Am vrut sa fac un tort deosebit, fiind fan mascota, si am dat gres. Am vrut sa fac o carcasa de ciocolata, pe un castron mai mare, pe care sa o umplu cu crema, sa o sigilez cu ciocolata si sa fie pe platou ca o mascota uriasa. Totul a mers bine pana la desprinderea de pe fundul castronului care nu a vrut nici cum. Asa ca am facut repede un blat ciocolatos si am facut tortul clasic. A iesit foarte bun dar a fost greu la taiat felii deoarece am pus multa ciocolata deasupra si a fost crema mai multa decat normal.
BLATUL
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul tos.
Se mixeaza untul cu zaharul pudra si se incorporeaza galbenusurile pe rand.
Se adauga ciocolata topita si racita si faina si se omogenizeaza.
Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor.
Se unge cu unt o forma de diametru de 20 cm.
Se pune compozitia in forma si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20 minute.
Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate din forma si se lasa la racit.
Va iesi un blat subtire (eu asa am vrut ca sa fie crema cat mai multa).
Cand este rece se taie in doua.
CREMA
Se topeste ciocolata rupta bucati cu frisca lichida pe baie de abur.
Se lasa la racit (chiar pusa la frigider).
Se mixeaza rece, se adauga stafidele, esenta de rom si coaja de portocale confiata.
Se pune iar la rece in frigider.
GLAZURA
Se topeste ciocolata cu untul pe baie de abur.
ASAMBLAREA
Se pune jumatate de blat pe platou.
Se pune crema in strat gros (chiar foarte gros).
Se pune blatul superior.
Se pun jur imprejur batoane de vanilie si cacao taiate in jumatate. Au rolul sa tina crema intre cele doua blaturi. Atentie la glazura sa nu fie prea groasa (ca la mine) ca nu se taie tortul frumos.
Se toarna glazura pe blatul superior.
Se pun bomboanele si se presara fulgi de ciocolata alba.
Se pune in frigider pentru 2-3 ore.
Pofta Buna!