Desert prajitura cu foi de napolitana

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Dec 2020 | 19304 vizualizari

 

Introducerea e despre cum se mananca marginile, ca sa dea bine-n poza prajitura...deci le-am mancat...sa nu se invecheasca...:))))))))
''Retete festive de iarna''

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana ( 5 buc am folosit eu, foi cu dimensiuni mai mici, nu le-am masurat )
  • 1 pachet margarina rama
  • 2 cani cu zahar
  • 2 oua+ 2 galbenusuri
  • 1 lingura de rom
  • 2 linguri cacao
  • 50 g nuci prajite si taiate mai marunt
  • 85 g nuca de cocos
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana:

Mai intai am prajit nuca si am taiat-o marunt. Apoi am mixat cele 2 oua si 2 galbenusuri cu o cana de zahar si am adaugat lingura de rom. Am taiat margarina in cubulete mici. Cealalta cana de zahar am pus-o sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului am tras cratita de pe foc, am adaugat galbenusurile, am amestecat rapid, apoi am pus din nou pe foc, am adaugat si margarina si cacao. Am amestecat continuu pana ce caramelul sa topit de tot, am tras de pe foc am adaugat nuca prajita si nuca de cocos, am omogenizat si am umplut foile de napolitana. Am folosit 5 foi de napolitana, dupa fiecare foaie am presat putin sa se faca aderenta intre crema si foaie. Am invelit prajitura in folie alimentara, am asezat un fund peste care am pus o greutate si am lasat sa se raceasca bine. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit zimtat.

TIPS-URI

1

atentie cand caramelizati zaharul sa nu se arda pentru ca devine amar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (16)

mirela0911 1

24.12.2020, 21:30

Cam buna prajitura asta!

Rahela Velicu 1

26.12.2020, 13:50

Rocsi 1

29.12.2020, 18:52

Este foarte buna prajitura asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de Craciun, in straturi