Un aperitiv sau un fel principal vegetarian aromat cu usturoi, roșii proaspete, ceapă roșie și pătrunjel.
Dacă vă hotărâți și vă plac mâncărurile un pic mai dulci, atunci începeți cu stafidele.
Se toarnă apă fierbinte peste ele și le lăsați să se hidrateze.
Vinetele se spală și se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se opăresc, se curăță de coajă și se toacă mărunt.
Vinetele se prăjesc în ulei încins într-o tigaie neaderentă. Nu încercați să le prăjiți pe toate odată, ele se prăjesc în 3-4 tranșe, adăugăm ulei, dacă este cazul după fiecare tranșă. Se scot într-un castron după ce vor fi rumene pe toate părțile.
În aceeași tigaie, adăugăm ulei și sotăm ceapa roșie tocată mărunt. După 2-3 minute, adăugăm usturoiul tăiat feliuțe, apoi roșiile. Gătim 2 minute, amestecând frecvent, apoi adăugăm vinetele, oțetul, stafidele scurse și caperele. Amestecăm ușor. Se îndepărtează de la căldură, se condimentează cu sare și piper și frunze de pătrunjel proaspăt.
Se servește caldă sau la temperatura camerei. Se poate păstra la frigider și câteva zile într-un recipient închis etanș.