Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tortellini cu sunca si sos Cheddar
Postat de: mihaelar63 in TortelliniTortellini se pun la fiert in apa cu sare. Fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj. Sunca se taie juliene si se prajeste in ulei pana devine crocanta. Se scoate sunca din tigaie si...Citeste continuarea
File de cod alb cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in PesteFileurile de peste se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se condimenteaza si se asaza intr-o tava. Zucchini se curata de coaja din loc in loc si se taie rondele . Daca...Citeste continuarea
Desert briose cu migdale, ciocolata...
Postat de: ancutsa in DulciuriPentru brioşe: Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte. Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte....Citeste continuarea
Ciorba de gulioare umplute cu piept...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert ....Citeste continuarea
Salata de fasole galbena pastai cu...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare . Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente . Lasati...Citeste continuarea
Desert tort Unicorn 2
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este...Citeste continuarea
Crap cu mazare morcovi baby
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucatile de crap se spala si se condimenteaza cu sare piper , usturoi granulat si ierburi italiene . Ungeti pestele cu pulpa de rosie coapta si ulei de masline . Deasupra se presara...Citeste continuarea
Desert tort cuburi de gheata
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai...Citeste continuarea
Desert briose umplute cu dulceata
Postat de: momo121 in DulciuriMixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea, adaugam uleiul, mixam, apoi laptele si esenta de vanilie, amestecam usor, apoi punem ingredientele uscate: faina cu praful...Citeste continuarea
Desert briose cu albusuri si ciocolata
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste...Citeste continuarea
Cartofi wedges
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeAm curatat cartofii de coaja i-am spalat , apoi i-am taiat in pai mai grosi, i-am uscat pe un servet, apoi am adaugat piper alb cu usturoi, sare si boia, am amestecat bine sa se prinda...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe, cu fidea
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu multă apă rece, cu o seară înainte de preparare. Fasolea se poate înmuia mai repede, după spălare, timp de 3 ore,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu carne...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga . Legumele se curata si se spala . Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde se taie cubulete...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu lamaie
Postat de: cristeena20 in DulciuriE bine sa pregatim aluatul de furseuri cu cateva ore inainte de a le coace. Eu am facut cu o seara inainte. Am mixat bine untul, adaugand zaharul, coaja rasa de la lamaie si esenta de lamaie....Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza si sunca
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriDupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot. Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi din...
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma....Citeste continuarea
Desert prajitura Improvizata lui...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBucatile de blat uscat le-am pus in robot si le-am maruntit, am adaugat untul topit si am omogenizat, apoi am adaugat dulceata de zmeura si am mixat 2 min. Blatul obtinut l-am intins intr-o tava...Citeste continuarea
Salata de vinete cu iaurt, ceapa...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special...Citeste continuarea
Desert invartita moldoveneasca de...
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos,...Citeste continuarea
Salata de sfecla cu radacina de...
Postat de: ctlina in SalateFierbeti sfecla in apa cu sare sau coaceti-o la cuptor intr-o folie de aluminiu. Sfecla fiarta si racita bine se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se curata si se rade si telina pe...Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePuneti aripioarele spalate si curatate intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper si varsati peste ele uleiul si sosul soia. Amestecati, presarati ierburi aromate si boia de ardei. Puneti...Citeste continuarea
Supa crema de broccoli
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeSeparati buchetele de broccoli de tulpina si spalati-le. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le. Intr-o oala adanca puneti la prajit ceapa si usturoiul. Adaugati buchetele de broccoli,...Citeste continuarea
Desert clatite cu branza si bezea
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriEu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de...Citeste continuarea
Aperitiv batoane de cartofi cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată. Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat....Citeste continuarea
Paine cu leurda si untura
Postat de: antici_gabytza in PiinePrima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte. Cernem faina intr-un bol. Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa...Citeste continuarea
Scrob cu hribi, urzici si leurda
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legumeSpalam urzicile in mai multe apa si le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le punem la scurs. Spalam hribi,ii curatam si ii punem la fiert. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt Intr-o...Citeste continuarea
Compot de cirese mari
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotSpalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...Citeste continuarea
Dulceata de cirese mari si cirese...
