A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pancakes cu frunze de Mangold...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati bine foile. Puneti-le 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece cu cuburi de gheata. Scurgeti-le si rezervati. Tocati-le...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si aluat...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am framantat untul moale cu 300g faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am adaugat ouale si apoi treptat restul de faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am pus aluatul la...Citeste continuarea

Tarta aperitiv, cu legume si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se face aluatul pentru tartă. Se amestecă făina albă cu sarea și apoi se frământă repede și se încorporează oul și untul rece.Când aluatul este...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Cartofii noi se curata si se taie cubulete. Ceapa , usturoiul si ardeiul se maruntesc . Sotati usor in ulei ceapa , usturoiul si ardeiul . Adugati si cartofii si lasati...Citeste continuarea

Friptura de vita cu sos tomat la...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am avut niste carne de vita la congelator ( acum o saptamana a taiat cineva o vaca, bou,vitel, nu stiu ce era ca nu am fost de fata ), am scos-o sa se dezghete de seara si nu aveam nici o idee ce...Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

      Tăiem mărunt ceapa și o punem la călit. Adăugăm smântâna pentru gătit și condimentăm cu sare, piper și boia. Lăsăm sosul să fiarbă pentru 2-3...Citeste continuarea

Pui cu bacon si cartofi cu susan

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

      Amestecăm toate ingredientele de la sos. Pulpele de pui le scufundăm în sosul preparat. Așezăm 3 felii de bacon peste care punem o felie de brânză...Citeste continuarea

Desert tort cu inghetata

Postat de: Meea in Torturi

Blat: Punem untul la topit. Adăugăm apoi zahărul și lăsăm pe foc mic până când acesta se topește.  Oprim focul, punem făina, cacaua, praful de copt și romul.Turnăm...Citeste continuarea

Desert inghetata cu Oreo

Postat de: Meea in Dulciuri

     Mixăm frișca lichidă până când obținem o spumă care stă băț. Atenție să nu mixezi prea mult frișca, pentru că se va tăia! Adăugăm laptele condensat...Citeste continuarea

Sandwich cu crispy strips

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Crispy strips: Amestecăm toate ingredientele, în afară de pui, fulgii de porumb și pesmetul.Puiul îl tăiem în fâșii subțiri și îl punem peste amestecul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca, mac si cocos

Postat de: Meea in Prajituri

Blat nucă:  Mixăm albușurile și apa până când spuma nu curge. Adăugăm zahărul și continuăm până când spuma stă băț.        Punem...Citeste continuarea

Cuscus cu carne de porc la cuptor

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

 Cuscus: Tocăm cepele și le punem la călit în puțin ulei. Adăugăm apoi cușcușul și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute, amestecând des. Turnăm apa, punem...Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta cu...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Ouale sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, untul se pune intr-o...Citeste continuarea

Desert negresa cu capsuni

Postat de: Meea in Prajituri

      Într-un vas cu fund dublu, punem la topit untul. Adăugăm zahărul și îl lăsăm câteva minute pe foc mic. Oprim focul, transferăm compoziția...Citeste continuarea

Cereale de casa cu lapte

Postat de: Meea in Mancare copii

      Topim untul apoi adăugăm zahărul și amestecăm puțin. Punem oul, sarea și vanilia. Adăugăm apoi făina, praful de copt și ciocolata tocată. Vom obține un aluat...Citeste continuarea

Rulouri de dovlecei cu carne tocata

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

 Sos cu carne:   Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea. Punem ciupercile și după 2-3 minute,...Citeste continuarea

Ciorba pe pui cu fasole fideluta si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am fost in gradina si am luat ceapa verde, fasolea fideluta, dovleceii si mararul. Amestecul de morcov, pastarnac si ardei l-am pus in apa rece sa mai...Citeste continuarea

Sirop de visine

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

4 l suc de visine i-am obtinut din 9 kg de visine ( cantarite inainte sa le scot samburii) si 4,5 kg de zahar. Sucul obtinut, dupa ce visinele au stat 24 de ore cu zahar, l-am pus la fiert, din...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita la slow...

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Frunzele de vita spalate si cu codita taiata se pun intr-un castron . Peste ele se toarna apa clocotita cat sa le acopere. Se lasa circa 5 -7 minute apoi se scot in strecuratoate. Ceapa...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura -varianta 2

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Primul pas, cel mai placut zic eu, este acela de a culege zmeura, m-am simtit ca ursoaica la zmeura( desi sunt leoaica conform zodiei) :)))) Am cules zmeura dimineata pe racoare, am umplut o...Citeste continuarea

Gem de visine

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Curata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii. Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul. Vasul se pune pe foc la flacara mare. Dupa 5-10 minute reduci focul la...Citeste continuarea

Pasta din pate de pasare cu mix de...

