Supa crema de dovleac, cu castane

de Ksenya in Supe, 20 Dec 2020 | 5163 vizualizari

 

 
Va prezint o supa savuroasa, satioasa si delicata.
 
Am preparat-o in varianta de post. Plina de nutrienti cu o aroma placuta. Rasfat pentru papilele gustative.
 
Iata cateva motive pentru a o prepara.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g castane
  • 1 kg dovleac curatat de seminte si nervuri
  • 1 ceapa mare
  • cateva fire de sofran sau o jumatate de lingurita rasa de curcuma.
  • 150 ml de smantana vegetala
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 morcov potrivit
  • 2 l stock de legume sau apa
  • Un varf cutit nucsoara
  • Sare dupa gust
  • Piper alb macinat dupa gust
  • Pentru garnisit (optional)
  • Sos de rodii.
  • Seminte decojite de care va plac
  • Pentru un plus de savoare o crenguta de rozmarin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac, cu castane:

 

Castanele le spalam si le crestam cu un cutit.

 Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau in functie de cuptor.

Scoatem castanele, le lasam sa raceasca atat cat sa nu ne frigem  si le decojim.

 Imediat in cuptorul incins, punem dovleacul taiat felii la copt, il lasam 20 minute, apoi ii inlaturam coaja coapta si-l punem intr-un castron.

 Intr-o oala adaugam uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa taiata grosier la fel si morcovul.

Sotam, apoi adaugam curcuma sau sofranul, adaugam 2 litri de supa de legume fierbinte si lasam la foc mic 20 minute .Apoi adaugam dovleacul si pasam cu blenderul.

  Va rezulta o crema fina.

 Mai adaugam supa dupa consistenta dorita, adaugam castanele coapte, nucsoara, potrivim de sare si piper, mai lasam la foc mic 4-5 minute.  La sfarsit adaugam smantana vegetala.

 Garnisim cu sos de rodii si seminte.

 Supa este gata!

 Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui samantana vegetala cu una normala cu minim 30 % cand nu este post

2

Nu lasati prea mult dovleacul in cuptor se va caramelize si va inchide culoarea supei

3

Castanele se decojesc cat sunt calde,daca sunt reci decojirea se va face mai greu

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac, cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de morcovi si dovleac cu marar