Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

de Gherca Daniela in Dulciuri, 4 Mai 2020 | 7805 vizualizari

 

Sunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca (dupa caz).

In concluzie...sunt bune oricand!!!
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250-270 ml lapte cald
  • 1 ou mare
  • 50 g unt topit(margarina)
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de vanilie sau dupa gust
  • 20 g amidon de porumb
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • Pentru uns: 1 ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera:

Pentru aluat:
     Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.
Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen.
   In aluat turnam putin cate putin din untul topit si continuam sa framantam pana devine elastic si nelipicios.
   Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul, ne ocupam de crema, trebuie sa fie rece in momentul umplerii aluatului!

Pentru crema:
     Intr-un ibric, amestecam galbenusurile cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si amestecam cu un tel.
    Transferam ibricul pe aragaz, la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.
    Dam deoparte si lasam sa se raceasca, acoperita cu folie de plastic in contact cu crema, pentru a nu forma pojghita.

Cand aluatul a crescut si crema s-a racit, ne apucam de cornuri!

     Impartim aluatul in 15 bile, cu aproximare, apoi fiecare bila o intindem intr-o foaie ovala, crestam partea de sus in linii verticale, iar partea de jos ii punem cate 1 lingura de crema patisera, apoi "impaturim" aluatul, prima data acoperim crema, apoi continuam pana formam un corn (aveti foto).
    Asezam cornurile formate intr-o tava acoperita cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10 - 15 minute.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu finetti