A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa crema de sfecla

Postat de: oanapl in Supe/Ciorbe

Fierbi sfecla în coajă, o lași să se răcească si o cureți. Speli legumele și le cureți. Tai ceapa peștișori, morcovul și păstârnacul le tai rondele, roșia, ardeiul și...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu scortisoara

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai amestecam bine untul cu zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam si ouale si uleiul si mai amestecam 2-3 minute. Adaugam 550 gr faina, bicarbonatul, lamaia si scortisoara si...Citeste continuarea

Aripioare marinate

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai pregatim aripioarele ( eu le-am taiat si varfurile), le spalam si le dam deoparte. Maioneza o diluam cu 1 lingura de apa si o punem intr-un bol. Adaugam aripioarele si le amestecam...Citeste continuarea

Salata de radacina de telina cu...

Postat de: ctlina in Salate

Curatati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu pulpa de avocado si branza. Puneti sare, adaugati sucul de lamaie  si piper roz zdrobit....Citeste continuarea

Desert panna cotta cu lapte de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o cratita puneti la incalzit smantana cu laptele de cocos, indulcitorul si 75 gr de fructe de padure sfaramitate. Cand ajunge la fierbere,...Citeste continuarea

Aperitiv tarta rasturnata cu...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spălați spanacul și curatati-l.  Sotați spanacul taiat în puțin ulei timp de aproximativ 10 minute. Puneti sare.  Într-o altă tigaie, rumeniti feliile de bacon. ...Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt si capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenurile, apoi iaurtul, uleiul si...Citeste continuarea

Aperitiv vafe cu mozzarella si ardei

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Topești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând în continuu.  Adaugi făina cernută cu...Citeste continuarea

Ciorba a la grec

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai curatam morcovii si ii dam pe razatoare. Punem morcovii razuiti la calit in ulei incins( folosim cratita in care vom face ciorba). II lasam 5-6 minute, apoi adaugam pieptul de pui...Citeste continuarea

Sandwich-uri cu dovlecei

Postat de: eumimi in Sandvisuri

Feliem dovleceii in rondele subtiri.  Batem ouale cu faina si cu un praf de sare. Dam rondelele de dovlecel prin ou si le prajim in ulei incins. Ungem feliile de dovlecel cu...Citeste continuarea

MBS cu oua de prepelita

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de  sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit...Citeste continuarea

Salata Caesar

Postat de: cristina1985 in Salate

Pentru crutoane:  uleiul se amesteca cu ierburile uscatate si usturoiul presat si sarea. Se taie painea cubulete,se toarna cu lingura din uleiul condimentat. Se amesteca cu 2 linguri...Citeste continuarea

Desert chec pufos cu cacao si capsuni

Postat de: costi7hector in Dulciuri

Separăm albusurile de galbenusuri, le mixam cu putina sare si zahar până devin spuma, adăugăm galbenusurile amestecate cu ulei la fel ca la maioneza, adăugăm zahărul vanilat si faina...Citeste continuarea

Pastrama din piept de rata

Postat de: mihaelar63 in Rata

Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore.  Intai am incalzit apa  sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si...Citeste continuarea

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, țelina și pătrunjelul) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mango (fara...

Postat de: oanapl in Torturi

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu bacon si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper,...Citeste continuarea

Supa crema de fasole

Postat de: oanapl in Supe

Pui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte). O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: eumimi in Ciorbe

Tocam ceapa cubulete, la fel si cartofii si pieptul de pui. Adaugam 1 litru de apa si punem la fiert pentru 25 de minute. Adaugam pasta de tomate si loboda tocata marunt. Adaugam inca o cana de...Citeste continuarea

Desert cataif cu nuca

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Eu am gasit cei mai subtiri taitei, numiti taitei de nunta.Mi se par potriviti pentru acest desert. Umplutura: se macina nucile, se amesteca cu zaharul, untul topit si apa de trandafiri (am...Citeste continuarea

Supa de ardei umpluti si smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Preparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date . Ardeii se spala si se curata de seminte. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba. Umpleti ardeii cu...Citeste continuarea

Tabouleh a la Panacris

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Într-un vas se pun cerealele, apoi se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Ceapa...Citeste continuarea

Placinta cu spanac si branza

Postat de: oanapl in Mancare copii

Într-un bol amesteci laptele cu ouăle și uleiul. Adaugi făina, sarea și praful de copt și amesteci bine cu un tel ca să nu fie cocoloașe. Va rezulta un aluat ca o...Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se...Citeste continuarea

Melci cu unt reteta turceasca

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

In bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu sparanghel si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

Postat de: oanapl in Pui

Încingi uleiul și pui cubulețele de carne. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare...Citeste continuarea

Desert cupola Savoiardi cu piscoturi

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Adaugam mascarponele si mai mixam aproximativ 1 minut. Adaugam ciocolata razuita si coaja razuita de lamaie si amestecam cu o spatula....Citeste continuarea

Desert briose din albusuri cu mac

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si...Citeste continuarea

Friptura de crap cu usturoi

Postat de: eumimi in Crap / Caras

Mai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat...Citeste continuarea

Aperitiv cachir - parizer algerian

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou....Citeste continuarea

Desert biscuiti cu migdale si jeleu...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Mixati îndulcitorul in pudra fina. În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. ...Citeste continuarea

Chiftele de pastarnac cu spanac si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati si spalati spanacul. Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare. Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se...Citeste continuarea

Dorada la cuptor cu orez basmati

Postat de: cristina1985 in Peste

Pentru peste : Se amesteca uleiul de masline cu ierburile uscate, sare si usturoi maruntit. Pestii se spala, se taie coditele, apoi se  introduce in burta  amestecul de ulei cu...Citeste continuarea

Sirop din petale de trandafiri

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu ciuperci si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....Citeste continuarea

Bame cu carne de porc

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...Citeste continuarea

Gem de capsuni la masina de paine

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Căpșunile se spală rapid sub jet de apă rece, apoi li se înlătură codițele, și se pun  întregi într-un vas încăpător. În funcție de câte...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de ciuperci...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Preparare Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se...Citeste continuarea

Dulceata din flori de soc cu sofran...

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...Citeste continuarea

Desert mini placinte cu branza si...

Postat de: eumimi in Prajituri

Taiem aluatul foietaj in doua parti si il intindem bine cu sucitorul. Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu zahar pudra dupa gust si stafide. Punem deasura aluatului...Citeste continuarea

Sirop de trandafiri

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Cum am spus si in descriere, am adunat rand pe rand trandafirii infloriti si i-am pastrat la frigider pana am strans cantitatea de 150 g de petale. Nu am spalat petalele, le-am adunat una cate una...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....Citeste continuarea

Desert prajitura Denes

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 35/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mure si jeleu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...Citeste continuarea

Mac and cheese (macaroane cu branza)

Postat de: cristeena20 in Paste

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu stir rosu si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l de apa cu putina sare, am asezat oala pe foc si am lasat sa fiarba carnea, din cand in cand am adunat...Citeste continuarea

Tocanita de vaca

Postat de: cristeena20 in Vita

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu capsuni...

Postat de: panacris in Prajituri

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]