Se mixeaza zaharul, zaharul vanilat cu uleiul pana se dizolva.
Se adauga apa minerala.
Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste.
Se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se scoate separat o treime din compozitie si se amesteca cu cacaoa.
In compozitia ramasa se...
Aluatul se lasa la dezghetat.
Galbenusul se bate bine cu putin lapte.
Aluatul se pune pe foaia de copt (de marimea tavii) si se indreapta cu facaletul.
Se taie patrate de 3-4 cm si se pune in tava de copt.
Se despart patatele intre ele.
Se unge cu galbenus de ou fiecare patratel....
Aluatul se lasa la dezghetat.
Oul se separa si galbenusul se amesteca bine cu o lingurita de lapte.
Se desface foaia direct pe fartia de copt si se netezeste putin cu sucitorul.
Se unge cu galbenusul de ou.
Se taie patratele de 3-4 cm.
Se pune in tava in care le vom coace si se...
Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere.
Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma.
Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora...
Aluatul se lasa la dezghetat.
Branza de burduf se sfarama cat mai marunt.
Oul se bate bine.
Se intinde foaia de aluat pe blatul de lucru, infainat si se netezeste cu sucitorul.
Se unge cu ou batut si se presara cu sare grunjoasa.
Se distribuie uniform branza de burduf pe toata...
Bucata de jambon se spala si se cresteaza soriciul in 5-6 locuri
Se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe 20-25 minute.
Se ia spuma formata.
Se pune uleiul intr-o tava si se pune in ea bucata de jambon fiarta si scursa de zeama.
se intoarce pe ambele parti ca sa se...
Pieptul de pui se curata, se spala bine si se usuca intr-un servet.
Costita se taie bastonase si se caleste 5 minute intr-o tigaie.
Se scoate pe servetel absorbant.
Cascavalul se radepe razatoarea mare.
Pieptul se desface in cele doua jumatati si fiecare jumatate se taie in doua, nu...
Albusurile se lasa la dezghetat.
Visinile se lasa la dezghetat intr-o sita sa se scurga tot siropul.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele.
Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
Se adauga...
Cum se prepara Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi:
Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii se curata si se taie rondele.
Intr-o cratita se pune...
Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider).
Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se scurga tot siropul intr-un castron.
In siropul scurs se adauga lingura de amidon si se amesteca pana la...
Cartofii se curata si se taie mai mare.
Ficateii se curata, se spala si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
Cand sunt uscati se presara cu vegata si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon fiecare ficatel.
Se prind cu o scobitoare pentru a nu se desface.
Se pune uleiul...
Se curata legumele si se taie marunt.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul si telina si se calesc 3-4 minute.
Se presara vegeta, piper, se adauga apa si se fierbe 15-20 minute pana se fierb legumele.
Se adauga ardeii curatati si taiati patratele.
Se adauga cartofii...
Se taie la mini lipii cate un capac si se scoate din miez.
Ouale se bat ca pentru omleta cu piper.
Se pune branza de burduf si se amesteca bine.
Ceapa se curata si se taie rondele, ardeiul se curata si se taie fasiute.
Cascavalul se rade.
Se pune peste oua cascavalul, baconul,...
Blat : Se amesteca oul, iaurtul, uleiul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite care curge mai greu de pe tel, dar totusi curge. Tigaia se unge obligatoriu cu unt. Se pune compozitia in tigaia unsa si se niveleaza.
Se pune...
Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute.
Ouale se bat spuma cu un praf de sare.
Laptele se incalzeste putin sa fie caldut.
Se pune faina intr-un castron, se face un loc in mijloc si se pun toate ingredientele, fara ulei.
Se framanta...
Aluatul se lasa la decongelat.
Se intinde aluatul pe blatul de lucru si se taie in patrate de aproximativ 6x6 cm. (in functie de diametrul salamului)
Se pune putin ketchup si se intinde uniform.
Se presara ierburi pentru pizza si piper.
Se pune cate o felie de salam.
Se pune un...
Pulpele se curata si se spala.
Ceapa se curata si se toaca foarte fin la robot sau se da pe razatoarea mica.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute.
Se presara vegeta, piper, boia si se amesteca bine.
Se presara pulpele cu sare, piper, boia si se pun in...
Foile de placinta se lasa la decongelat.
Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.
Se...
Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged.
Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua.
Se intinde o foaie din aluatul cu vanilie. cel deschis...
Rahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna.
Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizea.
Dulceata de visine am bagat mixerul vertical in ea ca sa devina gem...
Bucata de fleica dezosata se taie fasii de 1,5-2 cm.
Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de fleica.
Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti.
Se toarna berea in tava.
Se introduce in cuptor pentru 1 ora.
Se intoarce de mai multe ori si se uda cu sosul din tava....
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ardeii se curata, se spala si se taie patratele.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute.
Se pune vegeta si piper.
Se adauga ardeii si se mai caleste 2-3 minute.
Se pun...
Coastele se spala.
Ceapa se curata si se toaca.
Zarzavatul se curata si se toaca.
Ardeii se se curata si se taie patratele.
Cartofii se cutata si se taie cuburi.
Rosiile se spala si se taie cuburi marunte.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si coastele si se calesc 3-4 minute....
Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca si se da prin masina de tocat.
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare si se lasa la racit.
Se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun intr-un castron.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Se adauga carnea, ceapa, ouale, mararul,...
Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru.
In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul, doua linguri lapte caldut si se amesteca putin.
Se acopera cu o lingura de faina si se lasa la...
Pieptul de pui se curata, se spala si se taie bucati patrate potrivite.
Ardeii se spala, se curata si se taie patrate.
Ceapa se curata, se taie in sase si se desfac foile.
Rosiile se spala si se taie de jur imprejur fara miez in bucati potrivite.
Betele pentru frigarui se tin 15...
Se separa ouale.
Albusurile cu un praf de sare se bat tare.
Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios.
Se adauga galbenusurile si omogenizeaza bine.
Se adauga faina si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos.
Compozitia...
Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia.
Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Se pune spuma de albusuri peste amestecul de unt si se omogenizeaza. Compozitia se va subtia.
Se pune compozitia intr-un posh...
Gutuile se curata de puf si se spala bine.
Se taie felii de 1,5-2 cm grosime si se curata de seminte si partea tare.
Se pune uleiul intr-o tigaie si cand este incins se pun gutuile.
Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie.
Faina se amesteca cu apa si se omogenizeaza pana...
Aluatul se lasa la dezghetat.
Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru si in functie de marimea crenvustilor se taie in dreptunghiuri. Eu am impartit-o in 12.
Am crestat marginile fiecarei bucati in fasii de circa 1 cm latime.
Se rade cascavalul si se pune pe fiecare bucata la...
Chec umed cu rahat
Se mixeaza zaharul, zaharul vanilat cu uleiul pana se dizolva. Se adauga apa minerala. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste. Se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa. Se scoate separat o treime din compozitie si se amesteca cu cacaoa. In compozitia ramasa se...
Saratele patratele cu sunca si cascaval
Aluatul se lasa la dezghetat. Galbenusul se bate bine cu putin lapte. Aluatul se pune pe foaia de copt (de marimea tavii) si se indreapta cu facaletul. Se taie patrate de 3-4 cm si se pune in tava de copt. Se despart patatele intre ele. Se unge cu galbenus de ou fiecare patratel....
Saratele patratele cu bacon si branza de burduf
Aluatul se lasa la dezghetat. Oul se separa si galbenusul se amesteca bine cu o lingurita de lapte. Se desface foaia direct pe fartia de copt si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu galbenusul de ou. Se taie patratele de 3-4 cm. Se pune in tava in care le vom coace si se...
Pachetele cu drob de miel
Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora...
Saleuri cu branza de burduf
Aluatul se lasa la dezghetat. Branza de burduf se sfarama cat mai marunt. Oul se bate bine. Se intinde foaia de aluat pe blatul de lucru, infainat si se netezeste cu sucitorul. Se unge cu ou batut si se presara cu sare grunjoasa. Se distribuie uniform branza de burduf pe toata...
Jambon de porc la cuptor
Bucata de jambon se spala si se cresteaza soriciul in 5-6 locuri Se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe 20-25 minute. Se ia spuma formata. Se pune uleiul intr-o tava si se pune in ea bucata de jambon fiarta si scursa de zeama. se intoarce pe ambele parti ca sa se...
Piept de pui umplut a la Gaby
Pieptul de pui se curata, se spala bine si se usuca intr-un servet. Costita se taie bastonase si se caleste 5 minute intr-o tigaie. Se scoate pe servetel absorbant. Cascavalul se radepe razatoarea mare. Pieptul se desface in cele doua jumatati si fiecare jumatate se taie in doua, nu...
Prajitura din albusuri cu visine
Albusurile se lasa la dezghetat. Visinile se lasa la dezghetat intr-o sita sa se scurga tot siropul. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga...
Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi
Cum se prepara Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi: Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata. Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune...
Strudel cu branza si visine
Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider). Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se scurga tot siropul intr-un castron. In siropul scurs se adauga lingura de amidon si se amesteca pana la...
