Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Varza cu carne de rata la slow...
Postat de: Bunica in RataCarnea se parleste si se spala. Varza se desface in foi si se lasa in apa rece pentru 15-20 minute. Rosiile se spala si taie in sferturi. Mararul spalat si tocat marunt. Scurgem apa in...Citeste continuarea
Salata de sprot afumat
Postat de: Bunica in SalatePune pestele intr-un castron si cu ajutorul unei furculite marunteste-l. Adauga peste pestele din castron castravetele taiat marunt,zeama de lamaie,iaurtul,ierburile aramate si...Citeste continuarea
Desert Dobos cu foi
Postat de: Adrianele in PrajituriSe amestecă ingredientele pentru foi și se împarte în 7. Se întind 7 foi și se coc alternativ pe hârtie de copt în tavă. Se coc 10 min la 100 grade celsius....Citeste continuarea
Desert tort cu piersici si mascarpone
Postat de: VI in TorturiIncepem cu pregatirea blatului: batem albusurile cu putina sare,si le lasam deoparte. Cu ajutorul mixerului batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, uleiul,si faina amestecata cu cacaua si...Citeste continuarea
Sarmale cu carne tocata de porc in...
Postat de: autodiag in PorcVarza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...Citeste continuarea
Desert negresa cu cafea si migdale
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe pregateste cafeaua. Intr-o cratita se pune untul, zaharul, cacaoa si cafeaua. Se transfera cratita pe foc mic, se lasa la topit amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava mai inalta cu dimensiunea de 23 cm/23 cm, tapetata cu folie alimentara. Intr-un castron am amestecat smantana, iaurtul si zaharul farin. Gelatina am pus-o la hidratat in apa...Citeste continuarea
Sunca fiarta in zeama de varza, cu...
Postat de: Bucataras in Mezel de casaPune bucatile de sunca in tr-o tava si acopera-le cu sare grunjoasa . Poti folosi pentru aceasta reteta bucati de piept de porc, fleica, dar si slaninuta. Lasa sunca la sare pt 3...Citeste continuarea
Papară cu slănină
Postat de: Adrianele in Mancaruri cu carneSe bat ouăle cu sarea. Între timp se prăjește slănina în ulei, se pun jumările și se toarnă ouăle bătute. Se prăjesc până se coagulează și se servește papara cu...Citeste continuarea
Salata de vinete cu mustar si...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu quinoa rosie
Postat de: katty in CiorbeCuratam prazul si il taiem rondele subtiri. Intr-o oala punem uleiul. In uleiul incins punem rondelele de praz si le lasam sa se inmoaie usor. Adaugam legumele congelate. Amestecam usor pana...Citeste continuarea
Icre de fasole
Postat de: katty in Mancaruri de postScurgem bine conserva. Mixam boabele impreuna cu sare si zeama de lamaie dupa gust. Adaugam cate putin ulei si frecam continuu ca la maioneza. Tocam ceapa fin si o adaugam in fasole....Citeste continuarea
Supa de somon si stiuca
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt. Bucatile de peste se spala si se taie cuburi. Sotati in ulei de...Citeste continuarea
Stiuca crocanta cu busuioc
Postat de: mihaelar63 in PesteFeliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie . Stiuca fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit...Citeste continuarea
Desert fursecuri fragede cu unt
Postat de: oanapl in DulciuriSe mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie. Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează...Citeste continuarea
Salata cu icre de caras
Postat de: mihaelar63 in SalateIcrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece...Citeste continuarea
Desert cozonac cu afine
Postat de: oanapl in PrajituriSe încălzește laptele și se dizolvă zahărul în el. Se adaugă drojdia și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă să se odinească vreo 10 minute,...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriBlat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil pe un platou...Citeste continuarea
Platou de aperitive festive (de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle se pun la fiert, la foc mediu, în apă cu sare. Când sunt gata, se răcesc și se decojesc. Se spală roșiile cherry și ardeiul capia, iar feliile de pâine (cine...Citeste continuarea
Paine cu faina integrala si fulgi...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pune in masina de paine apa, laptele, mierea, uleiul si drojdia. Acestea se amesteca cu jumatate de cana faina alba . Apa si laptele trebuie sa fie caldute , pentru a ajuta...Citeste continuarea
Pastravi cu lamaie, unt si capere
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravii se crapa pe burta si se curata de intestine . Se spala cu apa rece si se clatesc cu otet, api din nou cu apa rece . In mod natura ei sunt mai lipiciosi , cu ajutorul...Citeste continuarea
Desert tort Duo cu crema de lapte...