Postat de: antici_gabytza in Dulceata / GemIncepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte. Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele....Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac si nuci
Postat de: Bunica in PrajituriIntr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras. Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos. Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6...Citeste continuarea
Sarmale cu ghebe si carne
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneEu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la...Citeste continuarea
Ghebe cu maioneza
Postat de: antici_gabytza in SalateCuratam ghebele, le spalam si le punem la fiert. Pregatim maioneza intre timp. Punem doua oua la fiert sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, adaugam intr-un bol doar galbenusurile. Dupa care adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura duo, zmeura si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat amestecul de nuci, migdale si alune, la...Citeste continuarea
Desert cornulete cu gem de visine (...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMargarina am taiat-o cubulete mici. Am pus intr-un castron cca 6 linguri de faina, sarea, vanilia, coaja de lamaie si margarina, am framantat cu degetele, pana am maruntit toata margarina, apoi am...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postCurata legumele, spala-le bine si taie-le cubulete, rondele, felii, dupa cum obisnuiesti sau iti place mai mult. Incinge uleiul de masline si adauga ceapa taiata fideluta si o parte din...Citeste continuarea
Desert pacinta cu foi si crema de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriEu am inceput sa fac portocala confiata in sirop cu o seara inainte deoarece va trebui sa stea peste noapte. Portocala confiata in sirop: Se curata coaja de la trei portocale BIO, se taie...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu hrean si...
Postat de: Ina in MuraturiPunem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă,...Citeste continuarea
Covrigi de casa
Postat de: momo121 in PiineIntr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...Citeste continuarea
Aluat foietaj de casa
Postat de: ancutsa in Scoala de gatit BucatarasAluatul foietaj: Pui într-un vas încăpător jumătate din făina 550 și jumătate din făina 000, adaugi 240 g margarină/unt (la temperatura camerei) și sarea,...Citeste continuarea
Budinca de chia cu iaurt
Postat de: mitinita in DulciuriSe pun aptele, iaurtul si semintele de chia intr-un bol de sticla. Se adauga miere, dupa gust. De asemenea, se pot adauga si arome, cum ar fi vanilia sau menta, dar si fructe de sezon....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: mitinita in PrajituriSe preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina,...Citeste continuarea
Reteta asiatica de Vita cu sos de...
Postat de: mitinita in VitaCum se prepara Reteta asiatica de Vita cu sos de soia si legume: Carnea de vita se taie in bucati de marime egala, de circa 2 cm. Sosul de soia se amesteca cu mierea si ghimbirul. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura Rudi cu branza si...
Postat de: mitinita in PrajituriIngredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate...Citeste continuarea
Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCum se prepara Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta gustoasa pentru intreaga familie Ciocănelele de pui se curăță de tuleie, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, mai...Citeste continuarea
Desert papanasi
Postat de: mitinita in DulciuriSe amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza Se framanta un aluat omogen, care nu...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si untura -...
Postat de: mitinita in DulciuriCum se prepara Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga untura si se amesteca cu degetele. Se pune nuca...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata
Postat de: cristeena20 in DulciuriE bine sa pregatiti compozitia cu ceva timp inainte. Se lasa la rece cel putin cateva ore, eu am preparat cu o seara inainte si a doua zi le-am copt. Topim ciocolata cu untul (eu le-am topit in...Citeste continuarea
Osso Buco alla Milanese
Postat de: cristeena20 in VitaCarnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa...Citeste continuarea
Desert savarina tiramisu
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...Citeste continuarea
Carne de vita la slow cooker Crock Pot
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai am pregatit ingredientele, am taiat carnea cubulete, morcovii rondele, ardeiul bucati mai mari si usturoiul feliute. Am pus doua tigai la incins, am pus putin ulei si am adaugat...Citeste continuarea
Snitele de vacuta cu smantana si...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vacuta se feliaza in bucati subtiri care apoi se bat cu batatorul de snitele. Incercati sa bateti carnea cat de subtire posibil . Daca credeti ca puteti sa o rupeti atunci...Citeste continuarea