De ceva vreme am renuntat la painea din comert si am inceput sa fac paine de casa care are un gust si calitati nutritive net superioare.
Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda si 1 lingura de faina intr-un castron si turnam amestecul in centru. Lasam cateva minute pana isi mareste volumul si drojdia este activata. Punem intr-o margine sarea, turnam uleiul, restul de apa si incepem sa framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.Strangem aluatul intr-o bila. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca. Cand aluatul a crescut suficient il scoatem pe un blat infainat si il framantam bine. Impartim aluatul in doua parti egale, dam forma aluatului de sul si il punem in tavi. Acoperim tavile cu un prosop si lasam aluatul sa creasca. Cu o pensula umezim painea deasupra si presaram semintele de susan. Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc iute 20 minute, apoi reducem focul la mediu pentru inca 30 minute. Scoatem tavile, apoi scoatem painea din tava si o lasam la racit invelita in prosop. Daca dorim o coaja foarte crocanta punem in cuptor o tava cu apa cand pornim cuptorul sa se incalzeasca, pe care o vom scoate dupa cele 20 de minute.