Bors de urzici cu leustean si usturoi

de katty in Ciorbe, 21 Mar 2020 | 4941 vizualizari

 

In plin post profitam de primavara si pregatim un bors delicios de urzici cu leustean si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr urzici
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper negru macinat
  • bors dupa gust
  • leustean
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de urzici cu leustean si usturoi:

Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape.

Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Morcovul il radem pe razatoarea mare dupa ce l-am  spalat si  curatat.

In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare, acoperim cu un capac si lasam la foc mic cateva minute pana se inmoaie usor. Adaugam ceapa. Amestecam usor din cand in cand pana se inmoaie si ceapa si stingem cu zeama de urzici pastrata.

Cand incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Fierbem 10 minute, apoi adaugam urzicile pe care le-am tocat in prealabil putin mai mici. Fierbem 10 minute, adaugam sare, piper dupa gust si borsul fiert separat. Dam cateva clocote, adaugam si putina apa daca mai este nevoie.

Adaugam leusteanul, apoi oprim focul si punem usturoiul tocat marunt.

Servim borsul cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici cu leustean si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta