Un pepenas nazdravan
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSe taie pepenele in doua,se scobeste de seminte,se scurge de zeama care si-o lasa.Se umple cu inghetata,se orneaza cu frisca,pepite de ciocolata si toping de zmeura. Citeste continuarea
Udon picanți cu carne de crab,...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteCleștii de crab se fierb timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit. Se spag cu un clește special sau prin lovituri ferme de cuțit și se îndepărtează carnea. Se fierb...Citeste continuarea
Un fel de musaca
Postat de: pittbull in Mancaruri cu carneCartofii se curata de cooaja,se spala si se taie felii care se prajesc in ulei incins. Intr-un vas pentru cuptor punem un strat cartofi,un strat mozzarella taiata felii,crenvusti taiati...Citeste continuarea
Ulei aromat
Postat de: pittbull in ConserveUsturoiul se toaca dar nu foarte marunt, se pune intr-un borcan, dupa care adaugam uleiul Se poate folosi dupa ce a stat la macerat cel putin o saptamina... Citeste continuarea
Ulei aromat cu fire de chili si...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Vegan / Raw veganEste imperios necesar sa spalati, sterilizati si sa uscati recipientul in care veti turna uleiul. In functie de recipientul folosit, cam 200-250 ml sau chiar mai putin, turnati ulei in sticla dupa...Citeste continuarea
Un aluat, mai multe variante
Postat de: Ade200 in PiineSe amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute.Se pune sarea şi 1 linguriţă de zahăr în apa caldă, uleiul şi se frământă un aluat care se lasă la dospit...Citeste continuarea
Unt de casa
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriLaptele muls, strecurat si nefiert se lasa 12 ore, apoi se aduna „caimacul” format. Cantitatea de smantana formata este in functie de grasimea laptelui.. la noi a fost vorba de cca 8...Citeste continuarea
Usturoi murat
Postat de: Sim0naWorld in ConserveUsturoiul desfacut in catei, l-am pus in apa clocotita pentru cateva secunde. Apoi l-am scos si l-am pus intr-un vas cu apa rece. Prin aceasta metoda usturoiul se curata foarte usor....Citeste continuarea
Ulei de masline cu aroma de cimbru
Postat de: Sim0naWorld in SosuriIntr-o sticla curata si sterilizata, am pus cateva crengute de cimbru. Am adaugat ulei de masline, am sigilat sticla si am depozitati-o intr-un loc racoros si intunecat pentru 2...Citeste continuarea
Ulei de masline cu aroma de chilli
Postat de: Sim0naWorld in SosuriUleiul l-am incalzit putin, adaugand 2 ardei iuti tocati bucati. Am lasat amestecul sa se raceasca, apoi am strecurat amestecul. Am turnat uleiul intr-o sticla, punand si 2 ardei iuti. Am inchis...Citeste continuarea
Uscatele
Postat de: AnyCostescu in DulciuriBati ouale cu praful de sare, adaugi zaharul pudra, zaharul vanilat si faina. Framanti un aluat ca de taitei. Il lasi deoparte 30 minute, apoi il intinzi intr-o foaie subtire pe care o tai fasii...Citeste continuarea
Ulei de masline cu aroma de busuioc...