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Se desface conserva de pate si se pune continutul sau intr-un castron. Se adauga crema de branza cu verdeata, mustarul si dulceata de ardei iuti. Feliile de gogosar se taie marunt si se adauga...Citeste continuarea

Mancare de dovlecei, cu mamaliguta

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla. Se spală ardeii grași, se curăță de...Citeste continuarea

Cartofi noi, copti si picanti

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor . Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il...Citeste continuarea

Decoratiuni din foi de orez

Postat de: ancutsa in Dulciuri

   Se adaugă apă rece în mai multe boluri sau farfurii, în funcție de câte culori doriți. Se adaugă în fiecare farfurie, câte un vârf de...Citeste continuarea

Cotlete de porc in sos tomat, la...

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului....Citeste continuarea

Desert tarta cu cirese si crema cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin...Citeste continuarea

Friptura de miel cu cartofi noi

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat . Mielul se curata si se spala cu mare atentie....Citeste continuarea

Aperitiv spring rolls cu pui

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Pune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit. Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri. Pune apa...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei, cu fasole verde

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: mirela0911 in Lasagna

Se curata ceapa si se taie in bucati mari. Morcovul se curata, se spala apoi se taie in bucati mai mari. Se pun legumele la robot si se toaca marunt. Se adauga si cateii de usturoi curatati si se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare. Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati...Citeste continuarea

Medaglioni cu sunca, mozzarella si...

Postat de: mihaelar63 in Paste

  Porniti  la inceput fierbatorul si incalziti apa  pentru paste . Maruntiti usturoiul verde  si sunca. Feliati mozzarella in rondele . Puneti...Citeste continuarea

Desert clatite cu buline de ciocolata

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, vanilia, coaja răzuită de limetă, bicarbonatul de sodiu) și apoi se adaugă oul și laptele, puțin câte...Citeste continuarea

Painici cu bere, seminte si turmeric

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Pentru framantarea aluatului am folosit masina de paine. Intai se pune in cuva berea,uleiul de masline  si drojdia proaspata maruntita . Adugati fainurile  ,...Citeste continuarea

Desert clatite de post, cu dulceata...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile. Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei . Aluatul...Citeste continuarea

Ciorba de pastai fasole galbena lata

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Fasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm. Spalati si curatati restul legumelor. Maruntiti ceapa verde si usturoiul. Taiati morcovii, telina si...Citeste continuarea

Salata turceasca de vinete cu...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Vinetele coapte se curata de coaja, se taie mai marunt si impreuna cu cateii de usturoi se blendeaza la robot . Nu  exagerati cu blendarea . S-ar putea ca semintele...Citeste continuarea

Pui calabrese

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Spalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia. Incingeti uleiul intr-o...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce si...

Postat de: katty in Dulciuri

Spalam visinele, le scurgem si le scoatem samburii. Punem visinele intr-un castron, presaram cele 2 linguri zahar si le lasam 15  minute, dupa care le scurgem intr-o sita. Amestecam...Citeste continuarea

Salata de naut cu ficat de pui

Postat de: katty in Salate

Intr-un castron punem nautul scurs, patrunjelul verde tocat fin, ficatul prajit rece, taiat in bucati mai mici, rosiile taiate in jumatate.   Adaugam sare, piper negru macinat, uleiul de...Citeste continuarea

Nectar de visine

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Te urci in visin, aduni visinele. Le speli, apoi le scoti samburii. Bagi visinele la blender, apoi le pui intr-un tuci incapator. Adaugi zaharul, apa, amesteci si pui tuciul pe foc, la...Citeste continuarea

Carne de porc gatita la tuci

Postat de: Constelatialeu in Porc

Pulpa de porc o taiem bucatele mai micute. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam uleiul, apoi bucatelele de carne, presaram un pic de sare, lasam focul foarte mic, adaugam o ceasca cu apa si...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: katty in Sirop / Compot

Alegem pentru compot visine sanatoase si bine coapte. Spalam visinele si le scurgem. Mai intai pregatim borcanele in care vom pune compotul. Borcanele, cu capacele detasate, le asezam pe ...Citeste continuarea

Ficat de pui prajit la tigaie,...

Postat de: katty in Ficat

Cum se prepara Ficat de pui prajit la tigaie, reteta rapida cu un rezultat suculent si delicios: Curatam bine ficatul de pielite, il spalam bine si il scurgem. Il punem intr-un castron si...Citeste continuarea

Desert tortulet inimioara, din...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Marțipanul se frământă puțin, cu mâinile unse cu ulei de alune de pădure (sau de cocos), după care se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 4-5 mm. Se face un...Citeste continuarea

Visine deshidratate

Postat de: katty in Conserve

Spalam visinele, le scurgem bine, le rupem coditele si le scoatem samburii. Le asezam intr-o craticioara si presaram putin zahar peste ele. Le lasam la rece peste noapte, apoi le scurgem bine,...Citeste continuarea

Salata de mangold cu humus, avocado...

Postat de: Bucataras in Salate

Spala bine frunzele de mangold, kale si patrunjel si rupe-le sau taie-le si asaza-le intr-un bol. Condimenteaza cu sare si stropeste cu ulei de masline si otet de mere cu miere , facut in casa....Citeste continuarea

Paella cu pui si fructe de mare

Postat de: panacris in Fructe de mare

Carnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier. Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de...Citeste continuarea

Desert cozonac cu gem, de post

Postat de: Reli_B in Dulciuri

Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia.   Intr-un bol...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]