A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort Martisor

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă,...Citeste continuarea

Aperitiv pogacele cu jumari

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul,...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: MinoPh in Prajituri

Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine, apoi le-am pus pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce zaharul s-a topit si au capatat o consistenta mai groasa. Se lasa la racit. Separat se bate...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu legume la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati si spalati legumele. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.  Acoperiti...Citeste continuarea

Clătite cu bere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului. Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea. Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati....Citeste continuarea

Tort martisor

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu ton

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu putina sare, apoi cu uleiul. Adaugati parmezanul si iaurtul, amestecati. Incorporati treptat faina cernuta, praful de copt si putin piper....Citeste continuarea

Desert salata de fructe

Postat de: cristina1985 in Salate

Se spala banana, se decojeste si se taie in cubulete.Se amesteca bananele cu afinele ( cine doreste si miere) si se  aseaza fructele pe straturi. Primul strat este de afine cu banane ,apoi...Citeste continuarea

Desert clatite pufoase – Mananci...

Postat de: aromearomate1 in Dulciuri

Într-un bol se pun întâi ingredientele lichide – 3 oua, laptele, apa minerala, untul topit, le amestecam bine după care adaugăm: faina cernuta, sarea, zaharul și...Citeste continuarea

Mâncărică de mazăre, cu morcovi...

Postat de: RODIMUR in Porc

Mazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot. Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru...Citeste continuarea

Supă de roșii, cu orez și...

Postat de: RODIMUR in Supe

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se dau pe răzătoarea mare și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică...Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu gem

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un ibric punem laptele caldut ( NU fierbinte ), zaharul si drojdia. Amestecam usor pana ce drojdia s-a dizolvat. Punem 2-3 linguri de faina si lasam la dospit in jur de 10 minute....Citeste continuarea

Ciuperci Champignon, pane

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă....Citeste continuarea

Desert Islere

Postat de: mitinita in Dulciuri

Untul se mixeaza cu oul, se adauga treptat smantana, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen. Se intinde o...Citeste continuarea

Desert vafe

Postat de: mitinita in Dulciuri

Intr-un bol se adauga ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca. In alt bol se pune untul, ouale si laptele si se amesteca bine. Compozitia lichida...Citeste continuarea

Aperitiv Hummus

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Nautul se clateste cu apa rece si se introduce in recipientul mixerului. Pastrati putin lichid. Se adauga tahini, usturoi, ulei de masline, sare si lamaie. La inceput adaugati o lingura de suc...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu crema de ciocolata

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca in primul bol: untul, zaharul, sarea, galbenusurile. In cel de-al doilea vas se pun: faina cernuta, praf de copt, zahar vanilinat si cacao. Se toarna compozitia de oua cu unt, peste...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu scortisoara

Postat de: cristina1985 in Bauturi

Se toaca marunt ciocolata si se pune la fiert cu laptele, zaharul si scortisoara. Cand da in clocot, se stinge focul. Se lasa la racit, pana devine calda sau rece si se strecoara (cu o sita...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza sarata

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Dam drumul la cuptor.  Aluatul, dezghetat in prealabil, îl intindem putin si îl tăiem patrate.  Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu oul si...Citeste continuarea

Ciorba din aripi de curcan la slow...

Postat de: GABRIELAGH in Slow Cooker

 Punem la fiert aripile de curcan spalate in prealabil si le fierbem doar pentru a le lua spuma. In timp ce fierb aripile, spalam si tocam morcovul, ceapa, telina si usturoiul si le punem...Citeste continuarea

Hribi cu smantana

Postat de: gaby_d in Mancaruri de legume

Mod de preparare Hribi cu smantana Pentru inceput pui la foc mic ulei (3 linguri) + 50-80 g unt.  Untul da gust grozav mancarii dar nu merge pus fara ulei, ca se arde. Pune ceapa tocata...Citeste continuarea

Salata domnitei

Postat de: cristinutanicolita in Salate

Fasolea o alegem, o palam bine si o lasam la inmuiat peste noapte.  Punem fasolea la fiert in apa rece.  Pieptul de pui îl punem la fiert in apa rece cu sare. ...Citeste continuarea

Capsuni cu sirop

Postat de: cristina1985 in Sirop / Compot

Se lasa capsunile sa se dezghete. Sirop: se pun intr-o oala 350 g capsuni cu zahar si se fierb, pana se topeste zaharul. Apoi se zdrobesc, se dau prin sita fina (cu care cerneti faina sau...Citeste continuarea

Desert prajitura frantuzeasca cu mere

Postat de: momo121 in Prajituri

 Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, vanilia si putina sare pana ajunge la o consistenta cremoasa, pe urma adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam si pe acestea in compozitie....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: momo121 in Ciorbe

 Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare).  ...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ceapa verde

Postat de: eumimi in Salate

Curatam cartofiii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem cu un praf de sare. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa tocata rondele, telemeaua data pe razatoarea cu...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de vanilie si...

