Saratele

de cristinne in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2011 | 16991 vizualizari

 

...numai bune de rontait

 

INGREDIENTE

  • 2 oua;
  • 250 gr margarina;
  • 2 linguri untura (osanza);
  • 1 lingura bors;
  • 1 esenta vanilie;
  • o farama de drojdie;
  • mac/chimen/susan/in;
  • faina (cat cuprinde);
  • 50ml lapte sau apa minerala;
  • 350gr branza telemea;
  • 3 linguri smantana sau 1 iaurt mic;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Se amesteca toate ingredientele. Daca telemeaua e sarata, coca nu mai necesita sare, daca nu, se pune sare dupa gustul fiecaruia (unii mananca mai sarate, altii nu). Se framanta pana iese un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut 30-45 de minute. Se bat 2 oua separat pentru uns saratelele. Se intinde coca de 2 mm si se taie in diverse forme, bete, covrigei,etc, care se ung cu oul batut si se presara cu un amestestecul de seminte ales (mac, chimen, susan sau in). Se introduc la cuptor pana devin aurii (20min la 230de grade) Cu cateva minute inainte de a le scoate, se presara si cascaval ras, dupa gust si se mai lasa inca 3-5 minute.

PS: eu le-am pus la copt in tava pe hartie de copt presarata cu faina, pentru a nu se lipi.

Merg excelent cu bere:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete de mozzarella cu susan