A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de fasole verde cu soia

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Intr-o oala de 3l. am pus la fiert 2l. de apa. Ceapa, morcovul, radacina de patrunjel si telina curatate,spalate si tocate in cuburi mici le-am pus in oala cu apa. Soia am hidratat-o in apa...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu chefir si...

Postat de: oanapl in Ciorbe

Se curăță toate legumele și se spală bine. Ceapa și ardeiul se toacă cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică și se pun la fiert în oală. Eu pun țelina și...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu masline

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ciupercile le scoateti din cutie, le spalati si le lasati intr-o sita la scurs.. Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele. Ardeiul...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu soia

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Pentru inceput pune soia la hidratat in apa fierbinte. Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul la incins.  Ceapa curatata ,spalata o tai julien si o pui in uleiul incins amaestecand ,sa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Intr-un castron am amestecat faina, zaharul farin, cacao, sarea si praful de copt. Peste ciocolata neagra am turnat cafeaua expresso, am asezat castronelul pe baie de abur si am amestecat...Citeste continuarea

Ciorba acra de iarna

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 25-30 minute. Se pune...Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu crema de...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...Citeste continuarea

Desert Pokemoni cu ciocolata alba...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos...Citeste continuarea

Focaccia cu masline negre

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, drojdia si zaharul, apoi se toarna apa calduta. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se trece la framantatul cu mana. La final se adauga uleiul si...Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...Citeste continuarea

Orez cremos cu piept de pui in sos

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala pieptul de pui, se tamponeaza cu prosoape de hartie pt a absoarbe surplusul de apa apoi se taie fiecare bucata de piept in 3 felii (depinde si de marimea acestuia). Se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Salata cu mozzarella si crutoane de...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Pentru inceput am luat mamaliga rece din frigider care acum era ferma . Am indreptat colturile bucatii de mamaliga si am taiat mici crutoane de 1.5/1.5 cm . Am infierbantat o...Citeste continuarea

Desert strudele cu mere si fistic

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mi-a luat mai mult sa desfac fisticul decat sa pregatesc strudele. Am macinat fisticul dupa ce l-am desfacut din coaja,  apoi l-am amestecat cu merele calite. Am desfacut foile de placinta si...Citeste continuarea

Rulada pizza

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata...Citeste continuarea

Sarmale traditionale

Postat de: MotanLaOale in Porc

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...Citeste continuarea

Desert jeleuri de lamaie

Postat de: UrsanMihaela in Dulciuri

     Se pune intr-o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare.    Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului ....Citeste continuarea

Desert prajiturele 8 martie - La...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Jeleu l-am avut facut inainte si a stat frumos la congelator. Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o nu foarte tare, pana am obtinut o frisca mai lejera....Citeste continuarea

Chilli con carne

Postat de: crisselich in Vita

Carnea se curata de grasimea si zgarciurile care-s in plus. Apoi o taiem in cubulete de 1-2 cm. Taiem 2 cepe in felii subtiri, si celelalte julienne. Usturoiul se taie fin. Ardeiul iute se...Citeste continuarea

Sosuri frantuzesti-Sauce Espagnole

Postat de: crisselich in Clasice

Untul se topeste la temperatura mica si apoi se caleste morcovul, ceapa si telina. Turnam faina "in ploaie" si amestecam pana se incorporeaza toata. Fierbem amestecul 1-2 minute, pana...Citeste continuarea

Salam de biscuiti, o reteta...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Iata cum se prepara Salam de biscuiti, o reteta delicioasa pe gustul tuturor Se zdrobesc biscuitii marunt. Intr-o cratita se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si ciocolata cu lapte....Citeste continuarea

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Spalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf. Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata). Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin. O transferati pe...Citeste continuarea

Desert Sharlotka, prajitura...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pune făina într-un bol și untul rece, tăiat cubulețe și se frământă până când se obține un aluat nisipos. Se adaugă zahărul, sarea, praful de copt și...Citeste continuarea

Covrigi cu unt si cascaval

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se...Citeste continuarea

Ceafa de porc gatita in tigaie de...