Postat de: Sim0naWorld in SosuriIntr-o sticla spalata, uscata si sterilizata in prealabil, am pus crenguta de busuioc - spalata si uscata, cateii de usturoi, iar la final uleiul de masline. Am inchis ermetic si am pus sticluta...Citeste continuarea
Ursulet in omleta
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriPregatim o craticioara in care punem uleiul,calim usor ceapa si morcovul,apoi adaugam orezul bine spalat si scurs.Daca avem zeama de la supa folosim o cana pentru a fierbe orezul si ii da un gust...Citeste continuarea
Un alt fel de vinete pane
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri de legumeVanata se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Se taie felii nu prea grosute, eu zic ca 1 cm e destul. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa 10 minute. Intre timp batem 2 oua si...Citeste continuarea
Urda cu marar pe pat de piure
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa si sare pana cand incep sa se sfarme. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se pun cuburile de branza topita si se omogenizeaza....Citeste continuarea
Urzici cu ou
Postat de: alinutza88 in Mancaruri de legumeSe curata urzicile si se fierb pana se inmoaie. Dupa ce s-au fiert de scurg de zeama (nu o aruncati) si se maruntesc fie in blender fie pe un tocator cu cutitul. Intr-un vas se pun cele 3...Citeste continuarea
Usturoi cu smantana
Postat de: love_cherry in SosuriSe face foarte usor. Se piseaza usturoiul cu sare foarte bine si se adauga restul ingredientelor: smantana, uleiul, apa si mararul.:) Eu am servit repede cu cartofiori prajiti:) Citeste continuarea
Un mic dejun copios
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriSe incepe prin a pregati cosuletul din cascaval ras astfel: intr-o tigaie de dimensiuni mai mici decat cea normala se pune la incins la foc de aragaz si se imprastie pe toata suprafata, cascavalul...Citeste continuarea
Urzici cu hrean
Postat de: susu in Mancaruri de postUrzicile se spala in multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane nisipul la fund. Se pun in apa clocotita cu sare si se lasa pentru cateva clocote. Se strecoara de...Citeste continuarea
Urdoaice
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam...Citeste continuarea
Urzici cu mamaliguta
Postat de: roxanabucataras in Mancaruri de postAm spalat urzicile, le-am fiert, le-am scurs si tocat foarte marunt. Am pus putin ulei de masline si ceapa taiata marunt la calit. Am adaugat urzicile si putina apa. Am lasat pe foc amestecand din...Citeste continuarea
Un alt fel de Pasca
Postat de: ancutaCH in PrajituriCompozitia 1 ”aluat ”: Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile cand s-a topit zaharul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Laptele...Citeste continuarea
Urzici cu orez
Postat de: sufletista in Mancaruri de postUrzicile le spalam bine si le curatam foarte bine. Intr-o oala punem cca 5 l de apa la fiert cand incepe sa fiarba se adauga jumatate din apa peste urzici, restul il punem din nou pe foc....Citeste continuarea
Urzici "albe" cu usturoi
Postat de: panacris in Mancaruri de postUrzicile se curata de impuritati si coditele mai lungi. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare. Cand colocoteste apa se pun urzicile si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara si se toaca...Citeste continuarea
Urzici cu orez
Postat de: iri_love in Mancaruri de postPentru inceput alegem urzicile si le spalam bine. Separat punem la fiert intr-un vas apa cu sare si o lasam sa fiarba . Cand apa a fiert adaugam urzicile si le lasam in apa...Citeste continuarea
Ursuleti cu branza
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina sare . Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom...Citeste continuarea
Urzici cu orez şi usturoi
Postat de: madi_marin in Mancaruri de postCeapa se toacă mărunt şi se căleşte foarte puţin în ulei. Se adaugă orezul spălat şi 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă la cuptor la foc potrivit. Urzicile se curăţă...Citeste continuarea
Unt aromat
Postat de: sufletista in SosuriUsturoiul,patrunjelul verde,cozile de ceapa cu rozmarinul,sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devine o pasta(eu nu l-am pisat bine, am vrut sa se vada patrunjelul)...Citeste continuarea
Ursuleti cu branza
Postat de: bursulica in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina sare. Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom unge cu...Citeste continuarea
Umbrelute de pui cu pesmet si susam
Postat de: brunetica in PuiPieptul de pui il dezosam, il spalam si il tocam marunt prin masina de tocat. Cartofii, ceapa si dovlecelul le curatam , le spalam si le tocam marunt prin masina de tocat. Intr-un bol...Citeste continuarea
Un deliciu de post..
Postat de: Michelle in Mancaruri de postDam drumul la cuptor la 180ºC. Se curata marul si se razuie pe razatoarea mica,se adauga coaja rasa de la portocala si lamaie se adauga nuca macinata,nuca de cocos,zaharul,praful de...Citeste continuarea
Umplutura de nuca pentru cozonac
Postat de: Silvioara in DulciuriCantitatea de nuca pe care eu am dat-o aici este pentru un singur cozonac, din cel trandafir. Daca veti face doi cozonaci mari, atunci dublati cantitatea de nuca si puteti adauga si stafide....Citeste continuarea
Ulei de masline condimentat
Postat de: dentistutza in SosuriUsturoiul curatat se feliaza subtire.Se pun feliutele pe fundul sticlei sau borcanelului in care vom tine uleiul aromatic.Se presara cu sarea si se lasa cam 10 minute. Apoi intr-un mojar...Citeste continuarea
Urzici cu smantana si cabanos
Postat de: housy in Mancaruri cu carne- urzicile / spanacul se oparesc dupa care se lasa la scurs bine - smantana se omogenizeaza cu faian de grau si malaiul, sare, piper dupa gust - untul se topeste intr-o...Citeste continuarea
Udon
Postat de: mitinita in PasteSe cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat. Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100...Citeste continuarea
Umeboshi
Postat de: mitinita in MuraturiSe curata corcodusele de codita si se spala. Indepartati fructele lovite,patate sau stricate. Se scurg de apa si se intind pe un prosop de bucatarie ca sa se usuce. Se pun corcodusele...Citeste continuarea
Un dulce pentru Dia - Savoiardi cu...
