Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Supa crema de sfecla
Postat de: oanapl in Supe/CiorbeFierbi sfecla în coajă, o lași să se răcească si o cureți. Speli legumele și le cureți. Tai ceapa peștișori, morcovul și păstârnacul le tai rondele, roșia, ardeiul și...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu scortisoara
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai amestecam bine untul cu zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam si ouale si uleiul si mai amestecam 2-3 minute. Adaugam 550 gr faina, bicarbonatul, lamaia si scortisoara si...Citeste continuarea
Aripioare marinate
Postat de: eumimi in PuiMai intai pregatim aripioarele ( eu le-am taiat si varfurile), le spalam si le dam deoparte. Maioneza o diluam cu 1 lingura de apa si o punem intr-un bol. Adaugam aripioarele si le amestecam...Citeste continuarea
Salata de radacina de telina cu...
Postat de: ctlina in SalateCuratati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu pulpa de avocado si branza. Puneti sare, adaugati sucul de lamaie si piper roz zdrobit....Citeste continuarea
Desert panna cotta cu lapte de...
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o cratita puneti la incalzit smantana cu laptele de cocos, indulcitorul si 75 gr de fructe de padure sfaramitate. Cand ajunge la fierbere,...Citeste continuarea
Aperitiv tarta rasturnata cu...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpălați spanacul și curatati-l. Sotați spanacul taiat în puțin ulei timp de aproximativ 10 minute. Puneti sare. Într-o altă tigaie, rumeniti feliile de bacon. ...Citeste continuarea
Desert tort cu iaurt si capsuni
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenurile, apoi iaurtul, uleiul si...Citeste continuarea
Aperitiv vafe cu mozzarella si ardei
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriTopești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând în continuu. Adaugi făina cernută cu...Citeste continuarea
Ciorba a la grec
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai curatam morcovii si ii dam pe razatoare. Punem morcovii razuiti la calit in ulei incins( folosim cratita in care vom face ciorba). II lasam 5-6 minute, apoi adaugam pieptul de pui...Citeste continuarea
Sandwich-uri cu dovlecei
Postat de: eumimi in SandvisuriFeliem dovleceii in rondele subtiri. Batem ouale cu faina si cu un praf de sare. Dam rondelele de dovlecel prin ou si le prajim in ulei incins. Ungem feliile de dovlecel cu...Citeste continuarea
MBS cu oua de prepelita
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit...Citeste continuarea
Salata Caesar
Postat de: cristina1985 in SalatePentru crutoane: uleiul se amesteca cu ierburile uscatate si usturoiul presat si sarea. Se taie painea cubulete,se toarna cu lingura din uleiul condimentat. Se amesteca cu 2 linguri...Citeste continuarea
Desert chec pufos cu cacao si capsuni
Postat de: costi7hector in DulciuriSeparăm albusurile de galbenusuri, le mixam cu putina sare si zahar până devin spuma, adăugăm galbenusurile amestecate cu ulei la fel ca la maioneza, adăugăm zahărul vanilat si faina...Citeste continuarea
Pastrama din piept de rata
Postat de: mihaelar63 in RataPieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore. Intai am incalzit apa sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si...Citeste continuarea
Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, țelina și pătrunjelul) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu mango (fara...
