A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort cu piscoturi, iaurt si...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...Citeste continuarea

Desert chec cu zmeura

Postat de: eumimi in Prajituri

Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La...Citeste continuarea

Placinta cu mozzarella, oua de...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Lași să se dezghețe aluatul la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe o foaie de aluat și îl transferi în tava mare de cuptor. Tai aluatul de jur-împrejur,...Citeste continuarea

Ciorba de miel

Postat de: oanapl in Ciorbe

Cureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa. Între timp cureți, speli și toci...Citeste continuarea

Chiftelute cu zataar, marinate in...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Usturoiul si ceapa verde se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncati coditele fragede de...Citeste continuarea

Ravioli cu sunca si sos de cascaval...

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu...Citeste continuarea

Capsuni/zmeura cu sirop

Postat de: cristina1985 in Sirop / Compot

In cazul in care folositi capsuni congelate: puneti un strat de fructe ,presarati zahar si continuati cu alt strat de capsuni si zahar, pana folositi toate fructele. Se lasa 2 ore fara sa...Citeste continuarea

Paine cu seminte de dovleac si...

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...Citeste continuarea

Ciorba de ied cu spanac verde si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...Citeste continuarea

Mozzarella picanta marinata in ulei...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Prepararea este simpla si se face in mai putin de 10 minute . In primul rand puneti la indemana condimentele si ierburile dorite . Scurgeti mozzarella de bufala si...Citeste continuarea

Desert prajitura Trenulet sau Chec...

Postat de: eumimi in Prajituri

Preparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt...Citeste continuarea

Lipii la tigaie

Postat de: eumimi in Piine

Incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el. Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si...Citeste continuarea

Chiftele din carne de miel

Postat de: eumimi in Oaie

Mai intai taiem cubulete carnea de miel si o tocam la masina de tocat sau in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul verde. Adaugam sare, piper si oregano si amestecam....Citeste continuarea

Salata orientala, cu leurda

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se strecoară de apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc și se taie cubulețe. Cât...Citeste continuarea

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Postat de: oanapl in Dulciuri

Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de...Citeste continuarea

Paste cu pui si ciuperci in sos de...

Postat de: mirela0911 in Fusilli

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie pieptul de pui in cubulete mici si se pune la calit in uleiul de masline incins. Se amesteca si se intorc pe toate partile...Citeste continuarea

Desert Norisorii Dianei

Postat de: panacris in Dulciuri

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce...Citeste continuarea

Desert pancakes cu fructe de padure

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai mixam 3-4 minute ouale cu zaharul. Adaugam faina, praful de copt si laptele si mai mixam inca 2-3 minute pana cand incorporam bine. Adaugam si esenta la final. Ungem o tigaie de...Citeste continuarea

Sarmalute in frunze de tei

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se...Citeste continuarea

Orez cu scoici si chorizo, gatite...

Postat de: panacris in Fructe de mare

 Ardeiul kapia, ceapa verde, galbenă și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de măslin, la foc iute cca. 5 minute. Apoi se adaugă...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem...Citeste continuarea

Taitei cu varza, de post

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

C urățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla. Desfacem foile de varză și îndepărtăm cotorul...Citeste continuarea

Laptele de aur

Postat de: dantes in Vegan / Raw vegan

Intr-un vas puneti la incalzit laptele de migdale si il amestecati cu curcuma, lichidul trebuie doar incalzit, nu fiert. Dupa omogenizare stingeti focul si il lasti sa se raceasca daca este...Citeste continuarea

Pulpa frageda de miel la cuptor

Postat de: oanapl in Oaie

Ștergi bine pulpa de miel cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari sare, piper și boia dulce și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava...Citeste continuarea

Desert prajitura Steliana

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Intr-un castron de inox am pus nuca macinata, zaharul si apa, am amestecat si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat pana am obtinut un amestec ca o ciulama, am lasat sa se raceasca...Citeste continuarea

Friptura de miel cu garnitura de orez

Postat de: eumimi in Oaie

Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem...Citeste continuarea

Supa crema de mazare

Postat de: oanapl in Supe

Se topește untul. Se pune ceapa tocată la călit, apoi se adaugă legumele spălate, curățate și tăiate cubulețe să se călească un minut. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert 20 de...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu...

