Sarmale in vas de lut
Postat de: kamy in PorcOrezul il punem la inmuiat 30 min dupa care-l spalam bine si il adaugam peste carnea tocata. Ceapa o calim in putin ulei,cand s-a inmuiat adaugam 2 ling.de boia,amestecam si lasam la racit,dupa...Citeste continuarea
Salam de biscuiti reteta
Postat de: mimmi in DulciuriSalam de biscuiti reteta Rupem biscuitii in bucatele. Fierbem apa, laptele si zaharul la foc mic pana cand se topeste zaharul. Adaugam apoi cacaoa si esenta de rom dupa gust. Le amestecam...Citeste continuarea
Salata de morcov
Postat de: meosiris in SalateSe curata si se spala bine morcovii, apoi se dau pe razatoarea mare. Se adauga ulei si otet dupa gust, se condimenteaza si se freaca bine cu mana pana morcovul lasa un pic de suc. Se pastreaza...Citeste continuarea
Supa de pui cu taitei
Postat de: divainbucatarie in SupeCuratam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote in apa cu sare si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare si piper, curatam legumele...Citeste continuarea
Salata de cruditati cu piept de pui
Postat de: LUK in SalateSalata se spala si se taie fasii. Rosia si castravetele se taie cubulete. Pieptul de pui se taie bucati mici. Smantana se amesteca cu sarea si uleiul de masline. Se pun ingredientele intr-un bol...Citeste continuarea
Sărăţele
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriSe face maiaua din laptele călduţ cu drojdie şi puţină făină presărată deasupra. Se lasă la dospit 15 minute. Între timp brânza se dă pe răzătoare şi se...Citeste continuarea
Stelute de ciocolata
Postat de: dedairis in PrajituriSe amestecă făina cu cacao, scorțișoară, cuișoare măcinate, ienibahar, vanilie, alune măcinate și zahăr. Se face o gropiță la mijloc și se așează înăuntru cubulețele de unt....Citeste continuarea
Supa de praz
Postat de: Brindusa in SupeTaie 5 fire de praz in bucati de 2-3 cm si fierbe-le in ½ litru de apa Pune totul intr-un blender si fa-le un piure fin. Prazul ramas taie-l rondele foarte subtiri....Citeste continuarea
Salata boeuf II
Postat de: corina241 in SalateMorcovii si cartofii se pun intregi la fiert in apa cu sare. Separat,fierbem si pieptul de pui. Dupa ce au fiert se scurg bine,lasam sa se raceasca,curatam de coaja si taiem carnea si...Citeste continuarea
Slanina fiarta in zeama de varza
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSlanina se unge cu pasta de usturoi zdrobit ,se sareaza cu sare grunjoasa din abundenta si se lasa la rece 2-3 zile pana cand slanina isi ia sarea necesara, dupa care se scutura de surplusul de...Citeste continuarea
Suc racoritor si dietetic
Postat de: comanligia in BauturiSe curata grapfruitul ptr a nu fi prea amar din cauza cojilor, se curata kiwi de coaja, iar restul se spala si se pun intregi in storcator. Se pune intr-un pahar si pe deasupra se orneaza cu...Citeste continuarea
Salata de cruditati
Postat de: mirela0911 in SalateSe spala si se curata legumele. Varza, telina si morcovii se dau pe razatoare, la fel si merele. Se pun intr-un vas incapator si se amesteca bine impreuna cu mierea, sucul de la 1/2 lamaie (sau in...Citeste continuarea
Salata cu dovlecel
Postat de: Retetegg in SalateDovlecelul l-am taiat felii si l-am copt pe grill. Rosiile le-am taiat felii, ceapa julien, ardeiul la fel. Am asezat toate legumele in farfurie si am amestecat cu sare, ulei si zeama de...Citeste continuarea
Snitel de pui cu piure
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSe taie peitul de pui in felii nu foarte subtiri. Se bat usor doar pe o parte. Le condimentam, dupa care le dam prin ouale batute, apoi prin faina, iar prin ou si la sfarsit prin pesmet....Citeste continuarea
Saramura din burta de crap romanesc
Postat de: medioto59 in PesteBucatile de peste se spala, se lasa la scurs apoi e condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se pun pe gratar la fript.Ardeiul gras si rosia se coc si ele alaturi de peste. Separat...Citeste continuarea
Sarmalute
Postat de: lilik in PorcPrima data pregatim foile de varza. Amestecam apoi carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mica,4-5 linguri de bulion,sare,piper si orezul spalat. Luam cate o foaie de varza si...Citeste continuarea
Salata de pui cu porumb
Postat de: Adinacarla in SalatePieptul de pui se pune la fiert in apa fierbinte cu sare. Se scoate si dupa ce se racoreste se taie dupa preferinta. Se adauga porumbul peste carne. Castravetele l-am dat pe razatoarea...Citeste continuarea
Salata de macrou afumat
Postat de: raus in Salatemacroul se curata de piele si de oase,se rupe bucatele si se pune intr-un castron. se adauga salata,rosiile,ceapa si maslinele taiate marunt. 1/2 din lamaie se decojeste, se toaca marunt si...Citeste continuarea
Spaghete cu sote de ciuperci si...
