Am cules merele si perele si le-am depozitat in beci pentru la iarna. Pentru ca nu sunt stropite, unele au inceput sa se strice, asa ca nu le-am lasat. Cand am obsevat primele semne le-am luat, curatat si am facut un gem tare delicios.Ca masura am folosit o farfurie adanca pe care am umplut-o cu mere taiate cubulete mici si aceiasi masura cu pere taiate cubulete mici.
Am curatat merele si perele de coaja, apoi le-am taiat cubulete mici. Am asezat fructele in vasul crock-pot-ului, am adaugat zaharul, am amestecat de 2-3 ori, apoi am setat functia higt a aparatului, am acoperit cu capacul vasul si am lasat cca 3,5 ore. Apoi am pus gemul cald in borcane sterilizate. Pentru o mai mare siguranta, am incins bine cuptorul, am stins focul si am bagat borcanele in cuptor fara capace, le-am lasat pana a doua zi, cand am pus capacele si le-am depozitat in beci. A iesit un gem foarte aromat si delicios, numai bun de folosit la prajituri sau pur si simplu intins pe o felie de paine prajita unsa cu unt.