Piftie de porc

de elucubratiiculinare in Porc, 12 Feb 2018 | 5123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 picior de porc
  • 1 ureche de porc
  • 1/2 kg carne de porc
  • 10 capatani de usturoi
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Se spala bine si se pregateste carnea pentru pus la fiert. Intr-o oala mare se pune carnea, piciorul si urechea la fiert. Se pune apa sa treaca cu vreo doua palme deasupra carnii. Cand se ridica spuma, se curata cu o lingura cu gauri. Se lasa ~ 4 ore la fiert. Daca nu doriti sa aiba grasime, trebuie sa o lasati de pe o zi pe alta, undeva la rece sa se inchege grasimea. A doua zi, se strange toata grasimea de deasupra si se mai pune la fiert pana da un clocot.
Carnea se scoate, se curata bine dupa oase si se potrivesc bucatile. In zeama ramasa am pus cateii de usturoi pisati, am potrivit-o de sare si se vantura cu polonicul.
Se pregatesc cateva recipiente, cu capac (ca sa nu va miroasa in frigider numai a usturoi). Se pun bucatile de carne rasfirate si se toarna peste ele zeama strecurata. Se pun la frigider cel putin 24 ore. Nu are cum sa nu se inchege!!! Secretul este urechea de porc.

TIPS-URI

1

Urechea se poate inlocui cu cantitate dubla de sorici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon si umplut cu carnat