Pizza cu ton si blat de malai

de oanapl in Pizza, 22 Noi 2020 | 4331 vizualizari

 

E prima dată când încerc un blat cu mălai (făină de porumb). A ieșit puțin mai crocant și a fost foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 320 făină albă
  • 130 făină porumb (malai)
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 linguriță sare
  • 200ml apă călduță
  • pentru topping:
  • 2 conserve ton în sos propriu
  • 100g boabe de porumb
  • 1 ardei gras roșu
  • 50g măsline fără sâmburi
  • 200 g mozzarella
  • ketchup
  • 2-3 roșii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si blat de malai:

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute.
Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și se frământă un aluat.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă într-un loc ferit de curent. 

Eu am pus toate îngredientele în mașina de făcut pâine și am obținut aluatul.
După ce s-a dublat ca mărime, se întinde o foaie și se pune în tava cuptorului (30x37 cm) unsă cu ulei. 
Se unge aluatul cu sos de roșii sau ketchup, cu ajutorul unui penson, iar apoi se presară ingredientele deasupra.
Ardeiul, măslinele și roșiile se taie felii și se adaugă peste aluat. Se presară deasupra boabele de porumb și tonul scurs de sos.
Jumătate din cantitatea de mozzarella se taie cubulețe și se adaugă peste compozitie și se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade.
Se scoate tava, se presară restul de mozzarella rasă și se presară deasupra și se mai lasă 2-3 minute la cuptor.
Se lasă să se răcească puțin și se servește cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si blat de malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza picanta