A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ficat de porc in sos de vin, cu...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Ficatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute. După acest interval de timp, feliile de...Citeste continuarea

Desert poale-n brau

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina...Citeste continuarea

Salata de citrice cu sirop de rodie

Postat de: ctlina in Dulciuri

Faceti un sirop din 100 ml de apa, zaharul si anasonul stelat. Amestecati si fierbeti la foc mic timp de 8 minute. Luati de pe foc si adaugati siropul de rodie. Curatati de coaja portocalele...Citeste continuarea

Gratin cu cartofi cu branza Reblochon

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Gatiti impreuna...Citeste continuarea

Supa de varza cu carnat afumat

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Se indeparteaza primele foi de varza. Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt.  Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul...Citeste continuarea

Desert placinta cu migdale si lemon...

Postat de: ctlina in Prajituri

Preparare Lemon Curd:  Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la...Citeste continuarea

Budinca dulce, cu paste, branza de...

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Mai întâi se opăresc stafidele timp de 1 minut și apoi se pun la înmuiat, în esență de rom. Pastele făinoase se fierb, conform recomandărilor, în apă...Citeste continuarea

Desert chec cu glazura de ciocolata

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat chec : Ciocolata, laptele si untul se fierb pana se topesc .Se amesteca si se inchide focul.Ouale se mixeaza cu zaharul ,pana devine compozitia cremoasa.Se adauga amestecul de ciocolata,...Citeste continuarea

Desert chec cu sos de zmeura

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se unge o tava de ceramica, cu unt (se poate folosi hartie de copt ). Pentru aluat , se foloseste acelasi pahar de la iaurt, pentru toate ingredientele. Se amesteca ouale cu zaharul, pana se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare....Citeste continuarea

Desert placinta turnatoare

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blatul turnat : In bolul mixerului punem cele 2 oua si cele 2 albusuri, un praf de sare, laptele, uleiul si zaharul vanilat si mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine ca o spuma....Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu napolitane

Postat de: caroline in Dulciuri

Daca nu doriti sa folositi prajiturele Milka, puteti face blatul in casa dupa o reteta de Negresa. Intr-un bol maruntim biscuitii si napolitanele ( eu am folosit napolitane cu crema de alune)....Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde, cu smantana...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Mai întâi se pune fasolea verde cu 2-3 litri de apă rece la foc iute, ca să dea un clocot. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă. După un clocot,...Citeste continuarea

Desert tort cu alune de padure si...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apoi apa şi uleiul. Se adaugă şi făina şi praful de copt,...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu sunca

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Coca gata crescuta o întindem subțire, o tăiem in triunghiuri. Ungem fiecare țriunghi cu ketchup, punem câteva fasiute de sunca, un mot de mozarella si rulam. Lasam sa creasca vreo...Citeste continuarea

Varza in straturi

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Se ia un vas rotund [ pentru aspectul estetic si practic am folosit o forma de tort cu peretii detasabili ] . Varza murata se taie fideluta si se amesteca cu putin ulei ....Citeste continuarea

Pizza casei

Postat de: claudiaO in Pizza

Drojdia o lichefiem cu zaharul, punem putina apa si faina si o lasam sa creasca 10-20 minute. Faina o amestecam cu sarea si oregano, apoi adăugăm maiaua crescuta. Framantam iar la final punem...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste oua. Se mixeaza bine, se...Citeste continuarea

Reteta de prajitura Raffaello

Postat de: merisor67 in Prajituri

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru. Separăm albușurile de...Citeste continuarea

Crema de broccoli cu seminte de...

Postat de: simona72 in Supe

In oala in care faceti supa, se pun la incins 2 linguri ulei. Se adauga baconul sau sunca taiata feliute. Se prajeste la foc mic 3-4 minute, pana grasimea incepe sa se topeasca. Se adauga ceapa...Citeste continuarea

Desert prajitura minunata cu bulion...

Postat de: AngelicaDorondoc in Prajituri

  Prima data ne apucam sa facem aluatul pentru cele patru foi. Amestecam uleiul cu zaharul si sarea, apoi adaugam bulionul, esenta de rom, faina si praful de copt. Vom obtine un aluat...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu stafide

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se pun stafidele (opărite în prealabil 1 minut, în apă fierbinte) în rom, pentru a se înmuia și impregna, în timp ce se pregătește aluatul....Citeste continuarea

Conopida impanata cu cascaval, la...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Conopida se curăță de foile groase și de cotorul de la bază și se spală bine sub jet de apă.  Se pune conopida la fiert cu apă rece și sare, pentru 8-10 minute, maxim....Citeste continuarea

Desert briose cu banane

Postat de: Geanina87 in Mancare copii

Se strivesc bananele cu furculița sau cu ustensila de piure, se adauga ouăle, uleiul și putin câte puțin din faina amestecata cu praful de copt pana o terminam. Amestecam cu telul.Punem...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul...Citeste continuarea

Aperitiv langosi cu branza sarata

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat,...Citeste continuarea

Salata Curcubeu

Postat de: RODIMUR in Salate

Ouăle se fierb tare și când sunt gata, se scot din apa fierbinte, se răcesc, se curăță de coji și se feliază. Țelina se curăță, se spală, se feliază și se pune la fiert cu...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata, cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu zaharul, ouale, esentele si stafidele (clatite cu apa). Se lasa la frigider pana cand aluatul este gata. Se da drumul la cuptor pentru a se...Citeste continuarea

Placinte cu branza sarata si cascaval

Postat de: reisnaor_2006 in Cook and smile

       Pentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul.      ...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca....Citeste continuarea

Focaccia cu carnat si rozmarin

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili . Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit. Se ia o mana buna...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branzeturi si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Ciupercile se spala rapid prin jet de apa si se curata de pelitele exterioare ale palariutei . Se scoate piciorusul ciupercilor si se toaca mai marunt . Sarati usor...Citeste continuarea

Mancare de fasole cu afumatura, la...

Postat de: ancutsa in Slow Cooker

  Se alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar...Citeste continuarea

Bostan copt cu paprika afumata si...

Postat de: buggy in Vegan / Raw vegan

Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C. Dupa ce se curata de coaja, bostanul se taie in cuburi de 2 - 2.5 cm. Intr-un castron mare, puneti cuburile de bostan si turnati uleiul,...Citeste continuarea

Fusilli cu pui si pesto

Postat de: mihaelar63 in Fusilli

Carnea de pui se desprinde de pe os si se taie fasii. Puneti carnea sa rumeneasca intr-o tigaie teflonata .Sarati si piparati usor . cand puiul a inceput sa capete culoare am...Citeste continuarea

Paine rotunda, cu coaja moale,...

Postat de: ancutsa in Piine

    Maiaua: Într-un castron mai mic se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 110 ml apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox 150 g făină şi se...Citeste continuarea

Paine spic de grau, cu lapte

Postat de: ancutsa in Piine

    Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox făina şi se amestecă bine. Se obţine o pastă...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu gogosari in...

Postat de: merisor67 in Porc

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Tocăm ceapa julien, kaizerul în bastonașe, scurgem gogoșarii și îi tocăm tot...Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe,blat de...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

       Albusurile le separam de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul pe rand si mixam bine.Galbenusurile se amesteca cu praful de copt stins in putin...Citeste continuarea

Pancake cu unt, miere si banane

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Ouăle împreună cu sarea si zahărul le batem pana obtinem o spuma densă. Faina o amestecăm cu raful de copt, laptele si untul,  usor ca sa nu faca cocoloase. Adăugăm vanilia si...Citeste continuarea

Desert choux a la creme

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am...Citeste continuarea

Aripi de curcan cu portocale, la...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se mixează untul cu zahărul tos, până se face spumă, după care se adaugă albușurile bătute cu praful de sare și apoi gălbenușurile. Când compoziția este omogenă, se...Citeste continuarea

Farfalle cu creveti

Postat de: mirela0911 in Fructe de mare

Pentru inceput se lasa crevetii sa se dezghete la temperatura camerei, apoi se spala usor si se usuca cu prosoape de hartie. Se pun pastele la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba al...Citeste continuarea

Desert briose cu visine si iaurt

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până...Citeste continuarea

Coaste de miel cu sos si cus-cus

Postat de: Ina in Oaie

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata. Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei....Citeste continuarea

Desert negresa din albusuri cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul....Citeste continuarea

Zucchini in crusta de pesmet cu...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legume

Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm. Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le...Citeste continuarea

Desert sarlota Diplomat, cu portocale

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se amestecă ingredientele uscate (zahărul tos, amidonul alimentar și vanilia). Se adaugă apoi gălbenușurile și treptat, puțin câte puțin, laptele cald. Se...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata si cafea...

Postat de: ancutsa in Torturi

Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul, apa. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]