Mamaliga cu magiun de prune

de MotanLaOale in Dulciuri, 2 Dec 2014 | 6407 vizualizari

 

Tot din copilarie vine si reteta asta. Eu neavand magiun am pus gem de prune. A iesit foatre bun, un pic mai zemos decat imi aduceam eu aminte.

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA
  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50g unt
  • UMPLUTURA
  • magiun de prune (gem de prune)
  • unt pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu magiun de prune:

Se face o mamaliga normala dupa reteta postata de mine.

Se unge cu unt o forma termarezistenta (eu an facut doua mai mici).

Se pune un strat de mamaliga.

Se pune un strat generos de magiun de prune (gem de prune am pus eu).

Se pune inca un strat de mamaliga.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana prinde culoare.

Se lasa sa se racoreasca, se scoate din forma si se portioneaza.

Se serveste calda (calduta) sau rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu cirese alcoolizate