A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tortellini cu sunca si sos Cheddar

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Tortellini se pun la fiert in apa cu sare. Fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj. Sunca se taie juliene si se prajeste in ulei pana devine crocanta. Se scoate sunca din tigaie si...Citeste continuarea

File de cod alb cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Peste

Fileurile de peste se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se condimenteaza si se asaza intr-o tava. Zucchini se curata de coaja din loc in loc si se taie rondele  . Daca...Citeste continuarea

Desert briose cu migdale, ciocolata...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Pentru brioşe: Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte. Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte....Citeste continuarea

Ciorba de gulioare umplute cu piept...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert ....Citeste continuarea

Salata de fasole galbena pastai cu...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare . Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente . Lasati...Citeste continuarea

Desert tort Unicorn 2

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de ciocolata:        Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este...Citeste continuarea

Crap cu mazare morcovi baby

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Bucatile de crap se spala si se condimenteaza cu sare piper , usturoi granulat si ierburi italiene . Ungeti pestele cu pulpa de rosie coapta si ulei de masline . Deasupra se presara...Citeste continuarea

Desert tort cuburi de gheata

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de ciocolata:      Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai...Citeste continuarea

Desert briose umplute cu dulceata

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea, adaugam uleiul, mixam, apoi laptele si esenta de vanilie, amestecam usor, apoi punem ingredientele uscate: faina cu praful...Citeste continuarea

Desert briose cu albusuri si ciocolata

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste...Citeste continuarea

Cartofi wedges

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Am curatat cartofii de coaja i-am spalat , apoi i-am taiat in pai mai grosi, i-am uscat pe un servet, apoi am adaugat piper alb cu usturoi, sare si boia, am amestecat bine sa se prinda...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe, cu fidea

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu multă  apă rece, cu o seară înainte de preparare. Fasolea se poate înmuia mai repede, după spălare, timp de 3 ore,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carne...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga . Legumele se curata si se spala . Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde  se taie cubulete...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

E bine sa pregatim aluatul de furseuri cu cateva ore inainte de a le coace. Eu am facut cu o seara inainte. Am mixat bine untul, adaugand zaharul, coaja rasa de la lamaie si esenta de lamaie....Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza si sunca

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Dupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot.  Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma....Citeste continuarea

Desert prajitura Improvizata lui...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Bucatile de blat uscat le-am pus in robot si le-am maruntit, am adaugat untul topit si am omogenizat, apoi am adaugat dulceata de zmeura si am mixat 2 min. Blatul obtinut l-am intins intr-o tava...Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt, ceapa...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special...Citeste continuarea

Desert invartita moldoveneasca de...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos,...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu radacina de...

Postat de: ctlina in Salate

Fierbeti sfecla in apa cu sare  sau coaceti-o la cuptor intr-o folie de aluminiu. Sfecla fiarta si racita bine se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se curata si se rade si telina pe...Citeste continuarea

Aripioare de pui la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Puneti aripioarele spalate si curatate intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper si varsati peste ele  uleiul si sosul soia. Amestecati, presarati ierburi aromate si boia de ardei. Puneti...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Separati buchetele de broccoli de tulpina si spalati-le.  Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le. Intr-o oala adanca puneti la prajit ceapa si usturoiul. Adaugati buchetele de broccoli,...Citeste continuarea

Desert clatite cu branza si bezea

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de...Citeste continuarea

Aperitiv batoane de cartofi cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată.  Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat....Citeste continuarea

Paine cu leurda si untura

Postat de: antici_gabytza in Piine

Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte. Cernem faina intr-un bol. Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa...Citeste continuarea

Scrob cu hribi, urzici si leurda

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legume

Spalam urzicile in mai multe apa si le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le punem la scurs. Spalam hribi,ii curatam si ii punem la fiert. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt Intr-o...Citeste continuarea

Compot de cirese mari

Postat de: antici_gabytza in Sirop / Compot

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...Citeste continuarea

Dulceata de cirese mari si cirese...

