Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Fasole verde frantuzeasca, cu...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei . Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute . Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si...Citeste continuarea
Papanasi fierti, cu branza de vaci...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriCum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine din...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriIntr-un castron punem ouale si le mixam cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia....Citeste continuarea
Pizza la tigaie
Postat de: reisnaor_2006 in PizzaIntr-un castron punem ouale si un praf de sare. Mixam bine si adaugam pe rand chefirul si faina treptat. Intr-o tigaie incinsa cu ulei punem aluatul....Citeste continuarea
Desert bilute de biscuiti, umplute...
Postat de: RODIMUR in DulciuriVișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul. Nucile se sparg și se macină, din timp. Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin....Citeste continuarea
Placinta cu ceapa si mozzarella
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu branza topita cu...
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbePentru inceput cartofii curatati si taiati cubulete ii punem in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie calim in untul topit, ceapa si morcovul taiat cubulete....Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si cirese
Postat de: oanapl in PrajituriSe scot sâmburii cireșelor și se taie cireșele în două. Se mixează (cu ajutorul unui mixer vertical) brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și...Citeste continuarea
Mancarica de fasole cu afumatura
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeSe toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare,...Citeste continuarea
Desert minichecuri cu dovleac si...
Postat de: oanapl in PrajituriDovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când...Citeste continuarea
Desert Tiramisu, la cupa
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face o cafea (eu am făcut cappuccino, în care am adăugat 1 linguriță de cafea instant) din ingredientele de mai sus și se lasă să se răcească. Se mixează spumă zahărul tos...Citeste continuarea
Desert madlene cu afine si lamaie
Postat de: Criss in PrajituriOuale se bat spuma impreuna cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi laptele, untul topit, faina amestecata cu praful de copt, sucul si coaja de lamaie si extractul...Citeste continuarea
Desert tort duo, cu nuci, cacao si...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile şi uleiul. Se adaugă nuca măcinată, făina şi praful de copt,...Citeste continuarea
Pui cu sos de rosii, spanac si...
Postat de: Bucataras in PuiPune la topit untul intr-o tigaie mare. Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu....Citeste continuarea
Desert cuburi din foietaj cu ciocolata
Postat de: AdrianUdrea in DulciuriMai intai lasam aluatul foietaj la decongelat. Apoi, taiem ciocolata in cuburi. Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de...Citeste continuarea
Desert chec cu portocale, rom si...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate. Separam albusurile de galbenusuri. Batem...Citeste continuarea
Supa de gaina, cu galuste de gris
Postat de: RODIMUR in SupeCarnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc iute, până ce se ridică spumă deasupra. Se culege spuma, se aruncă și apoi se reduce focul de la...Citeste continuarea
Desert napolitana cu crema de...
Postat de: katty in DulciuriTot ce avem de facut pentru aceasta prajitura, este sa pregatim crema. Intr-o craticioara cu fund dublu punem ouale si zaharul. Asezam craticioara la foc mic si batem cu un tel pana incepe sa...Citeste continuarea
Tagliatelle cu fructe de mare
Postat de: oanapl in PasteSe curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se...Citeste continuarea
Reteta simpla si usor de preparat...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCum se prepara Reteta simpla si usor de preparat de Mancare de spanac cu carne de pui: Curatam bine spanacul de impuritati, rupem coditele si il spalam in mai multe ape, dupa care il scurgem....Citeste continuarea
Supa de pui cu taitei de casa cu...