Postat de: aziz in Spaghetese curata ceapa si morcovul. se taie ceapa ,morcovul se taie rondele foarte subtiri si se pun la calit cu putin ulei. se adauga si usturoiul. cind devin sticloase se adauga rosia apoi...Citeste continuarea
Salata de somon cu avocado
Postat de: Sylvia in SalatePreparare : asezam alternativ un strat de salata verde , unul de somon afumat si unul de avocado dat pe razatoare de mere . La sfarsit adaugam macrisul si dressingul. Amestecam cu grija...Citeste continuarea
Supa de salata
Postat de: novembber in SupeSe pregateste mai intai supa de legume: legumele curatate si taiate in 2 sau 4 bucati se pun la fiert in 3 l de apa cu o lingura cu varf de sare. Se lasa la fiert cam o ora, sau pana se...Citeste continuarea
Salata de cartofi Tex-Mex
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe taie cartofii in cuburi sau felii.Ceapa se taie in felii subtiri. Se adauga si ardeiul (eu am folosit congelat). Se stoarce limeul si se adauga la cartofi. Se taie marunt coriandrul....Citeste continuarea
Stiuca umpluta
Postat de: vero_closca in Pestese curata stiuca,se eviscereaza apoi se taie capul si se scoate cu grija pielea apoi se lasa sa stea in apa usor sarata. se indeparteaza oasele iar carnea se trece prin masina de tocat....Citeste continuarea
Sambusek cu telemea de oaie si...
Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / GarnituriBranza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca. Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza. Sau: Se...Citeste continuarea
Salata de andive
Postat de: vanilla in SalateSe indeparteaza cotorul andivelor si se taie fidelute (ca la salata de varza). Se marineaza pret de 20 de minute in sucul de la o lamaie. Intre timp se taie piept de pui cubulete. Se amesteca cu...Citeste continuarea
Scovergi cu miere
Postat de: Ina in DulciuriDrojdia o freci bine cu o lingurita de zahar, apoi cu putina apa calduta si faina. Intr-un vas adanc pui faina . ( Eu pun 1 kg, dar nu se foloseste toata, intrucat la...Citeste continuarea
Sos alb de piept de pui
Postat de: Alexa90 in SosuriFierbi pieptul de pui si il tai cubulete. Intr-o cratita pui putin ulei la incins in care calesti ceapa taiata cubulete. Dupa ce ceapa e calita adaugi pieptul de pui si usturoiul maruntit. Lasi la...Citeste continuarea
Sarmalute in vas roman
Postat de: corina241 in PorcIntr-un castron se amesteca toate ingredientele:carnea tocata,ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu orezul pana cand devine aurie si amestecam continuu pentru ca orezul sa nu se prinda;punem...Citeste continuarea
Sarmale in foi de vita de vie
Postat de: zaharia_mihaela2005 in PorcPunem frunzele de vita de vie intr-o oala cu apa fiarta si putina sare si le lasam la fiert cam 10-15 min. Intre timp pregatim umplutura pt sarmale. Calim o ceapa apoi punem bulionul si mai...Citeste continuarea
Spaghetti cu sos de carne presata
Postat de: madi_marin in SpagheteSe pune apa la fiert cu putina sare si un strop de ulei. Cand clocoteste se adauga spaghetele si se fierb atata timp cat este indicat pe pachet. In putin ulei se caleste carnea cu usturoiul...Citeste continuarea
Spanac cu oua
Postat de: susu in Mancaruri de legumeSe curata spanacul de codite si se spala in lighean in foarte multe ape pana ne plictisim. Se iau gramezile de spanac din apa si se scurge bine dupa care se schimba apa pana se duce tot nisipul....Citeste continuarea
Salata cu ciuperci si sunca
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriCiupercile se pun intr-o strecura si se lasa la scurs,se si apasa usor cu lingura. Sunca se taie cubulete,da nu prea mici(sunca puneti cum va place...eu pun in mod egal). Se face o maioneza...Citeste continuarea
Salata de fructe persana
Postat de: mitinita in SalateSe curata si se taie toate fructele. Se stoarce limeul,ca sa nu se oxideze fructele. Se adauga apa de trandafir si se amesteca putin. Se da la rece cateva ore. Se presara cu boabe de rodie sau...Citeste continuarea
Salata de castraveti
Postat de: Retetegg in SalateCastravetii i-am taiat felii subtiri si i-am pus intr-un vas. Am maruntit usturoiul pe care l-am amestecat cu ulei, otet si sare. Am adaugat in el si marar tocat si 2-3 linguri de apa. L-am...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu pui