Postat de: antici_gabytza in Dulceata / Gem

Incepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte. Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele....Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac si nuci

Postat de: Bunica in Prajituri

Intr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras. Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos. Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6...Citeste continuarea

Sarmale cu ghebe si carne

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

Eu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la...Citeste continuarea

Ghebe cu maioneza

Postat de: antici_gabytza in Salate

Curatam ghebele, le spalam si le punem la fiert. Pregatim maioneza intre timp. Punem doua oua la fiert sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, adaugam intr-un bol doar galbenusurile. Dupa care adaugam...Citeste continuarea

Desert prajitura duo, zmeura si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat amestecul de nuci, migdale si alune, la...Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem de visine (...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Margarina am taiat-o cubulete mici. Am pus intr-un castron cca 6 linguri de faina, sarea, vanilia, coaja de lamaie si margarina, am framantat cu degetele, pana am maruntit toata margarina, apoi am...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Curata legumele, spala-le bine si taie-le cubulete, rondele, felii, dupa cum obisnuiesti sau iti place mai mult.  Incinge uleiul de masline si adauga ceapa taiata fideluta si o parte din...Citeste continuarea

Desert pacinta cu foi si crema de...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Eu am inceput sa fac portocala confiata in sirop cu o seara inainte deoarece va trebui sa stea peste noapte. Portocala confiata in sirop: Se curata coaja de la trei portocale BIO, se taie...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu hrean si...

Postat de: Ina in Muraturi

Punem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă,...Citeste continuarea

Covrigi de casa

Postat de: momo121 in Piine

 Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...Citeste continuarea

Aluat foietaj de casa

Postat de: ancutsa in Scoala de gatit Bucataras

  Aluatul foietaj: Pui într-un vas încăpător jumătate din făina 550 și jumătate din făina 000, adaugi 240 g margarină/unt (la temperatura camerei) și sarea,...Citeste continuarea

Budinca de chia cu iaurt

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se pun aptele, iaurtul si semintele de chia intr-un bol de sticla. Se adauga miere, dupa gust. De asemenea, se pot adauga si arome, cum ar fi vanilia sau menta, dar si fructe de sezon....Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: mitinita in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina,...Citeste continuarea

Reteta asiatica de Vita cu sos de...

Postat de: mitinita in Vita

Cum se prepara Reteta asiatica de Vita cu sos de soia si legume: Carnea de vita se taie in bucati de marime egala, de circa 2 cm. Sosul de soia se amesteca cu mierea si ghimbirul. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura Rudi cu branza si...

Postat de: mitinita in Prajituri

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate...Citeste continuarea

Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta gustoasa pentru intreaga familie Ciocănelele de pui se curăță de tuleie, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, mai...Citeste continuarea

Desert papanasi

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza Se framanta un aluat omogen, care nu...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si untura -...

Postat de: mitinita in Dulciuri

Cum se prepara Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga untura si se amesteca cu degetele. Se pune nuca...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

E bine sa pregatiti compozitia cu ceva timp inainte. Se lasa la rece cel putin cateva ore, eu am preparat cu o seara inainte si a doua zi le-am copt. Topim ciocolata cu untul (eu le-am topit in...Citeste continuarea

Osso Buco alla Milanese

Postat de: cristeena20 in Vita

Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa...Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...Citeste continuarea

Carne de vita la slow cooker Crock Pot

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai am pregatit ingredientele, am taiat carnea cubulete, morcovii rondele, ardeiul bucati mai mari si usturoiul feliute. Am pus doua tigai la incins, am pus putin ulei si am adaugat...Citeste continuarea

Snitele de vacuta cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vacuta se feliaza in bucati subtiri care apoi se bat cu batatorul de snitele. Incercati sa bateti carnea cat de subtire posibil . Daca credeti ca puteti sa o rupeti atunci...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]