elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete

Macrou cu lamaie

In Peste la 16 Feb 2018

Pestele se curata si se spala in cateva ape. Se face o marinata pentru peste din zeama de la o lamaie, ulei, sare si piper.  Se freaca pestele cu aceasta marinata si se lasa pentru o ora. Intr-o tava dreptunghiulara se pun pestii intregi (chiar si cu capatana- arata mai bine).  Se...

Sardine la gratar

In Peste la 16 Feb 2018

Sardinele curatate si spalate se sterg cu un prosop de hartie. Se condimenteaza cu sare si se ung cu ulei de masline pe ambele parti. Jumatate de lamaie se curata de coaja, se toaca marunt si se amesteca cu 2 lingurite de ulei de masline. Maslinele se taie feliute, iar patrunjelul verde...

Cod a la grec

In Peste la 15 Feb 2018

Bucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete. Se pregateste si sosul a la grec.  100 ml ulei se pune intr-un castron, se adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper, zeama de...

Chefal cu usturoi si rozmarin

In Peste la 15 Feb 2018

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala in cateva ape, dupa care se usuca. Se umplu pestii cu usturoi tocat marunt si rozmarin. Se ung pestii cu ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun pestii intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor pentru 50 minute....

Sardine marinate

In Peste la 12 Feb 2018

Se curata sardinele de intestine si se taie capul. Daca aveti rabdare puteti sa le dezosati (sira se inlatura relativ usor). Se spala in cateva ape, se lasa la scurs si se condimenteaza cu sare. Asezam sardinele intr-un recipient (care sa aibe capac), printre ele asezam si rondele de ceapa....

Salata de somon

In Somon la 12 Feb 2018

Se va pune o cratita cu 1 litru de apa la fiert. In momentul cand incepe sa fiarba, adaugam somonul taiat in bucati cat mai mici. Se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Cartofii fierti se vor taia in bucatele mici, la fel rosiile si ceapa verde. Intr-un castron amestecam somonul...

Salata cu fructe de mare si avocado

In Fructe de mare la 12 Feb 2018

Fructele de mare se pun la fiert in apa rece cu sare pentru 10 minute. Rosiile se taie feliute mici. Castravetele si ceapa se taie rondele fine. Avocado se taie in doua, se indeparteaza samburele, se taie pulpa in cubulete. Sosul se prepara din zeama de la o lamaie (mai mica), uleiul de...

Piftie de porc

In Porc la 12 Feb 2018

Se spala bine si se pregateste carnea pentru pus la fiert. Intr-o oala mare se pune carnea, piciorul si urechea la fiert. Se pune apa sa treaca cu vreo doua palme deasupra carnii. Cand se ridica spuma, se curata cu o lingura cu gauri. Se lasa ~ 4 ore la fiert. Daca nu doriti sa aiba...

Ciorba de oase cu zeama de varza

In Ciorbe la 3 Feb 2018

Se spala oasele de porc, in caz ca sunt mari se portioneaza si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand clocoteste, se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc mic ~ 1 ora. Se strecoara supa si se pune din nou la foc cu zarzavatul tocat marunt sau dat prin razatoarea mare. Oasele le...

Desert chec cu banane si ciocolata

In Dulciuri la 29 Ian 2018

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ne pregătim toate ingredientele. Tocăm mărunt cele două tablete de ciocolată. Eu am preferat o ciocolată neagră, dar merge orice ciocolată vă este pe plac vouă. Curățăm bananele și le zdrobim cu ajutorul unei furculițe. Cernem...

Spaghetti alla puttanesca

In Spaghete la 21 Ian 2018

Spaghetti se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curățăm și tocăm mărunt usturoiul. Anșoa se toacă mai mare. Măslinele se înjumătățesc. Caperele se pun la scurs. Ardeiul iute se taie pe jumătate, se înlătură semințele și se toacă mărunt....

Desert alivenci moldovenesti dulci

In Dulciuri la 15 Ian 2018

Se pune la fiert laptele, când începe să dea în clocot, se adaugă mălaiul și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. Se lasă aprox. 5 minute la foc mic, după care se răstoarnă într-un castron/oală. Se adaugă untul, sarea și se amestecă până la...

Cartofi Dauphinoise

In Mancaruri de legume la 19 Dec 2017

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ungem o tavă cu usturoi tocat mărunt, aproape făcut pastă. Apoi ungem tava cu o lingură de unt. Cartofii se curăță, se spală și se taie felii cât mai subțiri. Se pun în apă rece și se dau în clocot pentru 10 minute. Punem...

Salau Bonne Femme

In Salau la 19 Dec 2017

Fileurile de șalău se condimentează cu sare și piper. Se dau prin făină, după care se scutură de făina în exces. Se prăjesc pe ambele părți în untul topit cu ulei. Se scot pe un platou. În tigaia în care am prăjit peștele, mai adăugăm puțin unt și...

Scarita afumata de porc cu varza

In Porc la 19 Dec 2017

Varza se taie fideluță, se amestecă cu o lingură sare, se freacă bine și se lasă să se înmoaie pentru minim 20 minute. Între timp călim o ceapă tocată mărunt în ulei, adăugăm scărița de porc și o cană cu apă. Adăugăm varza și lăsăm la foc mic pentru...

Ficat Andaluz

In Ficat la 10 Dec 2017

Ficatul se taie în 4 felii. Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii. Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte. Se scoate pe un platou. Cele două cepe se curăță și se taie rondele. Roșiilor li se...

Piept de manzat in sos de rosii

In Vita la 13 Noi 2017

Este de preferat marinarea cărnii cu o seară înainte de preparare. Se condimentează cu cimbru și oțet balsamic. Se pune carnea într-o pungă (caserolă), se adaugă vinul și se dă la rece peste noapte. A doua zi înainte de a găti, se scoate din frigider cu o oră...

Supa crema de ardei copti

In Supe la 8 Oct 2017

Se coc ardeii pe grătar, în cuptor sau pe grill. Se scot într-o oală și se presară sare. Se lasă acoperiți minim o oră, după care se curăță de coajă, cotor și semințe.   Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se pune la călit în 2-3 linguri ulei....

Castraveti picanti in otet

In Conserve la 30 Sep 2017

Spălăm foarte bine castraveții și tăiem codița. Spălăm bine 3 borcane de 800 g. Aranjăm castraveții în borcane. Pregătim restul ingredientelor. Punem în fiecare borcan câte o linguriță sare, o linguriță zahăr, jumătate linguriță piper negru,...

Zacusca picanta de ciuperci

In Zacusca la 28 Sep 2017

Ardeiul kapia se poate coace cu o zi înainte. Eu îi coc pe o tavă în cuptor. Îi las aproximativ o oră la 180 grade C, la jumătatea timpului întorcându-i. Se scot într-o oală și se presară 1-2 linguri sare. Se acoperă și se lasă minim o oră. Apoi...

Caponata de vinete

In Mancaruri de post la 26 Sep 2017

Dacă vă hotărâți și vă plac mâncărurile un pic mai dulci, atunci începeți cu stafidele.  Se toarnă apă fierbinte peste ele și le lăsați să se hidrateze.  Vinetele se spală și se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se...

Dovlecei umpluti

In Mancaruri de legume la 27 Aug 2017

Dovleceii se spala, se taie in doua si se curata mijlocul cu o lingurita. Mijlocul dovlecelului se toaca marunt. Ceapa se curata, se toaca marunt. Telemeaua de vaca se da pe razatoarea mare, la fel si cascavalul. Mararul si patrunjelul se toaca marunt. O rosie se toaca marunt....

Icre de fasole rosie

In Mancaruri de post la 13 Aug 2017

Se pune fasolea la înmuiat în apă călduță și se lasă 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte. Se scurge apa și se pune la fiert în altă apă. Se lasă să dea 2-3 clocote, după care se schimbă apa. Apa trebuie să fie caldă tot timpul - pentru a nu întrerupe...

Aloo gobi

In Mancaruri de post la 13 Aug 2017

Conopida se desface buchețele cât mai mici și se pune la fiert în apă clocotită pentru max. 5 minute. Se scoate, se lasă la scurs și se păstrează la cald. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe potrivite, cam de mărimea buchețelelor de conopidă. Se pun la...

Supa crema de conopida cu rucola

In Supe la 21 Apr 2017

Conopida se desface buchețele și se pune la fiert, în apă clocotită, pentru 5 minute. Se strecoară și se ține la cald. Se încinge uleiul într-o cratiță. Se călește ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe. Se...

Stiuca in sos meunier

In Salau la 24 Feb 2017

Se spală fileurile de pește și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se bat cele 2 ouă într-o farfurie. Se cerne făina într-o farfurie întinsă. Se trece fileul de știucă prin ou apoi prin făină, iarăși prin ou și la...

Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel

In Crap / Caras la 24 Feb 2017

Medalioanele de crap se spală, se condimentează cu sare și piper. Se pun pe grilul/grătarul încins și se lasă 3-5 minute pe fiecare parte. SALSA: Sparanghelul se spală, se curăță de partea mai groasă, se stropește cu puțin ulei de măsline și se pune pe...

Gaufre au chocolat

In Dulciuri la 12 Feb 2017

Într-un castron, amestecăm laptele bătut cu cele 2 ouă și bananele zdrobite. În alt castron, cernem făina cu cacao și adăugăm bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul și sarea.  Amestecăm până la omogenizarea ingredientelor. Combinăm...

Frittata con ricotta

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2017

Încălzim cuptorul la 180 grade C. Într-un castron, batem ouăle cu smântâna și condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. În alt castron, amestecăm ricotta cu parmezanul și pătrunjelul verde tocat mărunt. Într-o tigaie ce poate fi dată la...

Vinete cu capia, usturoi și ardei iute

In Conserve la 12 Feb 2017

Vinetele se curăță de coajă, se taie cuburi și se presară 2 linguri sare. Se amestecă și se lasă minim jumătate de oră, după care se scurg bine. Chiar se presează pentru a ieși toată amăreala. Se prăjesc pe rând în ulei - nu prea tare- nu trebuie rumenite....

Afisate 31 - 60 din 485 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]