Saratele

de cristinne in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2011 | 17138 vizualizari

 

...numai bune de rontait

 

INGREDIENTE

  • 2 oua;
  • 250 gr margarina;
  • 2 linguri untura (osanza);
  • 1 lingura bors;
  • 1 esenta vanilie;
  • o farama de drojdie;
  • mac/chimen/susan/in;
  • faina (cat cuprinde);
  • 50ml lapte sau apa minerala;
  • 350gr branza telemea;
  • 3 linguri smantana sau 1 iaurt mic;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Se amesteca toate ingredientele. Daca telemeaua e sarata, coca nu mai necesita sare, daca nu, se pune sare dupa gustul fiecaruia (unii mananca mai sarate, altii nu). Se framanta pana iese un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut 30-45 de minute. Se bat 2 oua separat pentru uns saratelele. Se intinde coca de 2 mm si se taie in diverse forme, bete, covrigei,etc, care se ung cu oul batut si se presara cu un amestestecul de seminte ales (mac, chimen, susan sau in). Se introduc la cuptor pana devin aurii (20min la 230de grade) Cu cateva minute inainte de a le scoate, se presara si cascaval ras, dupa gust si se mai lasa inca 3-5 minute.

PS: eu le-am pus la copt in tava pe hartie de copt presarata cu faina, pentru a nu se lipi.

Merg excelent cu bere:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine umplută