A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sarmale in vas de lut

Postat de: kamy in Porc

Orezul il punem la inmuiat 30 min dupa care-l spalam bine si il adaugam peste carnea tocata. Ceapa o calim in putin ulei,cand s-a inmuiat adaugam 2 ling.de boia,amestecam si lasam la racit,dupa...Citeste continuarea

Salam de biscuiti reteta

Postat de: mimmi in Dulciuri

Salam de biscuiti reteta Rupem biscuitii in bucatele. Fierbem apa, laptele si zaharul la foc mic pana cand se topeste zaharul. Adaugam apoi cacaoa si  esenta de rom dupa gust. Le amestecam...Citeste continuarea

Salata de morcov

Postat de: meosiris in Salate

Se curata si se spala bine morcovii, apoi se dau pe razatoarea mare. Se adauga ulei si otet dupa gust, se condimenteaza si se freaca bine cu mana pana morcovul lasa un pic de suc. Se pastreaza...Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei

Postat de: divainbucatarie in Supe

Curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote in apa cu sare si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare si piper, curatam legumele...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu piept de pui

Postat de: LUK in Salate

Salata se spala si se taie fasii. Rosia si castravetele se taie cubulete. Pieptul de pui se taie bucati mici. Smantana se amesteca cu sarea si uleiul de masline. Se pun ingredientele intr-un bol...Citeste continuarea

Sărăţele

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

Se face maiaua din laptele călduţ cu drojdie şi puţină făină presărată deasupra. Se lasă la dospit 15 minute. Între timp brânza se dă pe răzătoare şi se...Citeste continuarea

Stelute de ciocolata

Postat de: dedairis in Prajituri

Se amestecă făina cu cacao, scorțișoară, cuișoare măcinate, ienibahar, vanilie, alune măcinate și zahăr. Se face o gropiță la mijloc și se așează înăuntru cubulețele de unt....Citeste continuarea

Supa de praz

Postat de: Brindusa in Supe

Taie 5 fire de praz in bucati de 2-3 cm si fierbe-le in ½ litru de apa Pune totul intr-un blender si fa-le un piure fin. Prazul ramas taie-l rondele foarte subtiri....Citeste continuarea

Salata boeuf II

Postat de: corina241 in Salate

Morcovii si cartofii se pun intregi la fiert in apa cu sare. Separat,fierbem si pieptul de pui. Dupa ce au fiert se scurg bine,lasam sa se raceasca,curatam de coaja si taiem carnea si...Citeste continuarea

Slanina fiarta in zeama de varza

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Slanina se unge cu pasta de usturoi zdrobit ,se sareaza cu sare grunjoasa din abundenta si se lasa la rece 2-3 zile pana cand slanina isi ia sarea necesara, dupa care se scutura de surplusul de...Citeste continuarea

Suc racoritor si dietetic

Postat de: comanligia in Bauturi

Se curata grapfruitul ptr a nu fi prea amar din cauza cojilor, se curata kiwi de coaja, iar restul se spala si se pun intregi in storcator. Se pune intr-un pahar si pe deasupra se orneaza cu...Citeste continuarea

Salata de cruditati

Postat de: mirela0911 in Salate

Se spala si se curata legumele. Varza, telina si morcovii se dau pe razatoare, la fel si merele. Se pun intr-un vas incapator si se amesteca bine impreuna cu mierea, sucul de la 1/2 lamaie (sau in...Citeste continuarea

Salata cu dovlecel

Postat de: Retetegg in Salate

Dovlecelul l-am taiat felii si l-am copt pe grill. Rosiile le-am taiat felii, ceapa julien, ardeiul la fel. Am asezat toate legumele in farfurie si am amestecat cu sare, ulei si zeama de...Citeste continuarea

Snitel de pui cu piure

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Se taie peitul de pui in felii nu foarte subtiri. Se bat usor doar pe o parte. Le condimentam, dupa care le dam prin ouale batute, apoi prin faina, iar prin ou si la sfarsit prin pesmet....Citeste continuarea

Saramura din burta de crap romanesc

Postat de: medioto59 in Peste

Bucatile de peste se spala, se lasa la scurs  apoi e condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se pun pe gratar la fript.Ardeiul gras si rosia se coc si ele alaturi de peste. Separat...Citeste continuarea

Sarmalute

Postat de: lilik in Porc

Prima data pregatim foile de varza. Amestecam apoi carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mica,4-5 linguri de bulion,sare,piper si orezul spalat. Luam cate o foaie de varza si...Citeste continuarea

Salata de pui cu porumb

Postat de: Adinacarla in Salate

Pieptul de pui se pune la fiert in apa fierbinte cu sare.  Se scoate si dupa ce se racoreste se taie dupa preferinta. Se adauga porumbul peste carne. Castravetele l-am dat pe razatoarea...Citeste continuarea

Salata de macrou afumat

Postat de: raus in Salate

macroul se curata de piele si de oase,se rupe bucatele si se pune intr-un castron. se adauga salata,rosiile,ceapa si maslinele taiate marunt. 1/2 din lamaie se decojeste, se toaca marunt si...Citeste continuarea

Spaghete cu sote de ciuperci si...