Postat de: eumimi in TorturiPregatiti mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe...Citeste continuarea
Ciorba cu zeama de varza acra cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeVarza se taie marunt si se pune la fiert in moare. Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte. Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si...Citeste continuarea
Piept de berbecut cu vin rosu si...
Postat de: mihaelar63 in OaiePieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . ...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat din...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata...Citeste continuarea
Desert chec ciocolatos
Postat de: eumimi in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, galbenusurile le mixam cu restul de zahar si adaugam laptele, apoi uleiul. Mixam bine. Adaugam compozitia de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi fragede cu...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, se pune laptele la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se opărește cu el miezul de nucă măcinat fin și amestecat cu scorțișoara, pudră. Se lasă, apoi,...Citeste continuarea
Pastrav in crusta de malai
Postat de: mirela0911 in PastravSe curata pestii de solzi, se eviscereaza (asta daca nu sunt deja) si se taie capul. Se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa. Eventual se sterg cu prosoape de hartie absorbante pentru...Citeste continuarea
Aperitiv tartine Papion
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari. Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le...Citeste continuarea
Desert cabana Padurea Neagra
Postat de: katty in TorturiAvem nevoie de 2 ori ingredientele de la blat. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul in tava de la aragaz pe hartie...Citeste continuarea
Desert tort cu fructe si aroma de...
Postat de: katty in TorturiPregatim blatul. Separam ouale.Mixam albusurile cun sarea pana incepe sa faca creste, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam...Citeste continuarea
Reteta simpla si delicioasa de...
Postat de: AdrianUdrea in PorcCum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc: Curatam bine carnea si o parlim, daca este cazul, apoi o spalam si o portionam in bucati mai mici. Lasam bucatile de carne in...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu nuca
Postat de: eumimi in DulciuriMixam untul impreuna cu untura si cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime. Adaugam galbenusul si incorporam. Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita...Citeste continuarea
Desert tort cu zmeura si whisky
Postat de: momo121 in TorturiPentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul...Citeste continuarea
Chiftelute cu seminte de susan si...
Postat de: panacris in PorcPâinea se pune la înmuiat într-un vas cu apă rece, cât să o acopere, cca. 5 minute. Apoi se scoate, stoarce bine de apă și se pune într-un vas mai mare. Se...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti cu nuca si...
Postat de: katty in DulciuriIntr-o craticioara punem ouale, sarea, zaharul si cacaua. Punem la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se leaga si se fluidizeaza, fara a clocoti. Dam jos si punem untul taiat cubulete....Citeste continuarea
Desert Non plus ultra
Postat de: katty in DulciuriMixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat...Citeste continuarea
Desert nuci umplute cu crema de...
Postat de: oanapl in PrajituriSe mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromatizat
Postat de: panacris in PorcDe data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă...Citeste continuarea
Desert tort cu lamaie si lapte...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Adaugati galbenusurile, uleiul si mixati. Puneti apa...Citeste continuarea
Desert tort cu nuca de cocos si...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenușurile, nuca măcinată, făina și praful de copt, amestecând după...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata
Postat de: oanapl in TorturiSe încălzesc 300ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 300g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu nuci pecan
Postat de: oanapl in DulciuriSe pune apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) se mai lasă pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop....Citeste continuarea
Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci...
Postat de: oanapl in SalateSe fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se taie cubulețe...Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de mango si...
Postat de: Adele in TorturiSe incepe cu pregatirea jeleului , se curata fructul de mango, se taie cuburi, dupa care se storc si piersicile. Se pun intr-un pahar inalt, se fruleaza bine Intr-un pahar cu 100 ml apa se dizolva...Citeste continuarea
Snitel din salau
Postat de: oanapl in SalauSe spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2. Se sărează carnea. Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se...Citeste continuarea
Aluat fraged cu untura si cidru...
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul fraged: Mai întâi scoți untura din frigider și o lași la temperatura camerei astfel încât să poți lucra cu ea, să fie moale. Pui într-un...Citeste continuarea
Lichior de oua
Postat de: ancutsa in BauturiÎncălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul. Amesteci...Citeste continuarea
Aperitive tartine Mos Craciun
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle se pun la fiert și între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Feliile de pâine se înjumătățesc (iar cine dorește, le poate prăji în prealabil). Se...Citeste continuarea