Postat de: slowfoodcuisine in SalateSe fierbe fasolea verde si apoi se clateste cu apa rece. Se amesteca intr-un castron cu pieptul de pui taiat cubulete, porumbul si semintele de dovleac si de floarea- soarelui. Se adauga ulei de...Citeste continuarea
Spaghetti alla carbonara
Postat de: alexana2008 in Spaghetementionez inca de la inceput ca la pasta carbonara nu se pune ceapa. eu o adaug pt ca indulceste putin pasta. se pun pastele la fiert in 1.5 l de apa cu o lingurita de sare....Citeste continuarea
Snitele de pui
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriBatem, snitelele( eu o fac punandu-le intr-o punga groasa), sa nu sara peste tot. Batem ouale cu laptele, sarea si faina si facem o compozitie de clatite , subtiem cu apa minerala. Dam...Citeste continuarea
Sos de hrean
Postat de: burdulea56 in SosuriIntro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem cu laptele rece, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat sosul,...Citeste continuarea
Salata de fructe in coaja de ananas
Postat de: zaharia_mihaela2005 in DulciuriAnanasul se taie in jumatate si se scoate mijlocul care nu este comestibil apoi se scoate pulpa ananasului si se pune intr-un castron.Se taie cubulete mandarina , banana, para , kiwi si se...Citeste continuarea
Sarmale de Craciun
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneAlegem foile de varza si daca ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei.Cand ceapa...Citeste continuarea
Salata de somon
Postat de: lia in SomonPunem ouale la fiert si intre timp spalam si taiem castravetele si rosiile. Spalam bine frunzele de salata si le rupem in bucati. Feliile de somon le taiem/rupem in fasii. Oule fierte tari si...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriLegumele se fierb si se amesteca cu maioneza,se freaca cu mixerul galbenusurile cu mustarul si se adauga treptat ulei amestecand in continuu. Se condimenteaza cu sare si se decoreaza dupa...Citeste continuarea
Salata de icre
Postat de: mimmi in SalateSe pun icrele la bain-marie pana devin galben deschis, dupa aceea se amesteca cu foarte putin ulei pentru a nu se usca. Se fierbe grisul in apa fara sare si se pune la racit. Se freaca icrele ca...Citeste continuarea
Somon cu alune si orez prajit
Postat de: luminita20_2006 in SomonSe aseaza fileul de somon in tava se stropeste cu zeama de lamaie. Alunele se zrobesc se presoara peste somon, se condimenteaza cu seminte de coriandru, frunze de busuioc tocate(3 fr), sare si...Citeste continuarea
Salată de boeuf cu porumb
Postat de: ionix in SalateLegumele se curăţă şi se pun întregi la fiert împreună cu pieptul de pui, sare şi piper. După ce au fiert, se dau toate la răcit. Pieptul de pui se taie fâşii...Citeste continuarea
Somon in crusta aromata
Postat de: luminita20_2006 in SomonSe pregateste somonul(in cazul in care e cumparat intreg se portiozeaza se scoate pielea), dupa care se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie. Pentru crusta se amesteca pesmetul cu sarea,...Citeste continuarea
Suc de rodie
Postat de: lia in BauturiPunem apa rece(la temperature camerei) intr-un bol, crestam coaja rodiei, in patru, cu grija sa nu ranim semintele si sub apa, despicam rodia si dezlipim semintele de miez. Indepartam toate...Citeste continuarea
Saratele ~2~
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBranza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari. adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza. punem praful de copt,iar la urma faina...Citeste continuarea
Somon cu sos de usturoi
Postat de: miha in SomonMedalioanele de somon se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, rozmarin, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora. Topim untul intr-o...Citeste continuarea
Sarmale de Crăciun
Postat de: ionix in Mancaruri cu carnePentru ca toate sarmalele să fiarbă în acelaşi timp, trebuie să opărim puţin foile de viţă. Eu aşa am făcut pentru că erau uscate. Varza se lasă puţin la desărat...Citeste continuarea