A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Sandvis Caprese

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Pentru un sandviș rece, cele două felii de pâine toast se vor prăji, după care se vor unge, calde fiind, cu unt. Pe o felie de pâine prăjită și unsă cu unt se pun feliile de...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: ancutsa in

  Se spală bine borcanele. Se spală castraveţii şi se aşază în borcane. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de...Citeste continuarea

Milkshake de piersici si banane

Postat de: vasimur in Bauturi

Decojim banana și o tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm sâmburele și coaja piersicilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în...Citeste continuarea

Chiftele cu sos de rosii

Postat de: dantes in

Mai intai pregatim chiftelele, tocam carnea si o amestecam cu pesmet, ou si condimente pentru chiftele de la Delikat dupa gust. Formam chiftelele in marimea pe care o dorim si le prajim in ulei...Citeste continuarea

Tortellini cu carne si legume

Postat de: trifadalia in Tortellini

Se spala dovlecelul si se taie cubulete, apoi se lasa 10 minute cu sare sa se inmoaie. Se pune apa la fiert, apoi se opareste dovlecelul taiat cubulete. In alta oala se pune apa cu sare la...Citeste continuarea

Rulouri de dovlecei umplute cu...

Postat de: andaoana in Dulciuri

Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am...Citeste continuarea

Cartofi noi cu spata de porc

Postat de: dantes in

Carnea se condimenteaza cu Delikat condimente pentru porc si se lasa circa 15 minute sa se patrunda bine. Curatam cartofii si, daca sunt prea mari, ii taiem in patru, apoi ii punem intr-un vas...Citeste continuarea

Desert tort Anca

Postat de: ancutsa in Torturi

    Se spală fructele şi se usucă pe un prosop de hârtie.  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu mixerul cu un praf de sare şi când se întăreşte...Citeste continuarea

Salata Caprese

Postat de: RODIMUR in Salate

Roșiile se spală, se șterg cu hârtie absorbantă și se feliază (felii cam de 7-8 mm grosime). Mozzarella se scurge de zer și se lasă să se usuce, după care se feliază, la fel ca...Citeste continuarea

Paste cu afumatura, la cuptor

Postat de: diaconta in

Pastele le-am fiert dupa instructiunile de pe ambalaj. Kaiserul l-am taiat bucati si l-am prajit cu putin ulei, apoi l-am scos pe un prosop absorbant. Morcovii i-am taiat rondele subtiri si...Citeste continuarea

Mousse de ciocolata cu chilli

Postat de: diaconta in

Am topit ciocolata pe baie de aburi. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul. Smântâna pentru frisca, împreuna cu laptele le-am pus într-un vas pe foc. Când s-a...Citeste continuarea

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalati ciupercile, le stergeti cu un servetel si le taiati bucatele. Ceapa verde o taiati rondele. Incingeti o tigaie, puneti baconul, il rumeniti usor. Adaugati ciupercile, ceapa verde,...Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

În prealabil, se amestecă bine laptele praf cu 125 grame de nucă de cocos. Se mixează bine untul moale cu zahărul pudră, se adaugă esența de vanilie și apoi laptele praf amestecat...Citeste continuarea

Reteta de post, simpla si gustoasa...

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Cum se prepara Reteta de post, simpla si gustoasa de Ciulama de ciuperci Curățăm și spălăm bine ceapa, după care o tocăm mărunt (eu am folosit un choper de legume). În uleiul...Citeste continuarea

Reteta gustoasa de Salata de...

Postat de: eumimi in Salate

Cum se prepara Reteta gustoasa de Salata de vinete, cu vinete coapte in cuptor: Mai intai punem vinetele intr-o tava si le dam la cuptorul incins la maxim pentru cel putin 60 de minute....Citeste continuarea

Gem de zmeura

Postat de: eumimi in Dulceata / Gem

Zmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe  jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in...Citeste continuarea

Chipsuri de cartofi

Postat de: cristinutanicolita in

Cartofii se curăță de coaja si se spală. Se taie rondele cât mai subtiri si se lasa in apa cca 30 min., pentru a ieși amidonul.  După cele 30 de min, cartofii se scurg de...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Punem uleiul la incins.  Batem ouale bine cu sarea si mustarul. Adaugam si fulgii si amestecam.  Punem compozitia de omleta in tigaie si o intindem uniform. Prajim omleta pe...Citeste continuarea

Desert mini Pavlova cu crema de...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un bol curat si uscat puneti albusurile, tinute la temperatura camerei in prealabil, impreuna cu un varf de cutit sare. Mixati albusurile pana obtineti o spuma pufoasa. Adaugati otetul si...Citeste continuarea

Ciorba dulce de pui cu legume de vara

Postat de: panacris in

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la călit într-o oală cu ulei vegetal și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si iaurt

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se curata visinele de samburi si se pun la scurs. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pentru cateva minute pana se...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu visine

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Mai intai se spala visinele, se indeparteaza samburii cu ajutorul aparatului pentru a ramane cat mai intregi visinele si se pun sa se scurga. Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare,...Citeste continuarea

Somon condimentat cu ierburi in sos...