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor
Cartofii se curata si se taie mai mare. Ficateii se curata, se spala si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Cand sunt uscati se presara cu vegata si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon fiecare ficatel. Se prind cu o scobitoare pentru a nu se desface. Se pune uleiul...
Ciorba de cartofi cu tarhon
Se curata legumele si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul si telina si se calesc 3-4 minute. Se presara vegeta, piper, se adauga apa si se fierbe 15-20 minute pana se fierb legumele. Se adauga ardeii curatati si taiati patratele. Se adauga cartofii...
Mini lipii umplute
Se taie la mini lipii cate un capac si se scoate din miez. Ouale se bat ca pentru omleta cu piper. Se pune branza de burduf si se amesteca bine. Ceapa se curata si se taie rondele, ardeiul se curata si se taie fasiute. Cascavalul se rade. Se pune peste oua cascavalul, baconul,...
Pizza la tigaie
Blat : Se amesteca oul, iaurtul, uleiul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite care curge mai greu de pe tel, dar totusi curge. Tigaia se unge obligatoriu cu unt. Se pune compozitia in tigaia unsa si se niveleaza. Se pune...
Sfintisori
Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute. Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Laptele se incalzeste putin sa fie caldut. Se pune faina intr-un castron, se face un loc in mijloc si se pun toate ingredientele, fara ulei. Se framanta...
Pernute de pizza
Aluatul se lasa la decongelat. Se intinde aluatul pe blatul de lucru si se taie in patrate de aproximativ 6x6 cm. (in functie de diametrul salamului) Se pune putin ketchup si se intinde uniform. Se presara ierburi pentru pizza si piper. Se pune cate o felie de salam. Se pune un...
Pulpe de pui cu masline
Pulpele se curata si se spala. Ceapa se curata si se toaca foarte fin la robot sau se da pe razatoarea mica. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute. Se presara vegeta, piper, boia si se amesteca bine. Se presara pulpele cu sare, piper, boia si se pun in...
Strudel cu mere
Foile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit. Se...
Desert prajitura trei culori
Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged. Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua. Se intinde o foaie din aluatul cu vanilie. cel deschis...
Foi de napolitane cu crema de rahat
Rahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna. Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizea. Dulceata de visine am bagat mixerul vertical in ea ca sa devina gem...
Fleica la tava cu bere
Bucata de fleica dezosata se taie fasii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de fleica. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna berea in tava. Se introduce in cuptor pentru 1 ora. Se intoarce de mai multe ori si se uda cu sosul din tava....
Tocana de cartofi de post
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute. Se pune vegeta si piper. Se adauga ardeii si se mai caleste 2-3 minute. Se pun...
Ciorba de coaste de porc
Coastele se spala. Ceapa se curata si se toaca. Zarzavatul se curata si se toaca. Ardeii se se curata si se taie patratele. Cartofii se cutata si se taie cuburi. Rosiile se spala si se taie cuburi marunte. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si coastele si se calesc 3-4 minute....
Crochete din cartofi si piept de pui
Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca si se da prin masina de tocat. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare si se lasa la racit. Se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun intr-un castron. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se adauga carnea, ceapa, ouale, mararul,...
Cuib de viespi
Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru. In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul, doua linguri lapte caldut si se amesteca putin. Se acopera cu o lingura de faina si se lasa la...
Frigarui din piept de pui
Pieptul de pui se curata, se spala si se taie bucati patrate potrivite. Ardeii se spala, se curata si se taie patrate. Ceapa se curata, se taie in sase si se desfac foile. Rosiile se spala si se taie de jur imprejur fara miez in bucati potrivite. Betele pentru frigarui se tin 15...
Prajitura cu crema
Se separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare. Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios. Se adauga galbenusurile si omogenizeaza bine. Se adauga faina si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos. Compozitia...
Limbi de pisica (Langues de chat)
Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma de albusuri peste amestecul de unt si se omogenizeaza. Compozitia se va subtia. Se pune compozitia intr-un posh...
Mancare de gutui
Gutuile se curata de puf si se spala bine. Se taie felii de 1,5-2 cm grosime si se curata de seminte si partea tare. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand este incins se pun gutuile. Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie. Faina se amesteca cu apa si se omogenizeaza pana...
Crenvusti in aluat
Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru si in functie de marimea crenvustilor se taie in dreptunghiuri. Eu am impartit-o in 12. Am crestat marginile fiecarei bucati in fasii de circa 1 cm latime. Se rade cascavalul si se pune pe fiecare bucata la...