Fasole pastai scazuta de post
Postat de: mimmi in Mancaruri de postTocam ceapa marunt,taiem pastarnacul si morcovul feliute si le calim in doua linguri de ulei . Adaugam 2 cani de apa (500 ml ) si le lasam la fiert,codimentam dupa gust cu sare si...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu vin si usturoi
Postat de: panacris in FicatFicateii se spala se curata si se pun la prajit in putin ulei de masline! Dupa ce s/au rumenit se sting cu vin si se mai lasa acoperit, la foc mic cca. 5 minute. La final se adauga usturoiul...Citeste continuarea
File de macrou cu lamaie la cuptor
Postat de: panacris in PesteFileurile se spala, se pun pe o farfurie cu pielea in jos, se presara sare, piper, seminte de coriandru pisat si zeama de lamaie. Se lasa la rece cca. 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul cca....Citeste continuarea
Ficat picant de pui cu ciuperci
Postat de: Ade200 in FicatSe spală rapid ciupercile să nu ia multă apă, fără să se cureţe. Se taie feliuţe şi se pun în tigaie, se pune capac, vor lăsa apă. După ce-şi lasă toată apa, se dă focul...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu bacon,chorizo si...
Postat de: irena in FicatCalesc in ulei,timp de 5 min,baconul si chorizo taiate cubulete,apoi adaug ficateii si ii calesc ptr 7 min,adaug vinul si mai las, tigaia acoperita cu un capac, pe foc inca 3-4 min,apoi inchid si...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-se mixeaza bine untul cu zaharul pudra pana se inspumeaza -se adauga oul si aromele faina o cernem impreuna cu praful de copt si sarea -omogenizam bine aluatul(mai adaugam 2-3 lg daca...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-mixam zaharul si zaharul vanilat cu oul pana la topirea acestuia -adaugam in fir subtire uleiul mixand continuu -adaugan faina cat sa iasa un aluat tare. -formam bilute de aluat...Citeste continuarea
Fursecuri Whoopie
Postat de: ionela2682 in DulciuriIntr-un castron se cerne faina impreuna cu praful de copt , bicarbonatul de sodiu si sarea si cacaoa. -in alt castron se mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine pufos,se adauga oul batut...Citeste continuarea
Fettine di suino con cipolla e carote
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea o punem la prajit in ulei de masline, cate 1 minut pe fiecare parte, se adauga 1 ceasca de vin alb, punem morcovul taiat rondele si ceapa taiata fin! Se lasa putin in vin, se...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu legume
Postat de: Sim0naWorld in PuiAm pregatit marinata amestecand toate ingredientele cu bucatile de carne taiate potrivit. Am lasat la marinat cca 15 ore (de seara pana a doua zi la pranz). Am pregatit legumele ptr frigarui,...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri de postAm călit ceapa tocată mărunt. Când devine aurie am adăugat 5 căţei de usturoi pisaţi şi am mai lăsat la călit 1 minut. Am adăugat păstăile (eu am avut păstăi din grădina...Citeste continuarea
Ficăței de pui cu piure din ardei...
Postat de: ionix in FicatPreparare piure: Punem cartofii la fiert cu sare și piper. Când au fiert îi punem într-un blender cu ardeii copți, untul, sare și piper și lăsăm până...Citeste continuarea
Friptura de vita la cuptor cu orez
Postat de: Sim0naWorld in VitaCarne am transat-o… am condimentat-o si am pus-o la cuptor cu putina apa. Am lasat-o timp de o ora la foc potrivit, intorcand-o din cand in cand Am pisat usturoiul si l-am amestecat...Citeste continuarea
Focaccia cu lavanda
Postat de: Brindusa in PiineAmesteca 400 g faina cu drojdia uscata, pune mierea, 3 linguri de ulei si apa. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Daca obtii o coca mult prea moale ca sa fie framantata, mai adauga cate...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: Alinutza80 in PuiSe taie cubulete pieptul de pui, ciupercile felii, ardeiul si ceapa cubulete. Se pune pe fiecare bat piept de pui, ardei, ceapa si ciuperci in ordinea dorita pana pe umple batul. Se sareaza si...Citeste continuarea
Fudulii de vitel
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneDin fericire am gasit fuduliile gata curatate de pielite, asa ca doar le/am spalat, le/am crestat in doua si le/am pus in apa rece cca. 1 ora. Intre timp am facut marinada din bere, ulei, felii de...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem/cu ciocolata
Postat de: alinutza1983 in Dulciuri1. Mixam untul cu zaharul, pana devine ca o spuma, adaugam apoi vanilia si galbenusul de ou. Turman si incoproram faina cernuta, amestecata cu praful de copt. 2. Trebuie sa rezulte un aluat...Citeste continuarea
Franzele cu lapte
Postat de: RuxyRux in PiineIncalzim usor laptele si luam din toata cantitatea 100 ml cu care vom lichefia drojdia proaspata. Intr-un bol punem drojdia si o lingura de zahar apoi 100 ml lapte si amestecam bine pana se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu otet balsamic si...