Postat de: gurita_ta2005 in

Bucatile de somon se taie in bucati mai mici, se pun pe un prosop de bucatarie, se condimenteaza cu ierburi si boia de la Delikat si putin maghiran si se pun la prajit in ulei de masline. Se...Citeste continuarea

Ravioli proaspete cu sos de branza...

Postat de: ctlina in Paste

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 15 g de unt, timp de 8 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa salota. Prajiti-o in 15 g de unt fara s-o colorati,...Citeste continuarea

Kashmiri Chai, ceai roz indian

Postat de: ctlina in Bauturi

Turnati 2 cani de apa intr-o oala adanca. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde. Adaugati varful de baking powder (praf de copt...Citeste continuarea

Desert rulada de ciocolata cu...

Postat de: ctlina in Prajituri

Preparam biscuitul : Incalziti cuptorul la180° C. Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar. Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt, cacao si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti albusurile spuma cu un varf de sare. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia. Incorporati...Citeste continuarea

Creveti cu broccoli si legume sote

Postat de: gurita_ta2005 in

Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se taie rondele, se pun intr-un wok cu ulei de masline si se lasa pana se inmoaie ceapa, dupa care se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba legumele....Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zahărul se va măcina, pentru că se bat...Citeste continuarea

Ciorba de pastai verzi cu carnati...

Postat de: eumimi in Ciorbe

Tocam ardeiul si morcovul cubulete. Ceapa o taiem julienne si le punem in 50 de ml ulei sa se caleasca. Le lasam 10-12 minute la calit, dupa care adaugam 2 cani de apa, cartofii taiati...Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane si perle...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase....Citeste continuarea

Ciorba de castraveti murati

Postat de: portiadelumina in Ciorbe

Modul de preparare este aproape clasic, adică așa cum procedăm la o ciorbă de legume.  Am curățat legumele, am dat morcovul și țelina prin răzătoare pentru a da o consistență...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina, cacaua şi praful de copt. Se obţine o...Citeste continuarea

Aripi de curcan cu verdeturi,...

Postat de: panacris in

  Aripile de curcan se asezonează cu amestecul de ierburi, se stropesc cu uleiul de măsline și se așază în vasul CrockPot-ului, sau într-un vas termorezistent, peste...Citeste continuarea

Ciorba de naut, porumb dulce si...

Postat de: Valclaudia in

Ceapa o curatam si o spalam, apoi o taiem bucatele si o punem impreuna cu uleiul si boabele de mustar in oala la sotat. Scurgem porumbul, fasolea rosie si nautul de apa in care au fost...Citeste continuarea

Salata de vara cu mozzarella...

Postat de: privatelaura in

Legumele se spala, se feliaza dupa gust. Separat, se scurge mozzarella, se sareaza si se stropeste cu putin ulei de masline. Se presara oregano si foarte putin chilli. Se amesteca usor cat sa...Citeste continuarea

Gem de corcoduse rosii

Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / Gem

Alegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure. Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul.  Amestecam si le lăsăm câteva ore sau...Citeste continuarea

Gem de caise, piersici si nectarine

Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / Gem

Spalam foarte bine fructele, în apa călduță.  Le scoatem samburii si le taiem. Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu visine, fara...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se prepară blatul. Se sfărâmă biscuiții și se mixează cu zahărul tos, și cu untul topit, până ce se obține o pastă omogenă, bine legată, care se pune...Citeste continuarea

Musaca de dovlecei cu carne de porc

Postat de: eumimi in

Mai intai taiem dovleceii rondele, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 3-4 minute. Adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pana...Citeste continuarea

Pasta de ton

Postat de: trifadalia in Ton

Se pun conservele de ton la scurs in strecuratoare impreuna cu porumbul. Dupa ce s-au scurs, se stropeste cu zeama de la lamaie.  Ouale fierte se taie sau se rad pe razatoarea mica. Se...Citeste continuarea

Desert cheesecake copt, cu cirese

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba si cirese

Postat de: momo121 in Prajituri

 Separam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.           Albusurile le batem...Citeste continuarea

Desert bilute rapide cu nuca si...

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Trecem piscoturile cu nuca printr-un robot de bucatarie, apoi rasturnam totul intr-un bol si adaugam cacaua.       Separat, intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu...Citeste continuarea

Desert placinta dobrogeana cu...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru aluat: Faina o cernem intr-un lighean. adaugam sarea, apa si 2 linguri ulei, framantam pana obtinem un aluat omogem, iar la final restul de ulei. Bila rezultata o lasam deoaparte pana...Citeste continuarea

Tarta cu legume si branza

Postat de: momo121 in Mancaruri de legume

Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu...Citeste continuarea

Chiftelute cu cascaval si piure

Postat de: cristinutanicolita in

Carnea se pune intr-un castron si se adauga ouale.  Ceapa si usturoiul se curăță, se toaca marunt si se adauga in castron. Cartoful si morcovul se curăță, se dau pe razatoare si...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in

Spalati coasta de porc, o stergeti cu servetele si o taiati in doua. Intr-un bol amestecati uleiul cu sosul de soia si ketchup-ul. Presarati sare, piper, boiaua cu ierburi, ierburile de...Citeste continuarea

Gratar de vitel cu sos de ciocolata...

Postat de: amalia01 in

   Carnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si capsune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat - intr-un vas cernem faina,cacao,adaugam zaharul praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Adaugam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]