul. Zahărul îl dizolvi puțin în apa minerală, apoi torni peste rom. Adaugi cuburile de gheață,...Citeste continuarea

Salata de dovlecel la borcan

Postat de: Ksenya in Conserve

Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de...Citeste continuarea

Chiftelute fifty-fifty

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce . Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea ....Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon,...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Pregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte...Citeste continuarea

Desert tort cu mure si zmeura

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se bat spumă albușurile cu îndulcitorul și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în carea am amestecat praful de...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de: Reli_B in Dulciuri

Untul la temperatura camerei l-am pus in vasul mixerului impreuna cu zaharul brut si zaharul alb. Am pornit mixerul si am lasat sa se amestece. Am pus apoi si zaharul vanilat si oul si galbenusul....Citeste continuarea

Desert mini-checuri cu cacao si zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se topeste untul si se lasa deoparte. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cirese, la rece

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se macina biscuitii apoi se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Se toarna amestecul de biscuiti si se taseaza bine pentru a...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se...Citeste continuarea

Desert tort duo ciocolata cu oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat am mixat oul cu zaharul, un praf de sare, uleiul, laptele. Am adaugat faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La final am incorporat treptat apa fierbinte. Am copt blatul intr-o...Citeste continuarea

Desert tarta cu piersici si afine

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru aluat am amestecat faina cu zaharul, sarea, praful de copt, untul si oul. Trebuie sa rezulte un aluat sfaramicios. Am oprit mai putin de un sfert din acest aluat, restul l-am pus intr-o...Citeste continuarea

Desert strudel cu visine si zmeura

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepeti cu pregatirea  umpluturii , ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura o spalati usor si o lasati putin la scurs intr-o sita....Citeste continuarea

Desert prajitura Craiasa zapezii

Postat de: Monica1997 in Prajituri

Blat Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele. Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va...Citeste continuarea

Scrumbie la cuptor

Postat de: Monica1997 in Peste

Am spalat scrumbia si i-am curatat interiorul, dupa care am indepartat capul si coada iar trunchiul l-am sectionat in doua parti egale. Am uns cele doua bucati, am presarat condimentele iar in...Citeste continuarea

Reteta de Hamburger pregatit acasa,...

Postat de: Monica1997 in Porc

Preparare Reteta de Hamburger pregatit acasa, cu carne de porc Intr-un bol se amesteca carnea cu oul, sarea, piperul, mararul si busuiocul tocate marunt, adaugam si cimbrul dupa care...Citeste continuarea

Desert negresa cu branza, zmeura si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei capia

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Vinetele și ardeiul se coc pe tava de la cuptor. Se lasă câteva minute pe fiecare parte, la foc mediu, având grijă să nu se ardă. Când vinetele sunt bine coapte (adică...Citeste continuarea

Desert tort Licori, culori - Reteta...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Pentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat....Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine....Citeste continuarea

Porumb crocant cu topping de telemea

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Porumbul fiert l-am uscat cu un prosop și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul și l-am lăsat să se topească puțin. Am presărat...Citeste continuarea

Supa de gaina cu galuste

Postat de: andra154 in Supe

Se curață legumele și întregi împreună cu spatele de găină se pun la fiert într-o oală de 3,5l. Când începe să fiarbă se sărează după gust. Se lasă la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]