A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Humus cu ardei copti

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Pentru inceput, coacem ardeii kapia pe o plita. Dupa ce s-au copt, ii presaram cu sare si ii lasam deoparte 10 minute. Ii decojim si ii punem intr-un bol. Peste ardei, adaugam nautul...Citeste continuarea

Tarta cu blat raw vegan si pere

Postat de: mimmi in Vegan / Raw vegan

1.Pentru blat, punem la inmuiat in apa fierbinte migdalele iar separat curmalale, pentru cca. 2-3 ore. Daca aveti un blender cu putere mare nu trebuie sa stea asa mult la inmuiat. Blenduim...Citeste continuarea

Salata cu mozzarella- bocconcini

Postat de: mihaelar63 in Salate

Curatati morcovul si il spalati. Taiati morcovul rondele subtiri . Spalati si zvantati frunzulitele de salata . Spalati , curattai si taiati rondele ridichile ....Citeste continuarea

Desert negresa cu afine si nuci -...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se pune bautura de orez. Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga apoi dulceata, esenta de rom, uleiul iar la final...Citeste continuarea

Gulas de porc cu legume

Postat de: TAB1TA in Porc

Mai intai se spala carnea si se taie bucatele. Cepele se curata, se spala si se toaca. Intr-o oala se pune putin ulei la incins si se adauga carnea, iar apoi ceapa. Se lasa sa se rumeneasca...Citeste continuarea

Friptura cu ciolan afumat, jambon...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Ciolanul si bucata de jambon se pun la fiert in zeama de varza acra care a fost diluata cu apa. Nu mai este nevoie de sare. Jambonul, ciolanul si moarea contin suficienta sare ....Citeste continuarea

Desert negresa cu nuci si portocala

Postat de: nico_nico in Prajituri

Intr-un castron punem gemul, sucul de portocala, uleiul, apa minerala, zaharul si la final faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Compozitia se mixeaza si se pune intr-o tava tapetata cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Intr-un bol se pun galbenusurile, praful de sare si zaharul. Se mixeaza bine pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga laptele si uleiul pe rand. Pentru inceput se adauga 400 g faina,...Citeste continuarea

Desert placinta in straturi, de post

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de...Citeste continuarea

Desert negresa cu banane si alune...

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-o cratita mica rupem ciocolata bucati mici. Punem untul, zaharul si  50 ml lapte. Topim totul la foc mic, amestecand continu pana cand toata ciocolata este topita. Lasam sa se...Citeste continuarea

Cartofi dulci copti, cu sote de...

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Pentru inceput spalam cartofii cu coaja si ii taiem in jumatati pe lungime. Pe partea cu miezul, ii crestam usor cu lama cutitului pentru a se coace mai usor. Condimentam cu sare si piper,...Citeste continuarea

Desert negresa vegana cu unt de...

Postat de: mimmi in Vegan / Raw vegan

Intr-un bol incapator, pisam bananele cu furculita. Adaugam 90 g unt cocos topit, zaharul, laptele si cacao. Mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam 150 g faina alba cernuta si mixam din nou...Citeste continuarea

Salata de hrisca

Postat de: MonicaHoroiu in Mancaruri de post

Punem hrisca la hidratat, în apă, peste noapte.     O scurgem de apă și o punem într-un castron.  Eu am folosit legume congelate, pe care le-am...Citeste continuarea

Sarmale de post in frunza de varza

Postat de: MutuFlorian in Mancaruri de post

Pregătim umplutura astfel: Ceapa se curăţă de coajă, se spală apoi se taie mărunt.  Morcovul se curată, se taie cotorul, se spală iar apoi se dă prin răzătoare.Ciupercile se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Măcinăm nuca grosier. Măcinăm și ciocolata tot grosier....Citeste continuarea

Aperitiv chiftele de orez cu piept...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Clătim bine orezul și îl punem la fiert în apă cu sare, pentru 10 minute, sau până se hidratează bine. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ton si hribi

Postat de: simona72 in Paste

Pentru inceput ne pregatim ingredientele, le scoatem din frigider si le punem la indemana. Avem grija sa citim timpul de fierbere de pe ambalajul pastelor. Este important pentru ca vom fierbe...Citeste continuarea

Mancare de mazare

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Ceapa trebuie curatata, spalata si tocata marunt. Se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga apa. Se fierb 40 minute (timp in...Citeste continuarea

Desert tort de morcovi

Postat de: ladydi in Torturi

Curatam si radem morcovii, radem coaja de portocala, macinam nuca si migdalele. Amestecam faina, cu migdalele si nuca, praful de copt si scortisoara. Batem albusurile cu jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea

Chiftele din ovaz si quinoa

Postat de: Ela68 in Mancaruri de post

1.  Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie.  2. Curatati o vanata de coaja,...Citeste continuarea

Desert La Galette des Rois -...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru cremă, se amestecă untul moale cu zahărul pudră și pudra (făina) de migdale, după care se încorporează pe rând cele două ouă și se omogenizează compoziția. Se...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu hrisca, la cuptor

Postat de: MonicaHoroiu in Mancaruri de post

  Am pus hrisca de seara la inmuiat, în apă.  Dimineata am scurs puțina apă care a mai rămas.  Am tăiat legumele cubulete si le-am pus peste hrisca. Am...Citeste continuarea

Pulpa de porc la gratar cu cartofi...