Postat de: Onesta in DulciuriIaurtul se desface bine si se adauga fructoza (sa nu faci si tu diabet) , sau cateva linguri de zahar , in functie de cat va place de dulce . Intr-un vas se hidrateaza gelatina in apa (400ml) ,...Citeste continuarea
Ulei de masline aromat
Postat de: mimmi in Vegan / Raw veganSpalam bine bine sticla si o lasam la uscat. Increstam usturoiul si ardeiul iute si le punem in sticla. Spalam toate frunzele si le punem in sticla. Umplem sticla cu ulei de masline extravirgin si...Citeste continuarea
Unt de arahide(Peanut butter)
Postat de: mimmi in Vegan / Raw veganPunem alunele in rasnita si le macinam pana devin ca o pasta,se adauga sare dupa gust. Daca nu aveti rasnita, puneti-le intr-un robot de bucatarie,macinati-le foarte bine,adaugati o...Citeste continuarea
Un pranz gata in 15 minute
Postat de: alinutzika in Mancaruri cu carneSe taie cartofii in forma dorita, se stropesc cu ulei, amestecandu-i, apoi se pun la prajit in tigaie teflonata.Se adauga si carnatul, apoi carnea condimentata cu sare si piper. Dupa 10 minute,...Citeste continuarea
Un fel de cartofi taranesti
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii cuburi in apa cu sare.Intr`o tigaie se pune ceapa la calit cu sunca ,ardeiul si porumbul.Condimentam cu sare,piper, boia.Dupa 5 minute adaugam bulionul.Mai lasam cateva minute si...Citeste continuarea
Ulei de masline aromat - pentru salate
Postat de: divainbucatarie in Pt salatePunem ingredientele in sticla, apoi punem dopul. Lasam uleiul timp de o saptamana (cel putin) inainte sa il folosim, astfel incat aroma ierburilor sa “parfumeze” uleiul. Ar fi bine...Citeste continuarea
Urda cu ceapa si marar
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriUrda se da pe razatoarea mare sau se marunteste. Mararul se spala, se usuca si se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala, se usuca si se toaca marunt. Urda se amesteca bine bine cu...Citeste continuarea
Urzici cu usturoi si lapte
Postat de: Criss in Mancaruri de legumeUrzicile se oparesc ( eu le-am fiert vreo 5 minute). Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi dupa ce s-au racit se toaca marunt. (Eu le-am tocat cu mixerul vertical). Din ulei, faina, lapte...Citeste continuarea
Unt de caju
Postat de: adrianae in Vegan / Raw veganse pun intr-un vas nucile impreuna cu putin din laptele-crema de cocos si se mixeaza la blender. Dupa ce se formeaza o pasta groasa se adauga restul de crema de cocos si se "blenduieste"...Citeste continuarea
Urzici cu usturoi
Postat de: ianculubita in Mancaruri de postUrzicile curatate cu atentie,spalate in multe ape reci,le pun la fiert in apa cu putina sare,pentru 10min; le scurg,apoi(din comoditate)le dau la blender 2-3sec. le rastorn intr-o tigaie cu...Citeste continuarea
Urzici cu usturoi
Postat de: jolygina in Mancaruri de postCuratam urzicile (procurate de la tara, saru-mana unchiule ca mi le-ai cules, fac cinste) de codite si le oparim cu apa clocotita cand am terminat de curatat le punem la fiert la foc moderat...Citeste continuarea
Upside down cu prune
Postat de: mitinita in PrajituriPreincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda ptr cuptor.Presara cu putin zahar si pune deoparte. Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul...Citeste continuarea
Un dulce de post
Postat de: lia in PrajituriIntr-un bol mic, punem stafidele la inmuiat in rom. Maruntim biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga si-i sdrobim cu sucitoru, apoi ii punem intr-un bol incapator, adaugam cacaoa si...Citeste continuarea
Unt aromat
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriFrunzele de praz taiate le punem ntr-un mojar impreuna cu usturoiul si rozmarinul si le pisam pana devin pasta. Pentru ca nu am mojar am apelat la mixerul vertical :). Adaugam apoi sare si piper...Citeste continuarea