Budinca de cozonac

de MotanLaOale in Dulciuri, 4 Dec 2014 | 10920 vizualizari

 

Intodeauna ramane cozonac de sarbatori si se usuca. Este o metoda de recuperare a lui si transformarea intr-un preparat foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 500g cozonac (4 felii groase)
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300ml lapte
  • 300ml smantana
  • 50g stafide
  • 50g ciocolata amaruie
  • unt pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Se unge o forma termorezistenta cu unt.

Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform.

Se presara stafidele.

Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra.

Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat pana se obtine un amestec spumos.

Se adauga smantana si laptele si se omogenizeaza.

Se toarna amestecul de oua peste cozonacul din forma.

Se lasa 15-20 minute sa se absoarba bine.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos este gata.

In cuptor va creste foarte mult dar isi revine prin racire.

Se poate pudra cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de cozonac sau chiar de mai multe feluri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "cozonac"