Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Fasole cu gusa afumata
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneCeapa se taie cubulețe. Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când...Citeste continuarea
Chiftelute de salau 2
Postat de: violeta30 in SalauFileul de pește se toacă la mașină, apoi se amestecă cu morcovul și cartoful rași pe răzătoarea mică, usturoiul făcut mujdei, ouăle, mărarul, condimentele și delikatul/sarea. Se...Citeste continuarea
Paste cu spanac, branza si marar la...
Postat de: katty in PenneIntr-o oala cu apa clocotita, punem sare si fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. In uleiul incins, punem spanacul si il tinem la foc pana scade zeama. Adaugam piper si mararul...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de legumeIntr-o tigaie incintam uleiul si untul. Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste...Citeste continuarea
Hummus
Postat de: katty in Mancaruri de postDaca avem nautul gata fiert, hummusul va fi gata in mai putin de 15 minute. Eu de obicei fierb mai mult naut, il scurg, il portionez si il pun in pungi la congelator. Cand am nevoie sa gatesc,...Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de fructe de...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine si blat...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos și vanilia,...Citeste continuarea
Tocanita de vita la Multicooker...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingSpalati carnea, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Ardeiul portocaliu si...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si...Citeste continuarea
Aperitiv bilute fantezie
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriTelemeaua si cascavalul le dăm pe razatoarea măruntă. Tocam partea alba de la ceapa verde cat mai mărunt. Punem într-un bol fagarasul, telemeaua, cascavalul, piper, ceapa, smantana, sara...Citeste continuarea
Desert tort Sacher
Postat de: panacris in TorturiCiocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde. Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se...Citeste continuarea
Rasol afumat cu varza si cimbru, la...
Postat de: vasimur in PorcPasul 1. Având în vedere faptul că rasolul cu os fierbe mai greu, îi ia poate o oră sau chiar mai mult, vom începe cu acesta. Spălăm bine rasolul/ciolanul și-l punem...Citeste continuarea
Placinta cu branzeturi
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, iaurtul, busuioc, oregano si sare, apoi făină cât cuprinde (aprox 375 g), până se obține un...Citeste continuarea
Supa de legume, cu taitei si oua...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță ceapa și cățeii de usturoi, se spală și se lasă întregi. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la...Citeste continuarea
Tocanita de fazan cu urechi de lemn
Postat de: panacris in Slow CookerFazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de...Citeste continuarea
Desert tort cu nuca de cocos si...
Postat de: katty in TorturiPregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, amidonul, apoi amestecam usor cu o spatula....Citeste continuarea
Desert tort cu cafea, nuci si...
Postat de: katty in TorturiPregatim blatul 1. Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de...Citeste continuarea
Supa de fazan cu taitei de casa
Postat de: panacris in Supe/CiorbeFazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac, crema de...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPregatim rulada. Dezghetam spanacul si il scurgem bine. Daca vrem o consistenta uniforma, putem sa il mixam. Separam ouale. Mixam albusurile cu sare si cand acestea se tin bine adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu pate de ficat si...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPregatim rulada. Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc. Cernem faina...Citeste continuarea
Pastrama de pui
Postat de: katty in Mezel de casaIntr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu susan
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc si punem osanza si margarina, apoi framantam un aluat nisipos. Adaugam ouale, sarea, drojdia dizolvata cu zaharul in laptele caldut si...Citeste continuarea
Tocanita din organe de miel
Postat de: panacris in OaieLegumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură...Citeste continuarea
Desert cornulete cu branza, gem de...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat si oul. Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu couscous si...
Postat de: katty in PuiIn uleiul incins punem la prajit pulpele curatate, spalate si scurse bine. Cand pulpele s-au rumenit pe ambele fete, le scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins punem ceapa tocata fin,...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ceapa rosie
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se lasa sa se dezghete . Ceapa rosie se curata si se toaca marunt .Sarati. Amestecati ceapa cu otetul de mere . Tocati vinetele si le amestecati cu ulei cu...Citeste continuarea
Pasta de naut cu ton, avocado si...