Postat de: mirela0911 in Porc

Daca sunt prea groase feliile de carne, se bat dar nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara condimentele pentru porc, se ung cu uleiul apoi se pun intr-un bol. Se toarna vinul...Citeste continuarea

Pulpe cu cartofi la cuptor

Postat de: oanapl in Pui

Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic. Se pune cuptorul la încins la 220 C...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu cartofi la...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Aluatul: In bolul robotului se pune faina, sarea pe margine, drojdia si zaharul. Se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta si se porneste mixerul pentru framantare. Se toarna cate putin...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si nuci (de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se...Citeste continuarea

Desert prajitura Dora

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa  mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat amidonul cernut si nuca macinata, le-am...Citeste continuarea

Desert Tobite

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

 Crema : Se face prima pentru ca necesita un timp de racire. Untul moale la temperatura camerei se spumeaza bine, apoi se lasa deoparte. Intr-un castron de inox am pus cele 4 oua , am adaugat...Citeste continuarea

Tocana de cartofi si carnati de casa

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei. Ceapa trebuie maruntita . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia ....Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura si pastai de...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Afumatura se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert in apa clocotita . Morcovii se curata , se spala si se taie intai in patru , apoi sferturi de rondele . Ceapa se...Citeste continuarea

Hot dog picant

Postat de: dantes in Sandvisuri

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit  1,5- 2 ore. Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul...Citeste continuarea

Reteta simpla si gustoasa de...

Postat de: caroline in Dulciuri

Iata cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de placinta cu mere, de post Incepem prin a pune intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si un varf de sare. Amestecam...Citeste continuarea

Desert vafe cu miere si portocale

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Puneti ouale intr-un bol, presarati un praf de sare si mixati pana devin spuma. Incorporati mierea, apoi uleiul. Amestecati sana cu sucul de portocale, le adaugati peste oua si mixati. Cerneti...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Se mixează ouăle cu zahărul măcinat și un praf de sare până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se omogenizează. Se adaugă făina cernută...Citeste continuarea

Mazare cu rasol afumat si legume,...

Postat de: vasimur in Porc

Curățăm ceapa, usturoiul, rădăcinoasele, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan/rasol cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm...Citeste continuarea

Salata mediteraneana de ton

Postat de: mihaelar63 in Salate

Rosiile se spala si se taie cubulete . Ceapa se curata si se taie marunt . Porumbul se scurge din lichidul in care s-a conservat si se limpezeste cu apa rece . Sarati...Citeste continuarea

Desert prajitura aniversara cu...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru blat: Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam...Citeste continuarea

Desert banana bread cu nuci si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Bananele se pasează cu o furculiță. Într-un bol se mixează untul (aflat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și un praf de sare. Se adaugă ouăle pe rând și se...Citeste continuarea

Desert minciunele, uscatele sau...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mi-am pregatit ingredientele, le-am lasat cca 30 min la temperatura camerei. Intr-un castron am pus smantana, laptele si sarea si am amestecat bine, apoi am incorporat ouale, zaharul si esentele....Citeste continuarea

Tagliatele cu piept de pui

Postat de: Bunica in Paste

Tagliatelele le punem la fiert in apa cu sare pentru 3-4 minute dupa ce incep sa clocoteasca. Cand sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem printrun jet de apa rece. In wok...Citeste continuarea

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Postat de: rocsi_1612 in Pizza

Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,...Citeste continuarea

Desert prajitura Vargabeles, usor...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...Citeste continuarea

Chifle cu lapte

Postat de: Constelatialeu in Piine

Mi-am pregatit ingredientele. Intr-un bol am pus laptele caldut , zaharulsi drojdia, am mixat cateva minute, apoi am inceput sa pun faina si sa mixez . Am procedat asa pana am incorporat toata...Citeste continuarea

Desert prajitura albastra

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Nuca prajita si taiata grosier am amestecat-o cu cacao, apoi am...Citeste continuarea

Aperitiv cu branzeturi si legume

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am tinut bucatile de branza in apa, cam 30 min, apoi le-am ras pe razatoarea mica. Legumele le-am scos din congelator si le-am pus intr-un tuciulet cu putin ulei si un pic de sare si...Citeste continuarea

Desert budinca de ciocolata cu...

Postat de: AdrianUdrea in Dulciuri

Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita, pe baie de aburi si o lasam sa se topeasca. O amestecam pentru a se omogeniza, apoi o lasam sa se raceasca Curatam bananele, le punem intr-un...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si cirese

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am obtinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixerul si folosim un tel. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu afumaturi

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Carnea o punem la fiert, dupa ce a dat cateva clocote, schimbam apa si o punem din nou la fiert. Lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam morcovul, mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam restul...Citeste continuarea

Desert macarons cu crema de lamaie

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]