Desert prajitura din albusuri si visine din compot

de Gherca Daniela in Prajituri, 25 Mar 2020 | 2472 vizualizari

 

Daca tot am avut cateva albusuri ramase de la diverse preparate, zic sa fac repede ceva dulce...

Aceasta prajitura, chiar daca este doar din albusuri, blatul a iesit pufos si foarte aromat, iar in combinatia cu visina putin acrisoara, prajiturica este o super combinatie de gusturi!

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 220 g zahar
  • 200 g faina
  • 280 g visine scurse din compot
  • 150 ml ulei
  • 120 g iaurt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 g mac macinat
  • putina sare
  • In plus:
  • 30 g cacao
  • 40 g faina
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri si visine din compot:

 Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la viteza mica pana la omogenizare.
     Punem si iaurtul, amestecam, apoi macul si la final faina impreuna cu praful de copt si omogenizam bine totul.

    Compozitia rezultata o impartim in 2. Intr-o parte adaugam cacao si putina esenta de rom, iar in cealalta parte restul de faina si putina esenta de vanilie.

     Intr-o tava patrata (de 24cm), eu am pus in yena, tapetata cu hartie de copt, punem lingura cu lingura din cele 2 compozitii pana terminam. Deasupra, asezam visinele din compot, apasand-le usor in interiorul aluatului, iar inainte de a da tava in cuptor o scuturam putin pentru a nu forma goluri in timpul coacerii.
    Caocem prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 30-35 minute.
    Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o puteti pudra cu zahar pudra, sau dupa bunul plac...cu frisca sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri si visine din compot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni