Se unge o forma termorezistenta cu unt.
Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform.
Se presara stafidele.
Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra.
Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat pana se obtine un amestec spumos.
Se adauga smantana si laptele si se...
Cum se prepara Ficatei de pui cu cartofi - Reteta rapida la cuptor
Cartofii se curata, se spala, se taie bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Se fierb 5 minute dupa ce dau in clocot apoi se strecoara.
Ficateii se curata, se spala si se pun la fiert in apa tot 5...
Ouale se bat bine cu sare.
Se toaca cozile de la ceapa verde si se calesc putin.
Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga ouale batute.
Se marunteste urda si casul si se adauga peste ouale din tigaie.
Se adauga si ceapa calita.
Se lasa 2-3 minute si apoi se amesteca sa se faca...
Prunele se cutata si se caramelizeaza ca in reteta "prune caramelizate" postata.
Se lasa la racit si apoi la frigider 2-3 ore.
Intr-un pahar mare se pune iaurt, prune caramelizate, iar iaurt, si iar prune caramelizate.
Deasupra se orneaza cu prune caramelizate.
Pofta Buna!...
BLATUL
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul tos.
Se mixeaza untul cu zaharul pudra si se incorporeaza galbenusurile pe rand.
Se adauga ciocolata topita si racita si faina si se omogenizeaza.
Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor.
Se unge cu unt...
Se face o mamaliga normala dupa reteta postata de mine.
Se unge cu unt o forma termarezistenta (eu an facut doua mai mici).
Se pune un strat de mamaliga.
Se pune un strat generos de magiun de prune (gem de prune am pus eu).
Se pune inca un strat de mamaliga.
Se introduce in...
Carnatii, costita si pastrama se taie bucati potrivite, se prajesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa costita grasime) pana se rumenesc si se scurg de grasime. Branzeturile se rad.
Se face o mamaliga si se lasa sa se raceasca 15 minute. Se unge o forma cu unt. Se pune un strat de mamaliga si se...
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ardeiul se curata si se taie patratele.
Rosiile se taie cubulete.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute.
Se pune si ardeiul si se caleste 5-6 minute.
Se adauge si rosiile tocate, se amesteca bine si se lasa sa scada toata...
Prunele caramelizate se prepara ca in reteta "prune caramelizate" postata.
Se fierbe apa cu zaharul si restul ingredientelor.
Cand se leaga se pun prunele jumatati si se fierb pana se inmoaie si se ingroasa sosul.
Se lasa la racit.
Se pune laptele la fiert cu zaharul si...
Mamaliga veche de o zi se taie cuburi mici.
Se pune uleiul intr-o tigaiesi cand este incins se pun cuburile de mamaliga.
Se prajesc pe toate partile 8-10 minute amestecand.
Ouale batute ca pentru omleta cu sare si piper se toarna peste mamaliga.
Se amesteca in tigaie si cand ouale...
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.
Se face cantitatea si consistenta dorita pastrand proportiile.
Sfat: incepeti cu masurarea apei.
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.
Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.
Cand fierbe se...
Budincile se prepara conform procedurii de pe plic adaugand 900 ml lapte si 8 linguri de zahar pentru fiecare. Se prepara mai intai budinca de ciocolata.
Se tapeteaza o tava cu folie alimentara.
Restul de 200 ml lapte ramas se pune intr-o farfurie in care se pun la inmuiat eugeniile pe...
Se pune la fiert apa, zaharul, sucul de la 1/2 lamaie, coaja de la o lamaie, untul si zaharul vanilat intr-o cratita mai mare.
Se lasa sa fiarba 5-7 minute pana capata consistenta.
Prunele se spala, se taie in doua si se arunca samburii si se usuca.
Se adauga prunele in cratita, se...
Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati.
Pestele se curata, se spala si se sterge de apa.
Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul mic si se presara un strat de sare grunjoasa.
Se pune pestele pe sare si se prajeste pe ambele...
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.
Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga apoi fasolea verde, mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute....
Morcovii si albitura se curata si se pun la fiert in apa cu sare intregi.
Cartofii se fierb in coaje in apa cu sare.
Mazarea se fierbe in apa.
Se lasa la racit toatele.
Se toaca toate legumele marunt si se pun intr-un castron.
Limba se toaca cucuri marunte si se pune in castron....
Ciupercile se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Se strecoara, se lasa la racit si se taie bucati potrivite. (fiind mici eu le-am taiat pe unele jumatati)
Castravetii se taie cubulete si se lasa la scurs.
Maioneza se face la mixer prin mixarea ingredientelor. Se gusta de...
Nu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place.
Otetul se poate prepara in orice cantitate este nevoie pastrand proportiile din reteta.
Se spala borcanele si se pun la scurs.
Toate...
Fasolea se alege si se pune in apa rece 3-4 ore.
Soriciul (al meu provenind de la costita afumata si avand si oasele costitei) se pune la fiert in apa rece si se lasa pana este fiert. (eu am scos si oasele)
Fasolea se pune la fiert in oala minune pentru 40 minute. Este prima oara cand...
Intr-un castron se amesteca grisul cu smantana si se lasa 30 de minute.
Se mixeaza ouale cu unpraf de sare, cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva si volumul amestecului se dubleaza.
Branza se poseaza cu blenderul vertical.
Peste crema de branza se pun ouale si grisul cu smantana....
Toate legumele se curata si se taie bucati potrivite.
Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa 3-4 minute.
Se presara vegeta si piper.
Se adauga morcovii rondele si apa si se fierbe 10 minute.
Se adauga ardeii, fasolea, vanata si dovlecelul si se fierbe 10-15 minute.
Se...
Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa.
Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Se...
Se incinge cuptorul la 200 grade (la maxim la mine).
Se rade cascavalul. Se ung feliile pe marginile exterioare ( pe coaja) cu unt topit pentru o rumenire frumoasa.
Se pun in tava de copt 2 felii paine.
Se ung cu smantana. Se pun deasupra 2 felii de sunca pe fiecare felie de paine.
Se...
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Branza se faramiteaza si se amesteca cu ouale.
Se adauga laptele, praful de copt si coaja de lamaie.
Se incorporeaza faina treptat si se omogenizeaza.
Caisele se spala, se rup in jumatate si se arunca samburii....
Fasolea se curata si se rupe in bucati potrivite.
Zarzavatul se curata si se taie rondele.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ardeii se cutata si se taie patrate.
Rosiile se spala si se taie cubulete.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, zarzavatul si se caleste 3-4 minute.
Se...
Eu am pus doar 3 borcane sa vad daca tine, restul a luat calea congelatorului.
Ardeii capia si ardeii se coc pe tabla si se pun intr-o oala cu capac presarati cu sare grunjoasa, pentru a se curata mai usor.
Se pun in oala pe rand cum se coc si se presara cu sare.
Se curata de pielita,...
Vinetele se coc pe tabla sau pe flacara, se curata si se lasa la scurs.
Gogosarii si ardeii capia se spala, se curata si se toaca la robot sau se dau prin masina de tocat.
Ceapa se curata si se toaca la robot sau se da prin masina de tocat.
Intr-o oala mare cu fundul gros si pusa pe...
Dovlecelul securata, se taie in doua pe lung, se scot samburii (la mine nu a trebuit) si se dau pe razatoarea mare.
Se pun intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute la scurs.
Se storc bine de zeama, in pumn, si se pun intr-un castron.
Se adauga leurda tocata,...
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii.
Rosiile se spala si se taie in doua.
Se pune ceapa la calit in ulei intr-o cratita.
Se caleste 3-4 minute dupa care se adauga si ciupercile si se mai caleste 10 minute.
Se pune vegata, piper, boia...
Iata cum se prepara aceasta Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor
Visinele se spala, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa.
Se...
Budinca de cozonac
Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform. Se presara stafidele. Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra. Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat pana se obtine un amestec spumos. Se adauga smantana si laptele si se...