Postat de: aziz in Spaghete

se curata ceapa si morcovul. se taie ceapa ,morcovul se taie rondele foarte subtiri si se pun la calit cu putin ulei. se adauga si usturoiul. cind devin sticloase se adauga rosia apoi...Citeste continuarea

Salata de somon cu avocado

Postat de: Sylvia in Salate

Preparare : asezam alternativ un strat de salata verde , unul de somon afumat si unul de avocado dat pe razatoare de mere . La sfarsit adaugam macrisul si dressingul.   Amestecam cu grija...Citeste continuarea

Supa de salata

Postat de: novembber in Supe

  Se pregateste mai intai supa de legume: legumele curatate si taiate in 2 sau 4 bucati se pun la fiert in 3 l de apa cu o lingura cu varf de sare. Se lasa la fiert cam o ora, sau pana se...Citeste continuarea

Salata de cartofi Tex-Mex

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Se taie cartofii in cuburi sau felii.Ceapa se taie in felii subtiri. Se adauga si ardeiul (eu am folosit congelat). Se stoarce limeul si se adauga la cartofi. Se taie marunt coriandrul....Citeste continuarea

Stiuca umpluta

Postat de: vero_closca in Peste

se curata stiuca,se eviscereaza apoi se taie capul si se scoate cu grija pielea apoi se lasa sa stea in apa usor sarata. se indeparteaza oasele iar carnea se trece prin masina de tocat....Citeste continuarea

Sambusek cu telemea de oaie si...

Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri

Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca. Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza. Sau: Se...Citeste continuarea

Salata de andive

Postat de: vanilla in Salate

Se indeparteaza cotorul andivelor si se taie fidelute (ca la salata de varza). Se marineaza pret de 20 de minute in sucul de la o lamaie. Intre timp se taie piept de pui cubulete. Se amesteca cu...Citeste continuarea

Scovergi cu miere

Postat de: Ina in Dulciuri

  Drojdia o freci bine cu o lingurita de zahar, apoi cu putina apa calduta si faina.   Intr-un vas adanc pui faina . ( Eu pun 1 kg, dar nu se foloseste toata, intrucat la...Citeste continuarea

Sos alb de piept de pui

Postat de: Alexa90 in Sosuri

Fierbi pieptul de pui si il tai cubulete. Intr-o cratita pui putin ulei la incins in care calesti ceapa taiata cubulete. Dupa ce ceapa e calita adaugi pieptul de pui si usturoiul maruntit. Lasi la...Citeste continuarea

Sarmalute in vas roman

Postat de: corina241 in Porc

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele:carnea tocata,ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu orezul pana cand devine aurie si amestecam continuu pentru ca orezul sa nu se prinda;punem...Citeste continuarea

Sarmale in foi de vita de vie

Postat de: zaharia_mihaela2005 in Porc

Punem frunzele de vita de vie intr-o oala cu apa fiarta si putina sare si le lasam la fiert cam 10-15 min. Intre timp pregatim umplutura pt sarmale. Calim o ceapa apoi punem bulionul si mai...Citeste continuarea

Spaghetti cu sos de carne presata

Postat de: madi_marin in Spaghete

Se pune apa la fiert cu putina sare si un strop de ulei. Cand clocoteste se adauga spaghetele si se fierb atata timp cat este indicat pe pachet. In putin ulei se caleste carnea cu usturoiul...Citeste continuarea

Spanac cu oua

Postat de: susu in Mancaruri de legume

Se curata spanacul de codite si se spala in lighean in foarte multe ape pana ne plictisim. Se iau gramezile de spanac din apa si se scurge bine dupa care se schimba apa pana se duce tot nisipul....Citeste continuarea

Salata cu ciuperci si sunca

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se pun intr-o strecura si se lasa la scurs,se si apasa usor cu lingura. Sunca se taie cubulete,da nu prea mici(sunca puneti cum va place...eu pun in mod egal). Se face o maioneza...Citeste continuarea