Postat de: katty in SalatePunem nautul intr-un castron si il zdrobim cu o furculita, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Adaugam miezul de avocado, putina zeama de lamaie si le zdrobim impreuna cu o furculita....Citeste continuarea
Ciuperci champignon pane
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile de pielita, taiem piciorusele si le trecem rapid printr-un jet de apa. Punem un vas cu apa la foc si cand clocoteste adaugam ciupercile, pe care le fierbem 5 minute, apoi le...Citeste continuarea
Varza rosie calita la slow cooker...
Postat de: panacris in Slow CookerSe curăță, toacă ceapa și varza roșie murată, se pune la călit în ulei de floarea soarelui, neacoperit, la foc mediu, cca 20 minute, în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot...Citeste continuarea
Fusilli Bolognese
Postat de: panacris in FusilliCarnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok. După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de piersici
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de banane
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai topim cele 150 g ciocolata neagra pe baie de abur, apoi o turnam in forma si imbracam forma cu ciocolata topita, bagam forma la congelator si ne apucam sa facem inelul de banane. Am...Citeste continuarea
Vin fiert aromat
Postat de: claudiaO in BauturiPunem vinul in trun ibric, adaugam zaharul, zaharul vanilat, condimentele (scortisoara rupta bucati ,cuisoarele si condimentele Kamis), marul si portocala. punem pe foc pana...Citeste continuarea
Puricei cu slaninuta afumata
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriMamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca....Citeste continuarea
Faina de migdale
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPunem migdalele intr-un castron apoi turnam apa fiarta si le lasam cca 10 min, apoi varsam apa si ne apucam sa le decojim, operatiunea nu este grea, doar ca este migaloasa, sa iei fiecare migdala...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: ioana_lupu in Mancaruri de legumeAvocado se taie în 2. Se scoate miezul cu o linguriță și se înlătură osul. Se amestecă cu zeama de lime. Se scot semințele de la roșii, se taie cubulețe. Se toacă...Citeste continuarea
Porc cu legume la cuptor, masline...
Postat de: ancutsa in PorcCarnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă....Citeste continuarea
Salata Coronita
Postat de: RODIMUR in SalateConopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă. Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte si dovleac
Postat de: sufletista in DulciuriOrezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa. Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si...Citeste continuarea
Fasole cu carnati
Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carneFasolea din conserva se trece printr-un jet de apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se curata se spala si se toaca marunt, o punem la calit ( inmuiat in ulei) intr-o cratita pe...Citeste continuarea
Snitele pufoase cu pireu usturoiat...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati . Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi . Se taie capatana de usturoi in doua si se pune...Citeste continuarea
Pui cu usturoi si cimbru
Postat de: claudiaO in PuiCurățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem...Citeste continuarea
Winter soup-supa de iarna
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de cocos se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare . Spalati si taiati mai marunt tija de telina si prazul verde . Decongelati mixul de legume de iarna la...Citeste continuarea
Fusilli tricolore cu ciuperci,...
Postat de: panacris in FusilliPastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic,...Citeste continuarea
Franzele cu bere neagra, faina...
Postat de: mihaelar63 in PiineAm pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine . Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient. Si fainurile trebuie...Citeste continuarea
Desert chec trio
Postat de: ancutsa in DulciuriMod de preparare: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa şi praful de copt şi se...Citeste continuarea
Desert Cusma lui Guguta, din...
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina albă, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă ouăle, se...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste
Postat de: claudiaO in SupeCuratam si spalam pulpele de pui, le portionam si le punem la fiert in apa rece cu putin sare. Dupa ce curatam spuma, punem capac si fierbem vreo 20 minute. Intre timp curatam legumele si le...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: lucy2002 in PiineDrojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici. Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o...Citeste continuarea
Hummus
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe lasă năutul la hidratat peste noapte într-un castron cu apă. A doua zi, se scurge, se clătește bine și se pune la fiert într-o oală cu 700 ml apă. Se...Citeste continuarea