Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert Tiramisu cu fructe de padure
Postat de: panacris in PrajituriBrânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un...Citeste continuarea
Desert ecleruri cu crema de vanilie
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se...Citeste continuarea
Chiftelute din cod alb
Postat de: violeta30 in SalauDăm prin robot fileul de pește. Într-un vas vom pune peștele tocat și toate ingredientele. Amestecăm bine și formăm biluțe pe care le tăvălim prin pesmet. Se prăjesc în...Citeste continuarea
Ciorba din oase de porc
Postat de: violeta30 in Supe/CiorbeLegumele le curățăm, le spălăm și le tocăm cuburi. Oasele se pun la opărit în apă clocotită 15 minute. Aruncăm apa rezultată și spălăm cu apă caldă oasele de resturile de...Citeste continuarea
Salata a la russe
Postat de: violeta30 in SalatePunem la fiert legumele cu sare. Între timp ne ocupam de maioneză (2 gălbenușuri crude, sare, zeama dintr-o jumatate de lamaie și 2 lingurițe de mustar se amestecă bine și se pune...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu merisoare si...
Postat de: panacris in TorturiBiscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit,...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si portocale
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri...Citeste continuarea
Desert tort cu mure, nuci si crema...
Postat de: oanapl in TorturiÎncălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o...Citeste continuarea
Desert tort entremet cu lamaie si mure
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina de migdale. Se incorporeaza albusurile iar la final faina. Se...Citeste continuarea
Desert tort entremet cu gem de zmeura
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua. Banana se paseaza bine. Untul moale se freaca cu zaharul , apoi se adauga oul, vanilia si jumatate din amestecul uscat, apoi smantana,...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, zmeura si...
Postat de: oanapl in TorturiSe separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g),...Citeste continuarea
Desert bomboane aromate
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIn bolul robotului am pus resturile blaturi, am adaugat bananele, frisca llichida si am mixat bine pana am obtinut o pasta omogena, apoi am adaugat nucile si visinele si am omogenizat compozitia....Citeste continuarea
Placinta cu carne de porc
Postat de: oanapl in PorcCarnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se...Citeste continuarea
Salata de pui cu ciuperci si porumb...
Postat de: mihaelar63 in SalateLegumele se fierb impreuna cu pieptul de pui ca si pentru o supa . Eu am mai fiert in aceasta zeama un os de vita . Legumele si pieptul de pui racite le-am folosit la salata . Zeama...Citeste continuarea
Platou festiv, pentru revelion
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut. Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru...Citeste continuarea
Costite de vitel marinate in vin rosu
Postat de: mihaelar63 in VitaCostita de vitel se spala si se portioneaza in bucati . Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul . Mai turnati apa cat sa acopere costita ....Citeste continuarea
Paine cu secara, mac si susan
Postat de: mihaelar63 in PiineIngredientele se pregatesc si se cantaresc . Apa nu trebuie sa fie rece ,dezmortita as zice . Se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea enumerata . Mai putin...Citeste continuarea
Tocanita de ardei capia copti, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeArdeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se păstrează zeama lăsată de ardei, la decongelare, pentru că se va folosi la prepararea tocăniței. Se...Citeste continuarea
Desert budinca de cozonac
Postat de: Bucataras in DulciuriTaie cozonacul in cuburi. Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac. Adauga bucati de rahat,...Citeste continuarea
Desert budinca din cozonac cu...
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai taiem cozonacul in cubulete. Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite. Batem ouale cu zaharul si cu laptele si...Citeste continuarea
Pui cu salvie si lamaie, papardelle...
Postat de: mihaelar63 in PuiPuiul se curata bine si se spala . Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi . Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit . Sarati si...Citeste continuarea
Melcisori aperitiv cu carne tocata
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul foietaj intr-o foaie subtire pe blatul de lucru presarat din abundenta cu faina. Ungem aluatul cu ketchup. Calim o ceapa si adaugam carnea tocata. Lasam 10 minute pe...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu cabanos si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor . Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama . Alegeti un cabanos uscat si subtire pe...Citeste continuarea
Desert Orange curd
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara de inox cu fundul dublu se pun galbenusurile si zaharul. Se amesteca bine cu un tel apoi se adauga coaja de portocala si sucul de portocale. Se amesteca bine apoi se pune...Citeste continuarea
Cartofi cu unt
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm . Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare . Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea...Citeste continuarea
Friptura in vas roman cu sos de rosii
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneAșezăm friptura în vasul roman și punem roșiile, condimentele și supa și introducem la cuptor acoperit vasul cu capac. Lăsăm până se pătrunde bine carnea și devine moale...Citeste continuarea
Supa de curcan cu smantana si linte...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePieptul de curcan se spala si se taie cubulete . Legumele se curata si se spala . Morcovul si patrunjelul se taie cubulete . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Sotati...Citeste continuarea
Desert tort Stefania
Postat de: violeta30 in TorturiPunem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe...Citeste continuarea
Sunca de porc fiarta in zeama de varza
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carnePregătim bucățile de șuncă și le punem la sare, dar cu șoriciul în jos, într-un recipient cu capac. Se lasă câteva zile la sare având grijă să le mai...Citeste continuarea
Parjoale din file de salau
Postat de: violeta30 in PesteSpălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa,...Citeste continuarea
Desert rulada cu nuca, frisca, gem...