Salata de fructe persana

Postat de: mitinita in Salate

Se curata si se taie toate fructele. Se stoarce limeul,ca sa nu se oxideze fructele. Se adauga apa de trandafir si se amesteca putin. Se da la rece cateva ore. Se presara cu boabe de rodie sau...Citeste continuarea

Salata de castraveti

Postat de: Retetegg in Salate

Castravetii i-am taiat felii subtiri si i-am pus intr-un vas. Am maruntit usturoiul pe care l-am amestecat cu ulei, otet si sare. Am adaugat in el si marar tocat si 2-3 linguri de apa. L-am...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu pui

Postat de: slowfoodcuisine in Salate

Se fierbe fasolea verde si apoi se clateste cu apa rece. Se amesteca intr-un castron cu pieptul de pui taiat cubulete, porumbul si semintele de dovleac si de floarea- soarelui. Se adauga ulei de...Citeste continuarea

Spaghetti alla carbonara

Postat de: alexana2008 in Spaghete

mentionez inca de la inceput ca la pasta carbonara nu se pune ceapa. eu o adaug pt ca indulceste putin pasta. se pun pastele la fiert in 1.5 l de apa cu o lingurita de sare....Citeste continuarea

Snitele de pui

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Batem, snitelele( eu o fac punandu-le intr-o punga groasa), sa nu sara peste tot. Batem ouale cu laptele,  sarea si faina si facem o compozitie de clatite , subtiem cu apa minerala. Dam...Citeste continuarea

Sos de hrean

Postat de: burdulea56 in Sosuri

Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem cu laptele rece, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat sosul,...Citeste continuarea

Salata de fructe in coaja de ananas

Postat de: zaharia_mihaela2005 in Dulciuri

Ananasul se taie in jumatate si se scoate mijlocul care nu este comestibil apoi se scoate pulpa ananasului si se pune intr-un castron.Se taie cubulete mandarina , banana, para , kiwi si se...Citeste continuarea

Sarmale de Craciun

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Alegem foile de varza si daca ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei.Cand ceapa...Citeste continuarea

Salata de somon

Postat de: lia in Somon

Punem ouale la fiert si intre timp spalam si taiem castravetele si rosiile. Spalam bine frunzele de salata si le rupem in bucati. Feliile de somon le taiem/rupem in fasii. Oule fierte tari si...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Legumele se fierb si se amesteca cu maioneza,se freaca cu mixerul galbenusurile cu mustarul si se adauga treptat ulei amestecand in continuu.  Se condimenteaza cu sare si se decoreaza dupa...Citeste continuarea

Salata de icre

Postat de: mimmi in Salate

Se pun icrele la bain-marie pana devin galben deschis, dupa aceea se amesteca cu foarte putin ulei pentru a nu se usca. Se fierbe grisul in apa fara sare si se pune la racit. Se freaca icrele ca...Citeste continuarea

Somon cu alune si orez prajit

Postat de: luminita20_2006 in Somon

Se aseaza fileul de somon in tava se stropeste cu zeama de lamaie. Alunele se zrobesc se presoara peste somon, se condimenteaza cu seminte de coriandru, frunze de busuioc tocate(3 fr), sare si...Citeste continuarea

Salată de boeuf cu porumb

Postat de: ionix in Salate

Legumele se curăţă şi se pun întregi la fiert împreună cu pieptul de pui, sare şi piper. După ce au fiert, se dau toate la răcit.  Pieptul de pui se taie fâşii...Citeste continuarea

Somon in crusta aromata

Postat de: luminita20_2006 in Somon

Se pregateste somonul(in cazul in care e cumparat intreg se portiozeaza se scoate pielea), dupa care se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie. Pentru crusta se amesteca pesmetul cu sarea,...Citeste continuarea

Suc de rodie

Postat de: lia in Bauturi

Punem apa rece(la temperature camerei) intr-un bol, crestam coaja rodiei, in patru, cu grija sa nu ranim semintele si sub apa, despicam rodia si dezlipim semintele de miez. Indepartam toate...Citeste continuarea

Saratele ~2~

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari. adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza. punem praful de copt,iar la urma faina...Citeste continuarea

Somon cu sos de usturoi

Postat de: miha in Somon

Medalioanele de somon se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, rozmarin, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora. Topim untul intr-o...Citeste continuarea

Sarmale de Crăciun

Postat de: ionix in Mancaruri cu carne

Pentru ca toate sarmalele să fiarbă în acelaşi timp, trebuie să opărim puţin foile de viţă. Eu aşa am făcut pentru că erau uscate. Varza se lasă puţin la desărat...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]