Postat de: ancutsa in Porc

  Se ung feliile de porc cu puțin ulei, se presară mirodenii și se pregătește pe grătar. Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, dar nu se fierb prea mult, astfel...Citeste continuarea

Desert Lichiu - Hencles sasesc

Postat de: ladydi in Prajituri

Punem prunele si stafidele (separat) la hidratat in apa calduta cu esenta de rom apoi pregatim aluatul. Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Intr-un castron sau in bolul robotului punem...Citeste continuarea

Desert papanasi prajiti - reteta...

Postat de: ctlina in Prajituri

Intr-un castron sau in bolul robotului punem branza scursa de vaci. Puneti oul intreg, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie si amestecati bine. Amestecul trebuie sa fie cremos si fara...Citeste continuarea

Crochete cu cartofi si spanac /...

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Spalati bine spanacul. Curatati usturoiul. Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure. Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati. Scurgeti-i...Citeste continuarea

Spanac cu oua si sos de rosii

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Taiati sunca bucatele si puneti-o la prajit intr-o tigaie de teflon. Adaugati spanacul spalat si taiat marunt. Reveniti-l  2-3 minute, varsati sosul de rosii si adaugati 10 cl de apa....Citeste continuarea

Piept de porc cu fasole boabe

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat. Fierbeti...Citeste continuarea

Salata primavaratica de post

Postat de: ladydi in Salate

Spalam si punem sfecla la copt. Radem morcovul, cartoful dulce si gulia si tocam ceapa verde, ardeiul,napul si ridichile. Scoatem semintele de rodie si tocam tofu cubulete. Dupa ce se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza, bacon si...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Se lasă aluatul la dezghețat, la temperatura camerei. Din aluatul foietaj se decupează un cerc, acesta va constitui baza tartei. Se așază cu grijă într-o tavă...Citeste continuarea

Supa crema de legume cu parmezan

Postat de: licurici_lra in Supe

Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa in jur de 30-40min. Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa...Citeste continuarea

Salata de legume cu mozzarella,...

Postat de: merisor67 in Salate

Începem cu grisinele în manta de bacon. Desfacem feliile de bacon și înfășurăm câte două pe grisine. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt...Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se...Citeste continuarea

Desert briose pufoase cu visine si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se pregateste tava pentru briose cu formele de hartie specifice acestora. Se lasa deoparte. Oul, zaharul, zaharul vanilat si praful desare se mixeaza bine pana ce se topeste tot zaharul. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura/Budinca cu mere -...

Postat de: ctlina in Prajituri

Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte. Puneti la fiert restul de lapte cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si cu...

Postat de: ctlina in Prajituri

Frecati bine untul moale cu 150 g de zahar, adaugati cacaua, nucile, uleiul, vanilia si faina. Amestecati bine.  Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile...Citeste continuarea

Mancare de linte ca la Reunion

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma. Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna....Citeste continuarea

Mamaliga cu parmezan, paprika si marar

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu...Citeste continuarea

Spanac cu ciuperci varianta mamei

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Prazul si ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ulei intr-o tigaie ( sau unt daca e de dulce) si se adauga prazul si ceapa, se calesc pana se inmoaie bine prazul, se adauga o lingurita...Citeste continuarea

Budinca cu gris si branza de vaci

Postat de: momo121 in Mancare copii

        Pentru inceput punem laptele la fiert cu sarea, iar cand incepe sa se umfle, turnam grisul in ploaie si amestecam energic sa nu faca cocoloase timp de 5 minute, pana...Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legume

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...Citeste continuarea

Mancare de conopida

Postat de: madi_marin in Mancaruri de post

Se pune o oală cu apă la fiert. Când clocoteste, se adaugă sare şi se opăreşte conopida ruptă în bucheţele mici pentru 5 minute. Separat se căleşte ceapa verde tocată,...Citeste continuarea

Desert budinca de gris cu visine si...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se scot vișinele din borcan și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se amestecă grisul cu: zahărul, vanilia și coaja de lime. Se adaugă laptele fierbinte,...Citeste continuarea

Aperitiv tocinei de cartofi cu...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o...Citeste continuarea

Mucenici cu aluat de cozonac -...

Postat de: Ina in Dulciuri

Pregatim intai ceea ce eu numesc "amestecul minune". Dizolvam cele 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc si amestecam continuu pana ajunge la clocot, se leaga si...Citeste continuarea

Desert tort 8 Martie

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare, apoi se adaugă îndulcitor – eu am pus 5 ml de îndulcitor,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca de cocos...

Postat de: PieleAlina in Prajituri

Foile cu cacao Pentru foile cu cacao se cerne faina, praful de copt, cacaua si zaharul pudra, se adauga untul moale si taiat cubulete si 2 linguri de lapte. Daca este necesar se mai adauga o...Citeste continuarea

Aperitiv budinca rest, restul e...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert cartofii in coaja, punem sare in apa care fierb cartofii. Cat timp fierb taiem ceapa si mararul, intr-un castron amestecam urda cu branza de capra si cea de vaca. Peste amestecul de...Citeste continuarea

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se pregătesc cremele pentru tort. Se fierb tari patru ouă, se răcesc, se curăță de coji și se răzuiesc pe răzătoarea fină, după care se mixează cu untul și cu...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert ( incercam sa ii intepam cu o furculita. Daca aceasta intra usor, inseamna ca...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]