Postat de: momo121 in Torturi

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Apa, uleiul si vanilia le adaugam in...Citeste continuarea

Smoothie de citrice si kiwi

Postat de: merisor67 in Love Smoothies

Un smoothie se prepară simplu, cu ajutorul unui blender. În primul rând, se curăță toate fructele de coajă. Apoi, vom lucra cu fiecare fruct în parte, pentru a asigura un...Citeste continuarea

Aperitiv ciabatta cu unt aromatizat...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Painea Ciabatta se taie fasii pe lungime, apoi fasii pe latime si astfel se obtin cuburi. Intre timp se amesteca untul moale cu usturoiul presat, patrunjelul tocat marunt, (eu am folosit...Citeste continuarea

Desert chec pufos cu banuti de...

Postat de: panacris in Prajituri

Albusurile la temperatura camerei se bat energic, cu un praf de sare si 1 lingură de oțet, cca. 5 minute, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate cca. 10 minute pana se...Citeste continuarea

Desert tort Alba ca Zapada - Reteta...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Se fac mai întâi foile, care vor fi coapte pe fundul unei tăvi rotunde, sau al unei cratițe. Se amestecă/mixează bine zahărul cu: ouăle, vanilia, bicarbonatul stins în...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Rulada:      Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe...Citeste continuarea

Tagliatelle cu sunculita taraneasca...

Postat de: mirela0911 in Paste

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. La final, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se taie marunt....Citeste continuarea

Painea perfecta

Postat de: Ina in Piine

Pentru inceput dizolvam 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc pana ajunge la clocot si se leaga bine. In tot acest timp amestecam cu o spatula aducand amestecul dinspre...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Mai intai se prepara umplutura . Intr-o craticioara se pune macul si laptele. Se asaza pe foc mic si se lasa sa fiarba timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se adauga...Citeste continuarea

Copanele si piept de pui in sos...

Postat de: merisor67 in Pui

Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate...Citeste continuarea

Pui invelit in piept de porc, cu...

Postat de: ancutsa in Pui

      Se pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori...Citeste continuarea

Varza acra calita cu jumari reteta...

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Cum se prepara Varza acra calita cu jumari reteta traditionala romaneasca Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun. Se adauga ceapa si se caleste pana devine...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu zmeura

Postat de: cristina1985 in Torturi

Se pregateste crema de vanilie : galbenusurile se amesteca cu zaharul,zaharul vanilinat,amidonul si putin lapte. Cand fierbe restul de lapte, se adauga compozitia de oua si se amesteca...Citeste continuarea

Salata de ciuperci champignons

Postat de: eumimi in Salate

Fierbem ciupercile feliate si pieptul de pui cu un praf de sare. Tocam marunt ciupercile si pieptul de pui si le punem intr-un bol. Adaugam si usturoiul pisat, maioneza si un praf de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi fragede cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pregătim mai întâi umplutura de mere. Curățăm merele, le dăm pe răzătoarea mare și le punem într-un vas cu pereți dubli. Le amestecăm cu zahărul și le punem...Citeste continuarea

Desert prajitura insiropata cu mere...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, cu zdrente de oua

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie în forma dorită și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se...Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline si carne...

Postat de: Pungasa_Rogue in Iepure

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde....Citeste continuarea

Desert placinta /Prajitura cu...

Postat de: ctlina in Prajituri

Dati pe razatoare coaja de lamaie. Intr-un castron amestecati branza, ouale intregi, zaharul, faina si lichiorul. Adaugati sucul si coaja de lamaie rasa si amestecati bine pana obtineti o...Citeste continuarea

Clatita cu faina de naut la cuptor...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita...Citeste continuarea

Desert gogosi unguresti / Farsangi fan

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, galbenusurile, coaja...Citeste continuarea

Antricot de manzat pe bloc de sare

Postat de: panacris in Vita

Blocul/caramida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apoi se aşază pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute pana se incinge bine. Bucatile de friptura se asezoneaza doar...Citeste continuarea

Supa/crema de mazare uscata

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Mazarea uscata trebuie inmuia in apa rece cel putin 3 ore inainte de a o pregati (am lasat-o o noapte). Curatati si spalati legumele. Tocati usturoiul si ceapa marunt. Taiati tija de telina...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]