Postat de: katty in SupeSpalam carnea si o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Dam cateva clocote, spumand bine, apoi adaugam ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiate in bucati mai mici, foaia de dafin,...Citeste continuarea
Salata de icre de crap
Postat de: katty in SalatePunem icrele intr-un castron. Cu o lingura de lemn strivim bine icrele, eventual eliminam eventualele pielite ramase si punem grisul fiert si racit. Omogenizam, apoi adaugam putina zeama de...Citeste continuarea
Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legumeAm pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta...Citeste continuarea
Tocanita de vitel cu paste
Postat de: cristeena20 in VitaCarnea se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si...Citeste continuarea
Mancare cu fasole verde și carne
Postat de: ancutsa in PorcSe taie carnea de porc în bucăți potrivite și se rumeneste într-o cratiță în care am înfierbântat uleiul, se condimentează dupa gust, apoi se acoperă...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriPunem mai intai o cratita in care am pus lingura de ulei la incins. In acest timp batem bine ouale cu laptele, sare si piper. Coacem omleta la foc mic pe ambele parti apoi o rasturnam pe o...Citeste continuarea
Desert chec tigrat cu cacao
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca pentru maioneza). Adaugam galbenusurile peste albusuri si...Citeste continuarea
Paine rulata, cu masline
Postat de: RODIMUR in PiineMai întâi, cu câteva ore înainte să frământați aluatul, se clătesc măslinele, sub jet de apă și apoi se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă...Citeste continuarea
Desert Tiramisu clasic
Postat de: panacris in DulciuriSe amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½...Citeste continuarea
Morcovi caramelizati
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeMorcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate, apoi fiecare jumatate in jumate. In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa...Citeste continuarea
Salata calda cu varza de Bruxelles
Postat de: andaoana in SalateVarza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4. Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime....Citeste continuarea
Chiftelute de ciuperci de padure
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeCiupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne, ciurul mic....Citeste continuarea
Desert Millefeuille
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluatul foitaj l-am facut cu o zi inainte, gasiti reteta in pagina mea de retete. Deci primul pas a fost facut, asa ca trecem sa facem mai intai crema sa se raceasca pana bibilim coacerea foilor....Citeste continuarea
Aperitiv ochelari cu mustar, sirop...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, se stropește cu siropul de rodie. Cașcavalul se rade, eu am avut deja ras! :D, apoi se presară peste...Citeste continuarea
Cartofi cu ceapa, usturoi si boia...
Postat de: panacris in Mancaruri de postCartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare. Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de...Citeste continuarea
Salata de oua
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc. Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii. Se presară cașcavalul...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ton si masline
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriMixati ouale cu sare si piper. Adaugati uleiul, iaurtul si amestecati bine. Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu praful de copt. Maslinele le taiati feliute. Tonul il maruntiti cu o...Citeste continuarea
Aluat foietaj cu unt
Postat de: Constelatialeu in Scoala de gatit BucatarasDe cand am descoperit ca ''La pravalie'' la Sergiana aduce unt la kg, unt de calitate si cu 82% grasime, numai de acolo ma aprovizionez. Acum ca v-am povestit si de unde iau eu untul, zic...Citeste continuarea
Tocanita de ficatei de pui, cu...
Postat de: RODIMUR in FicatCum se prepara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță...Citeste continuarea
Desert prajitura invizibila, cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriSe mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele,...Citeste continuarea
Desert prajitura Mariuca
Postat de: trifadalia in PrajituriPentru foile cu amoniac se freaca cele 2 galbenusuri de ou cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, se adauga uleiul si laptele caldut in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu. Se adauga si...Citeste continuarea
Supa de mazare cu pulpe de rata
Postat de: trifadalia in SupePentru inceput punem apa la fiert , cand apa clocoteste se adauga in ea pulpele de rata care in prealabil au fost spalate. Odata cu pulpele de rata se adauga si zarzavatul ( in afara de mazare)...Citeste continuarea
Salata de fusilli cu carne de vitel...
Postat de: mihaelar63 in SalateCarnea de vitel taiata cuburi se prajeste in uleiul amestecat cu unt .Sarati . Pastele s efierb in multa apa sarata respectand timpul indicat pe ambalaj . Taiati mai...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de Orez cu...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCum se prepara Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar: Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mare. Ceapa o tocam fin, iar ardeiul gras in bucati mai...Citeste continuarea
Ciorba cu varza acra cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeVarza se taie fideluta si se pune la fiert impreuna cu zeama acra. Tot acum se pun foaia de dafin , cimbrul si mararul . Legumele se curata si taie marunt .Cartofii se...Citeste continuarea
Crema de branza cu avocado
Postat de: katty in SalateNimic mai simplu decat pregatirea acestei creme delicioase. Taiem avocado in jumatate, scoatem samburele si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. Stropim cu putina zeama de lamaie....Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu piept de pui si...
Postat de: katty in CiorbePregatim mai intai urzicile, pe care le alegem cu grija de impuritati si le spalam in mai multe ape. Punem la foc o oala cu putina apa si cand fierbe adaugam putina sare si urzicile. Dam...Citeste continuarea
Stiuca la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PesteFeliile de stiuca se spala si se tamponeaza de excesul de lichid . Asezati pestele intr-un vas ceramic tapetat cu hartie de copt . Se sareaza pestele si se unge cu...Citeste continuarea
Burger de casa
Postat de: panacris in VitaCarnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate...Citeste continuarea