Postat de: lucy2002 in PrajituriSeparam albusul de galbenusuri. Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul. Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si...Citeste continuarea
Gratin cu broccoli, dovlecei si carnat
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeBroccoli si conopida se desfac in buchetele si se fierb partial in apa cu sare. carnatul se taie rondele . Smantana se sarea za si se bate cu cele doua oua impreuna pana se omogenizeaza ....Citeste continuarea
Salata italiana de ton si orez
Postat de: mihaelar63 in SalateSe taie marunt salata verde . Se taie cubulete ardeii . Caperele se taie rondele pentru ca sunt mai mari ca maslinele . Rosiile se taie mai marunt ....Citeste continuarea
Tochitura de porc cu mamaliguta
Postat de: Bucataras in PorcTaie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite. Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine. Rumeneste...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu nuci
Postat de: lucy2002 in DulciuriIntr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie la fiert. Laptele praf se amesteca si se cerne impreuna cu cacaua. Din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10 minute la foc potrivit...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu spanac
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriLasam sa se dezghete spanacul, apoi il punem in blender impreuna cu galbenusurile, smantana, un pic de sare si blendam, nu foarte mult, cat s a se omogenizeze ingredientele. Transferam totul...Citeste continuarea
Desert cupcakes cu alune de padure...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFaina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele...Citeste continuarea
Desert ciocolata alba de casa, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un sirop bine legat din: apă, zahăr tos și vanilie, până ce, la verificare, cade sub formă de bob pe o farfurioară de probă. Când siropul este bine legat, se ia...Citeste continuarea
Desert cozonac cu ciocolata si...
Postat de: mirela0911 in DulciuriDin aceasta cantitate au iesit doi cozonaci impletiti si unul simplu, mai mic. Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita apoi se presara 1 lgt de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu spuma de ness...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Blatul l-am pregatit cu aseara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si...Citeste continuarea
Desert cornulete cu gem de prune si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se mixeaza bine untura cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza din nou. Se pune smantana, coaja rasa de lamaie si otetul. La final se...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza murata cu...
Postat de: lucy2002 in PorcVarza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...Citeste continuarea
Desert prajitura Baiadera by Ina
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai mi-am pregatit ingredientele, am prajit nuca si am macinat-o, apoi am macinat biscuitii, am taiat rahatul in bucatele mici. Intr-o cratita am pus zaharul si apa si am pus pe foc sa dea...Citeste continuarea
Supa de legume, cu sunca taraneasca...
Postat de: RODIMUR in SupeRădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie bețișoare (julienne) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege...Citeste continuarea
Desert nuci cu ciocolata in aluat...
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi topim ciocolata. Rupem ciocolata în bucăți mici, pe care le adăugăm într-un vas, pe foc, împreună cu laptele. Amestecăm intens până se topește...Citeste continuarea
Desert prajitura Noapte de iarna cu...
Postat de: eumimi in PrajituriPregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura Craciunita cu...
Postat de: eumimi in PrajituriMixam ouale cu zaharul timp de 10-15 minute sau pana cand isi tripleaza volumul si devin o crema suficient de inchegata. Adaugam faina si praful de copt, le incorporam cu o spatula si coacem...Citeste continuarea
Piept de rata
Postat de: Dea_Dea in RataIncingem cuptorul la 180 de grade C. Pieptul de rata se foloseste la temperature camerei, se sterge bine cu prosop de hartie. Cu un cutit foarte bine ascutit crestam pielea, dar avand grija sa...Citeste continuarea
Desert tort sah cu ciocolata, mure...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...Citeste continuarea