Ficatei de pui cu cartofi - Reteta rapida la cuptor
Cum se prepara Ficatei de pui cu cartofi - Reteta rapida la cuptor Cartofii se curata, se spala, se taie bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb 5 minute dupa ce dau in clocot apoi se strecoara. Ficateii se curata, se spala si se pun la fiert in apa tot 5...
Topchit
Ouale se bat bine cu sare. Se toaca cozile de la ceapa verde si se calesc putin. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga ouale batute. Se marunteste urda si casul si se adauga peste ouale din tigaie. Se adauga si ceapa calita. Se lasa 2-3 minute si apoi se amesteca sa se faca...
Iaurt cu prune caramelizate
Prunele se cutata si se caramelizeaza ca in reteta "prune caramelizate" postata. Se lasa la racit si apoi la frigider 2-3 ore. Intr-un pahar mare se pune iaurt, prune caramelizate, iar iaurt, si iar prune caramelizate. Deasupra se orneaza cu prune caramelizate. Pofta Buna!...
Tort mascota
BLATUL Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul tos. Se mixeaza untul cu zaharul pudra si se incorporeaza galbenusurile pe rand. Se adauga ciocolata topita si racita si faina si se omogenizeaza. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor. Se unge cu unt...
Mamaliga cu magiun de prune
Se face o mamaliga normala dupa reteta postata de mine. Se unge cu unt o forma termarezistenta (eu an facut doua mai mici). Se pune un strat de mamaliga. Se pune un strat generos de magiun de prune (gem de prune am pus eu). Se pune inca un strat de mamaliga. Se introduce in...
Aperitiv Taci si inghite ardelenesc
Carnatii, costita si pastrama se taie bucati potrivite, se prajesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa costita grasime) pana se rumenesc si se scurg de grasime. Branzeturile se rad. Se face o mamaliga si se lasa sa se raceasca 15 minute. Se unge o forma cu unt. Se pune un strat de mamaliga si se...
Lecso omleta ungureasca
Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se pune si ardeiul si se caleste 5-6 minute. Se adauge si rosiile tocate, se amesteca bine si se lasa sa scada toata...
Gris cu lapte cu prune caramelizate
Prunele caramelizate se prepara ca in reteta "prune caramelizate" postata. Se fierbe apa cu zaharul si restul ingredientelor. Cand se leaga se pun prunele jumatati si se fierb pana se inmoaie si se ingroasa sosul. Se lasa la racit. Se pune laptele la fiert cu zaharul si...
Puricei de mamaliga
Mamaliga veche de o zi se taie cuburi mici. Se pune uleiul intr-o tigaiesi cand este incins se pun cuburile de mamaliga. Se prajesc pe toate partile 8-10 minute amestecand. Ouale batute ca pentru omleta cu sare si piper se toarna peste mamaliga. Se amesteca in tigaie si cand ouale...
Mamaliga
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face cantitatea si consistenta dorita pastrand proportiile. Sfat: incepeti cu masurarea apei. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe se...
Desert prajitura cu eugenii
Budincile se prepara conform procedurii de pe plic adaugand 900 ml lapte si 8 linguri de zahar pentru fiecare. Se prepara mai intai budinca de ciocolata. Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Restul de 200 ml lapte ramas se pune intr-o farfurie in care se pun la inmuiat eugeniile pe...
Prune caramelizate
Se pune la fiert apa, zaharul, sucul de la 1/2 lamaie, coaja de la o lamaie, untul si zaharul vanilat intr-o cratita mai mare. Se lasa sa fiarba 5-7 minute pana capata consistenta. Prunele se spala, se taie in doua si se arunca samburii si se usuca. Se adauga prunele in cratita, se...
Saramura de macrou
Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati. Pestele se curata, se spala si se sterge de apa. Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul mic si se presara un strat de sare grunjoasa. Se pune pestele pe sare si se prajeste pe ambele...
Ciorba de legume a la grec
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi fasolea verde, mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute....
Salata de boeuf cu limba afumata
Morcovii si albitura se curata si se pun la fiert in apa cu sare intregi. Cartofii se fierb in coaje in apa cu sare. Mazarea se fierbe in apa. Se lasa la racit toatele. Se toaca toate legumele marunt si se pun intr-un castron. Limba se toaca cucuri marunte si se pune in castron....
Salata de ciuperci cu castraveti acri
Ciupercile se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se strecoara, se lasa la racit si se taie bucati potrivite. (fiind mici eu le-am taiat pe unele jumatati) Castravetii se taie cubulete si se lasa la scurs. Maioneza se face la mixer prin mixarea ingredientelor. Se gusta de...
Gogonele in otet
Nu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place. Otetul se poate prepara in orice cantitate este nevoie pastrand proportiile din reteta. Se spala borcanele si se pun la scurs. Toate...
Ciorba de fasole boabe cu sorici
Fasolea se alege si se pune in apa rece 3-4 ore. Soriciul (al meu provenind de la costita afumata si avand si oasele costitei) se pune la fiert in apa rece si se lasa pana este fiert. (eu am scos si oasele) Fasolea se pune la fiert in oala minune pentru 40 minute. Este prima oara cand...
Placinta ruseasca cu branza
Intr-un castron se amesteca grisul cu smantana si se lasa 30 de minute. Se mixeaza ouale cu unpraf de sare, cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva si volumul amestecului se dubleaza. Branza se poseaza cu blenderul vertical. Peste crema de branza se pun ouale si grisul cu smantana....
Tocana de toamna
Toate legumele se curata si se taie bucati potrivite. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa 3-4 minute. Se presara vegeta si piper. Se adauga morcovii rondele si apa si se fierbe 10 minute. Se adauga ardeii, fasolea, vanata si dovlecelul si se fierbe 10-15 minute. Se...
Desert checul mofturosilor
Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa. Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se...
Sandwich croque monsieur
Se incinge cuptorul la 200 grade (la maxim la mine). Se rade cascavalul. Se ung feliile pe marginile exterioare ( pe coaja) cu unt topit pentru o rumenire frumoasa. Se pun in tava de copt 2 felii paine. Se ung cu smantana. Se pun deasupra 2 felii de sunca pe fiecare felie de paine. Se...
Chec cu branza si caise
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Branza se faramiteaza si se amesteca cu ouale. Se adauga laptele, praful de copt si coaja de lamaie. Se incorporeaza faina treptat si se omogenizeaza. Caisele se spala, se rup in jumatate si se arunca samburii....
Ciorba de pastai
Fasolea se curata si se rupe in bucati potrivite. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se cutata si se taie patrate. Rosiile se spala si se taie cubulete. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, zarzavatul si se caleste 3-4 minute. Se...
Ardei copti in otet pentru iarna
Eu am pus doar 3 borcane sa vad daca tine, restul a luat calea congelatorului. Ardeii capia si ardeii se coc pe tabla si se pun intr-o oala cu capac presarati cu sare grunjoasa, pentru a se curata mai usor. Se pun in oala pe rand cum se coc si se presara cu sare. Se curata de pielita,...
Zacusca de vinete
Vinetele se coc pe tabla sau pe flacara, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii si ardeii capia se spala, se curata si se toaca la robot sau se dau prin masina de tocat. Ceapa se curata si se toaca la robot sau se da prin masina de tocat. Intr-o oala mare cu fundul gros si pusa pe...
Sufleu de dovlecei si leurda
Dovlecelul securata, se taie in doua pe lung, se scot samburii (la mine nu a trebuit) si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute la scurs. Se storc bine de zeama, in pumn, si se pun intr-un castron. Se adauga leurda tocata,...
Fusilli cu ciuperci si rosii chery
Ceapa se curata si se toaca marunt. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala si se taie in doua. Se pune ceapa la calit in ulei intr-o cratita. Se caleste 3-4 minute dupa care se adauga si ciupercile si se mai caleste 10 minute. Se pune vegata, piper, boia...
Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor
Iata cum se prepara aceasta Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor Visinele se spala, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Se...