Postat de: gurita_ta2005 in FicatFicatul de pui se curata si se clateste cu apa rece, se condimenteaza cu sare si piper si se pune in tigaie in putin ulei de masline. Se adauga si morcovul taiat felii (pai) si se lasa putin sa se...Citeste continuarea
Farfalle cu pui in sos alb
Postat de: pusikmea in FarfallePunem pastele la fiert in apa cu sare si cu lingurita de ulei. Timpul de fierbere este indicat pe fiecare pachet, eu le las un pic mai mult decat scrie, voi le puteti face asa cum vreti. Intre...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Silvioara in Mancaruri de postFasolea spalata se pune la fiert si se schimba doua ape. Pentru a fierbe mai usor, boabele de fasole se pot lasa la inmuiat in apa cateva ore inainte de pregatire sau peste noapte. In cea de-a...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: VERONICA2607 in Mancaruri de postSe spala fasolea de cu seara si se lasa in apa pana a doua zi. A doua zi se scurge de apa si se pune alta apa cat sa o acopere, foile de dafin si se aseaza pe foc la fiert. Se completeaza cu apa...Citeste continuarea
Frigarui de creveti, orez si Mango...
Postat de: MyCookingLife in Fructe de mareOrezul : Se spala orezul. Se lasa in apa rece 10 minute. Se schimba din nou apa si se pune la fiert. Atentie! Pentru un orez perfect, trebuie folosite cantitati exacte de orez si apa....Citeste continuarea
Fleica de porc la gratar
Postat de: Maria68 in PorcFeliile de fleica dupa ce sunt spalate si lasate un pic sa se zvante, le condimentam cu condimente pentru carne de porc, putina sare si piper.Le lasam un pic pentru a fi patrunse de...Citeste continuarea
Ficatei cu usturoi
Postat de: kukibella in Ficatse prajesc ficateii cu usturoi ptr.aprox.15-20 de min.avand grija sa nu-i sfaramam. se adauga sarea,piperul,roşiile date prin razatoare şi verdeata. se mai lasa pe foc aprox.10 min. Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postPunem fasolea la inmuiat de seara. A doua zi o punem la fiert, lasand-o sa dea cateva clocote, dupa care scurgem apa si o inlocuim cu alta apa fierbinte. Repetam de 2-3 ori aceasta operatie si o...Citeste continuarea
Felii de trandafir
Postat de: LUK in PrajituriMixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine...Citeste continuarea
Fasole facaluita
Postat de: irena in Mancaruri de postFasolea fiarta si scursa,se mixeaza,se adauga 25 ml ulei in fir subtire ca la maioneza,se adauga usturoiul tocat,sare,piper. Separat in 50 ml ulei se caleste ceapa tocata,pana devine aurie,apoi...Citeste continuarea
Friptura De Porc La Cuptor Cu Cartofi
Postat de: gatiticuspor in PorcSe curata cartofii si morcovii, se taie cartofii in cuburi, morcovii si fasolea verde in fasii. Se sareaza si pipereaza carnea. Se toarna uleiul intr-o tava de cuptor si se pune la cuptor sa se...Citeste continuarea
Farfalle cu sos bolognese
Postat de: Monica1997 in SpagheteSe caleste ceapa cu usturoiul,apoi se adauga ciupercile,carnea(cantitate dupa preferinta) iar la sfarsit mirodeniile:cimbrul,foile de dafin,piperul,sare(dupa preferinta).Separat se fierb...Citeste continuarea
Friptură de porc cu rozmarin
Postat de: elucubratiiculinare in PorcCarnea se spală bine. De preferat să alegem o cărniță cu ceva grăsime pe ea. Se condimentează cu sare, piper și salvie. Se leagă bine cu o sfoară, să-și păstreze forma la cuptor. Se...Citeste continuarea
Fasole cu usturoi si verdeata
Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de postFasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Inainte de servire, se lasa, cateva minute, in apa in care fierbe fasolea, legumele. Se scot apoi legumele. Se adauga...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu cartofi natur
Postat de: marinicayou10 in PuiTaiati pieptul de pui in cubulete nu prea mari dar nici prea mici.Rosiile,ceapa si ardeiul il taiati cat cubuletele de pui .Le bagati pe bete,le condimentati cu sare,piper si condimente...Citeste continuarea
Franzela umpluta
Postat de: miremirc in PuiAluat : facem maia-ua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lg de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa calduta si lasam la dospit pentru 10 minute. intr-un castron cernem faina,...Citeste continuarea
Friptura de pui cu pilaf cu legume