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam...Citeste continuarea

Desert cozonac cu finetti, stafide...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face o adâncitură, în mijlocul ei. Acolo se pun: drojdia fărâmițată, zahărul tos și vanilinat,...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza, spanac...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după...Citeste continuarea

Savarina tiramisu

Postat de: oanapl in Prajituri

Aluat : Mai întâi se pregătește poolish-ul (maiaua). Într-un castronel se pune făina, drojdia și laptele, se amestecă și se lasă la dospit la temperatura camerei...Citeste continuarea

Salata cu oua de prepelita

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Salata o spalati si o puneti la scurs intr-o sita. Intr-o cratita cu apa, puneti ouale de prepelita la fiert. Le fierbeti sa fie tari, cam 5 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteaca....Citeste continuarea

Costite de ied cu usturoi verde si...

Postat de: eumimi in Oaie

Punem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent. Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa. Adauagam sare si piper si dam 35-40 de...Citeste continuarea

Desert cozonaci cu crema de nuci si...

Postat de: abetina in Dulciuri

Se cerne faina de grau intr-un vas.   Intr-un castron se pune drojdia,zaharul,o cana de chisleac(iaurt de casa) si se omogenizeaza compozitia.   Cu ajutorul unei linguri se face o...Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaua și bicarbonatul și omogenizezi. La sfârșit făina cernută în două-trei...Citeste continuarea

Sufleu de brocoli

Postat de: dantes in Mancaruri de legume

Brocoli se spala si se rupe in buchetele, apoi se opareste circa 3 minute si se lasa la scurs. Se amesteca ouale cu branza telemea rasa, smantana ( daca este prea groasa, se adauga putin lapte...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: andaoana in Oaie

Organele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece le fierbem in apa multa cu o lingura de sare si un fir de leustean verde. Aveti grija sa le spumiti pentru ca vor face...Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de: andaoana in Oaie

Intr-un vas mic (500ml) punem ingredientele pentru marinada : sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie, vinul alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat si am lasat...Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Din: făină, zahăr, ouă, drojdie, lapte cald, sare, ulei, zahăr vanilinat și esență de rom se face un aluat potrivit de moale care după ce se încorporează toate ingredientele se mai...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza fara aluat

Postat de: abetina in Dulciuri

Intr-un vas se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie, un strop de sare si se mixeaza. Peste aceasta compozitie se adauga branza dulce de vaci facuta in casa, de fapt sunt perle de branza...Citeste continuarea

Desert cozonac moldovenesc

Postat de: momo121 in Dulciuri

Eu  am folosit un robot de patiserie, dar se poate framanta si cu mana fara probleme! ;)    In bolul rototului am pus 100g din catitatea de faina si am turnat 100ml de lapte...Citeste continuarea

Desert tort cu blat umed, ciocolata...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si vanilie

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia....Citeste continuarea

Desert pasca vanilata

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem branza intr-un bol si o pasam cu mixerul vertical. Batem cu telul ouale cu zaharul, adaugam untul si batem bine. Adaugam peste oua si branza, faina si grisul si amestecam bine. La...Citeste continuarea

Drob de pui in aluat foietaj

Postat de: eumimi in Ficat

Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui. Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata. Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale...Citeste continuarea

Bautura racoritoare cu 3 ingrediente

Postat de: cristinutanicolita in Bauturi

Punem laptele intr-o cratiță, adăugăm ciocolata rupta în bucăți mici. Punem oala pe foc și amestecam pana se topește ciocolata. Luam oala de pe foc și lăsăm laptele cu ciocolata...Citeste continuarea

Friptura de ied cu ceapa rosie si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Carnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia...Citeste continuarea

Desert checul copilariei

Postat de: AnazMaria05 in Dulciuri

Punem într-un vas cele 6 oua cu zahărul, praful de sare si esenta și amestecăm până devin un pic spumoase. Apoi adăugăm uleiul și laptele până se omogenizeaza....Citeste continuarea

Desert prajitura ciocolatoasa

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos....Citeste continuarea

Desert Iepurasi dulci

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

In bolul de la robotul de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul pudra si oul.  Laptele se incalzeste usor, se adauga 2 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]