Cartofi Dauphinoise

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 19 Dec 2017 | 5983 vizualizari

 

O rețetă simplă clasică franțuzească, plină de arome de brânză, usturoi și cartofi. Sigur poate face parte din meniul de Crăciun!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 ml smântână lichidă
  • 200 ml lapte
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 lingură unt
  • 200 g brânză cheddar sau gruyere
  • 2 lingurițe de cimbru - opțional
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ungem o tavă cu usturoi tocat mărunt, aproape făcut pastă. Apoi ungem tava cu o lingură de unt. Cartofii se curăță, se spală și se taie felii cât mai subțiri. Se pun în apă rece și se dau în clocot pentru 10 minute. Punem laptele și smântâna într-o crăticioară pe foc și încălzim ușor. Se strecoară cartofii, apoi se pun în tava unsă.
Se condimentează cu sare și piper. Se toarnă smântână amestecată cu laptele peste cartofi. Se presară cimbru, apoi brânza rasă. Se dă la cuptor pentru 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu praz