Postat de: Alinutza80 in PuiPulpele se curata, se spala bine si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce se ia spuma se adauga 1 lg de delikat de gaina. Cand sunt pe jumatate fierte se pun intr-o tava peste care se pune un...Citeste continuarea
Ficatei cu usturoi, bacon si piure
Postat de: irena in FicatCalesc ficateii si baconul taiat cubulete ptr 7-8 min,condimentez,adaug vinul si mai las 8 min pe foc,apoi inchid focul si adaug usturoiul taiat rondele si patrunjel verde tocat. Servesc cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca de cocos
Postat de: meosiris in PrajituriPunem pe foc mic untul si uleiul si dam deoparte dupa ce tot untul s-a topit.Lasam la racit si intre timp mixam bine ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam...Citeste continuarea
Fasole cu tarhon
Postat de: meosiris in Mancaruri de postCuratam si spalam bine legumele, ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Punem la calit pe foc mic ceapa pana devine sticloasa apoi adaugam morcovul si le lasam impreuna...Citeste continuarea
Frigarui vegetariene
Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de legumeCiupercile se spala bine cu apa rece, se freaca cu un prosop de hartie ca sa se usuce. Apoi se indeparteaza piciorusele, iar daca este nevoie, se mai spala inca o data. Rosia se taie in mai multe...Citeste continuarea
Ficatei de pui, imbracati
Postat de: lia in FicatSpalam, portionam ficatul si-l lasam pe prosop absorbant. Intre timp taiem felii lungi si cat mai subtiri de slaninuta. Infasuram rand pe rand bucatile de ficat in feliile de slaninuta si le fixam...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: marinicayou10 in Mancaruri de postSe fierbe fasolea bine,bine.Cand este fiarta se da prin masina de tocat sau la robot..etc Separat se toaca ceapa julien si se caleste bine in ulei. Cand este gata ceapa se adauga pasta de...Citeste continuarea
Friptura de miel cu prune uscate
Postat de: kukibella in Oaiecarnea se curata de pielite. se spala şi se usuca. se presara cu condimente şi dupa se tavaleşte prin faina. se presara din nou cu condimete şi se prajeşte ın ulei de masline...Citeste continuarea
File de pangasius pane
Postat de: Silvioara in PangasiusPestele se decongeleaza bine si se portioneaza. Punga mea a avut 4 buc. file pe care le-am taiat in doua si le-am lasat sa se scurga bine de apa rezultata prin decongelare. Intr-o...Citeste continuarea
Fursecuri inimioare
Postat de: sufletista in PrajituriUntul se topeste si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale cu zaharul,un praf de sare,se adauga si restul de ingrediente si se amesteca bine,sa iasa un aluat elastic si nelipicios, Se intinde...Citeste continuarea
File de pangasius cu capere
Postat de: dena in PangasiusPestele se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu salvia maruntita (eu am avut salvie uscata de mine) . Se condimenteaza cu sare si piper. Se pune in tigaie adaugandu-se vinul deasupra...Citeste continuarea
Foi Lica (reteta mamei)
Postat de: dena in PrajituriMargarina se pune lintr-o cratita impreuna cu 1 cana de zahar, cele 3 oua intregi. Toate se pun pe aragaz la foc mic (altfel ouale se vor transforma in omleta). Se amesteca mereu pana se...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocale
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Se framanta un aluatdin toate ingredientele, apoi se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider minim doua ore. 2. Dupa trecerea timpului precizat, se intinde o foaie si se taie cu...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu cartofi natur
Postat de: VERONICA2607 in PuiFrigarui In primul rand ne trebuie 6 bete pentru frigarui, pe care le spalam. Carnea o taiem cuburi si punem peste ea toate condimentele:1/2 linguita rozmarin,1/2 lingurita menta, 1/2...Citeste continuarea
Friptura de vita cu piure din...
Postat de: luciancj in Vita-cartofii alesi cu grija (sa aiba aceiasi marime) se spala (eu i-am spalat cu un burete de vase cu partea abraziva. Ei ce sa fac, am si eu ideile mele?), se infoliaza in staniol (nu-i musai ;)) si...Citeste continuarea
Falsă ciorbă de burtă
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam legumele si le spalam. Ceapa o lasam intreaga. Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mici Gogosarii ii feliem subtire. Ciupercile le taiem fasii inguste( ca si burta la...Citeste continuarea