Postat de: oanapl in TorturiBlat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu bacon si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper,...Citeste continuarea
Supa crema de fasole
Postat de: oanapl in SupePui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte). O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: eumimi in CiorbeTocam ceapa cubulete, la fel si cartofii si pieptul de pui. Adaugam 1 litru de apa si punem la fiert pentru 25 de minute. Adaugam pasta de tomate si loboda tocata marunt. Adaugam inca o cana de...Citeste continuarea
Desert cataif cu nuca
Postat de: cristina1985 in PrajituriEu am gasit cei mai subtiri taitei, numiti taitei de nunta.Mi se par potriviti pentru acest desert. Umplutura: se macina nucile, se amesteca cu zaharul, untul topit si apa de trandafiri (am...Citeste continuarea
Supa de ardei umpluti si smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePreparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date . Ardeii se spala si se curata de seminte. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba. Umpleti ardeii cu...Citeste continuarea
Tabouleh a la Panacris
Postat de: panacris in Mancaruri de postÎntr-un vas se pun cerealele, apoi se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Ceapa...Citeste continuarea
Placinta cu spanac si branza
Postat de: oanapl in Mancare copiiÎntr-un bol amesteci laptele cu ouăle și uleiul. Adaugi făina, sarea și praful de copt și amesteci bine cu un tel ca să nu fie cocoloașe. Va rezulta un aluat ca o...Citeste continuarea
Desert nuci umplute cu crema de...
Postat de: oanapl in PrajituriSe topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se...Citeste continuarea
Melci cu unt reteta turceasca
Postat de: RuxyRux in DulciuriIn bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu sparanghel si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci, smantana si parmezan
Postat de: oanapl in PuiÎncingi uleiul și pui cubulețele de carne. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare...Citeste continuarea
Desert cupola Savoiardi cu piscoturi
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Adaugam mascarponele si mai mixam aproximativ 1 minut. Adaugam ciocolata razuita si coaja razuita de lamaie si amestecam cu o spatula....Citeste continuarea
Desert briose din albusuri cu mac
Postat de: eumimi in PrajituriPunem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si...Citeste continuarea
Friptura de crap cu usturoi
Postat de: eumimi in Crap / CarasMai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat...Citeste continuarea
Aperitiv cachir - parizer algerian
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou....Citeste continuarea
Desert biscuiti cu migdale si jeleu...
Postat de: ctlina in DulciuriMixati îndulcitorul in pudra fina. În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. ...Citeste continuarea
Chiftele de pastarnac cu spanac si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati si spalati spanacul. Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare. Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se...Citeste continuarea
Dorada la cuptor cu orez basmati
Postat de: cristina1985 in PestePentru peste : Se amesteca uleiul de masline cu ierburile uscate, sare si usturoi maruntit. Pestii se spala, se taie coditele, apoi se introduce in burta amestecul de ulei cu...Citeste continuarea
Sirop din petale de trandafiri
Postat de: panacris in Sirop / CompotTrandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu ciuperci si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....Citeste continuarea
Bame cu carne de porc
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCeapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...Citeste continuarea
Gem de capsuni la masina de paine
Postat de: panacris in Dulceata / GemCăpșunile se spală rapid sub jet de apă rece, apoi li se înlătură codițele, și se pun întregi într-un vas încăpător. În funcție de câte...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de ciuperci...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumePreparare Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se...Citeste continuarea
Dulceata din flori de soc cu sofran...
Postat de: panacris in Dulceata / GemFlorile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...Citeste continuarea
Desert mini placinte cu branza si...
Postat de: eumimi in PrajituriTaiem aluatul foietaj in doua parti si il intindem bine cu sucitorul. Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu zahar pudra dupa gust si stafide. Punem deasura aluatului...Citeste continuarea
Sirop de trandafiri
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotCum am spus si in descriere, am adunat rand pe rand trandafirii infloriti si i-am pastrat la frigider pana am strans cantitatea de 150 g de petale. Nu am spalat petalele, le-am adunat una cate una...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....Citeste continuarea
Desert prajitura Denes
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 35/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu mure si jeleu...
Postat de: oanapl in PrajituriBlat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...Citeste continuarea
Mac and cheese (macaroane cu branza)
Postat de: cristeena20 in PasteIntr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu stir rosu si...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l de apa cu putina sare, am asezat oala pe foc si am lasat sa fiarba carnea, din cand in cand am adunat...Citeste continuarea
Tocanita de vaca
Postat de: cristeena20 in VitaCarnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la...Citeste continuarea
Desert chec din albusuri cu capsuni...
Postat de: panacris in PrajituriAlbușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu pui si ciuperci
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de...Citeste continuarea