Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert Tiramisu cu fructe
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe face budinca: se pune laptele la incalzit. In tot acest timp amestecati praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de lapte din oala. Cand laptele este fierbinte, se toarna amestecul si...Citeste continuarea
Salata de ton
Postat de: cristina1985 in SalateFrunzele de salata se spala si se rup .Se pun intr-un bol, alaturi de tonul scurs, ceapa rosie taiata mai mare si cascavalul cubulete. Se presara sare, apoi adaugati suc de lamaie si 1-2 lg ulei...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si mousse...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat: se amesteca ingredientele uscate intru-un castron, respectiv: faina, cacao, cafea, sare, bicarbonat, praf de copt. In alt castron se amesteca cu un tel ingrediente umede, respectiv:...Citeste continuarea
Salata de ardei iuti
Postat de: sufletista in ConserveArdeii de diferite culori pentru un contrast frumos, ii spalam si ii tocam rondele, feliute, dupa preferinte. Ceapa o curatam si o taiem fideluta sau rondele. La fel procedam si cu kapia si...Citeste continuarea
Deliciu de Post: Reteta Simpla si...
Postat de: lucy2002 in PrajituriCum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere: Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc. Mentionez ca merele le-am pus...Citeste continuarea
Dobos aperitiv
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam branza cu untul la temperatura camerei, adaugam verdeata tocata si sare dupa gust. Ungem o felie de cascaval cu un strat subtire de crema de branza-o felie de jambon,...Citeste continuarea
Desert Negresa pufoasa cu nuca si...
Postat de: eumimi in PrajituriCum se prepara Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa: Se mixeaza margarina moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea
Reteta de Negresa cu ciocolata...
Postat de: Bucataras in DulciuriMod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara...Citeste continuarea
Papricas de pui cu galuste
Postat de: Constelatialeu in PuiSpalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca,...Citeste continuarea
Desert tort cu caise, crema de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana devin spuma. Intr-un vas amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste...Citeste continuarea
Supa crema de legume cu cascaval...
Postat de: Constelatialeu in SupeMi-am pregatit legumele, mai putin usturoiul, le-am curatat si le-am spalat, apoi le-am taiat mai marunt si le-am pus in apa rece, cat sa treaca de 3 degete dupe ce le-am acoperit cu apa. Am...Citeste continuarea
Friptura de vita
Postat de: sufletista in VitaSpalam si curatam legumele. Intr-o oala adaugam ulei, condimente dupa gust, rosiile, ceapa taiata in 4, morcovul taiat felii, usturoiul, ardeii taiati felii, carnea taiata felii, apa cat sa...Citeste continuarea
Aperitiv grisine cu jambon
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriFiindca eu am avut mini grisine, am taiat cascavalul si jambon in 2. Asezam o felie de jambon, una de cascaval, dar sa nu fie cap la cap si cu o distanta. Adaugam grisinele si rulam, le...Citeste continuarea
Desert tort cu trandafiri, volanase...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat spumă albuşurile cu 2,5 ml îndulcitor şi un praf de sare. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu 5 ml îndulcitor, untul, apoi se...Citeste continuarea
Desert bezele cu ciocolata neagra
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu praful de sare le mixam foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare, adaugam un pic de colorant verde, omogenizam si gata bezeaua de pus in posh....Citeste continuarea
Cartofi evantai cu branzeturi si...
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe spală cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare, pentru aprox 30 de minute sau până când s-au pătruns....Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si caramel
Postat de: Constelatialeu in PrajituriDupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu...Citeste continuarea
Desert rulada de Craciun, cu...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare până se fac spumă, apoi se încorporează treptat gălbenușurile, îndulcitorul, apa, zeama de la o jumătate de...Citeste continuarea
Fleica de porc la grill, cu...
Postat de: ancutsa in PorcSe curăță și se spală cartofii, se feliază şi se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. De obicei, fierb cartofii, apoi îi dau la cuptor. De...Citeste continuarea
Desert tarta cu pere si ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Il intindem putin cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Intepam cu...Citeste continuarea
Desert placinte rulate cu dovleac...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriDovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pune la foc intr-un tuciulet impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce s-a inmuiat bine si...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu piersici si jambon
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriAluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara...Citeste continuarea
Cochilii cu lapte si scortisoara
Postat de: claudiaO in Mancare copiiPunem la fiert laptele, iar cand e pe punctul de a fierbe, punem cochiliile. Fierbem pana se patrund, amestecand mai mereu ca sa nu se lipeasca de cratita. Punem zaharul si zaharul vanilat si mai...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu lapte
Postat de: mihaelar63 in PuiCeapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Puiul se spala, se portioneaza si se pune la prajit in untura. Sarati. O lingura de untura va fi suficienta , puiul...Citeste continuarea
Sopa de peixe -supa de peste...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCapetele si cozile de peste se spala bine cu apa rece si se fierb 15 minute in apa sarata cu foaie de dafin . Se strecoara zeama si se aduga in ea pestele curatat de oase ....Citeste continuarea
Costita de vacuta marinata in bere...
Postat de: mihaelar63 in VitaCostita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati . Curatati ceapa si usturoiul . Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul ....Citeste continuarea
Dovleac copt cu scortisoara
Postat de: autodiag in Mancaruri de postSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Dovleacul se curata de seminte cu ajutorul unei linguri, se clateste cu apa si se presara cu zahar. Se aseaza cu gura in jos pe o tava tapetata cu...Citeste continuarea
Cozonac de mamaliga cu patru feluri...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe prepara o mamaliga moale din 500 gr malai grisat . Nu uitati sa sarati apa in care fierbeti malaiul . Taiati slaninuta feliute sau daca doriti ,, soldatei "'...Citeste continuarea
Ciorba cu legume si perisoare de...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCum se prepara Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel, țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3...Citeste continuarea
Salata Poienita cu ciuperci, de post
Postat de: RODIMUR in SalateSe spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți, se lasă să se răcorească și se decojesc. Se curăță morcovii și țelina, după care se pun la...Citeste continuarea
Blanquette de veau -tocana...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se taie cuburi. Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele . Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu gratar de pui...
Postat de: cristina1985 in PuiCartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata
Postat de: cristina1985 in TorturiAluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata...Citeste continuarea
Desert Stelute cu alune
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma. Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit,...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ardei kapia si...
Postat de: dantes in PuiArdeiul kapia se coace si se curata de seminte si cotor. Pieptul de pui se bate (nu foarte tare), cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Cascavalul se da pe razatoarea mare si...Citeste continuarea
Tocanita de legume cu carne de porc
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneCarnea o taiem cubulete potrivite si o calim in ulei. Adaugam ceapa tocata; dupa vreo 3 minute punem morcovii taiati rondele si telina cuburi si tinem pe foc vreo 5 minute sa se inmoiae....Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne tocata
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri cu carneSe taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si pe urma se spala. Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt. Se face o compozitie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi cu morcovi...
Postat de: ancutsa in PrajituriFoile: Mai întâi se fierb morcovii care vor intra în componența aluatului. Așadar, în două vase separate cu 300 ml apă fiecare, se adaugă morcovii...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriAmestecăm făina împreună cu zahărul, coaja de lămâie și sarea. Amestecăm laptele împreună cu gălbenuşurile, drojdia și untul topit. Turnăm compoziția...Citeste continuarea
Desert tort cu mure si cafea
Postat de: sufletista in TorturiBlat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea. In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat. Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se...Citeste continuarea
Sandvis cu chiftele la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCeapa o dam prin razatoare, o stoarcem bine de apa si o adaugam peste carne. Ceapa verde si patrunjelul le tocam marunt le adaugam peste carne. Batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam...Citeste continuarea
Bagheta umpluta cu ton
Postat de: sufletista in PestePestele scurs de ulei il amestecam cu untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am preferat sa o dau prin razatoare si am scurs bine de zeama), ardeiul tocat, maslinele...Citeste continuarea
Baba Ganoush-salata de vinete...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele coapte se curata de coaja si se toaca marunt. Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu pasta tahini, zeama de lamaie. Dati usturoiul prin presa speciala. Sarati....Citeste continuarea
Cartofi cu branza si bacon la cuptor
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneSpala, curata si fierbe cartofii. Cat fierb cartofii, taie feliile de bacon si sunca in bucatele. Rade parmezanul. Eu am avut branza de capra proaspata. Amesteca branza cu ouale,...Citeste continuarea
Pulpe de rata cu varza rosie calita
Postat de: Bunica in RataPentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie. Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata. Se scoate usturoiul si se pun pulpele...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte si mousse de...
Postat de: merisor67 in DulciuriMai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe...Citeste continuarea
Desert clatite de post cu bautura...
Postat de: merisor67 in DulciuriPunem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu unt si portocala
Postat de: claudiaO in DulciuriUntul moale l-am frecat cu praful de sare si zaharul pana s-a spumat bine. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste unt am pus ouale unul cate unul si am mixat. Am razuit coaja de portocala,...Citeste continuarea
Pilaf cu praz si ciuperci
Postat de: claudiaO in Mancare copiiIncepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si...Citeste continuarea