A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert Tiramisu cu fructe

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se face budinca: se pune laptele la incalzit. In tot acest timp amestecati praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de lapte din oala. Cand laptele este fierbinte, se toarna amestecul si...Citeste continuarea

Salata de ton

Postat de: cristina1985 in Salate

Frunzele de salata se spala si se rup .Se pun intr-un bol, alaturi de tonul scurs, ceapa rosie taiata mai mare si cascavalul cubulete. Se presara sare, apoi adaugati suc de lamaie si 1-2 lg ulei...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si mousse...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru blat: se amesteca ingredientele uscate intru-un castron, respectiv: faina, cacao, cafea, sare, bicarbonat, praf de copt. In alt castron se amesteca cu un tel ingrediente umede, respectiv:...Citeste continuarea

Salata de ardei iuti

Postat de: sufletista in Conserve

Ardeii de diferite culori pentru un contrast frumos, ii spalam si ii tocam rondele, feliute, dupa preferinte. Ceapa o curatam si o taiem fideluta sau rondele. La fel procedam si cu kapia si...Citeste continuarea

Deliciu de Post: Reteta Simpla si...

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Cum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere: Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc.  Mentionez ca merele le-am pus...Citeste continuarea

Dobos aperitiv

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam branza cu untul la temperatura camerei, adaugam verdeata tocata si sare dupa gust. Ungem o felie de cascaval cu un strat subtire de crema de branza-o felie de jambon,...Citeste continuarea

Desert Negresa pufoasa cu nuca si...

Postat de: eumimi in Prajituri

Cum se prepara Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa: Se mixeaza margarina moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea

Reteta de Negresa cu ciocolata...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara...Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste

Postat de: Constelatialeu in Pui

Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca,...Citeste continuarea

Desert tort cu caise, crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana devin spuma. Intr-un vas amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste...Citeste continuarea

Supa crema de legume cu cascaval...

Postat de: Constelatialeu in Supe

Mi-am pregatit legumele, mai putin usturoiul, le-am curatat si le-am spalat, apoi le-am taiat mai marunt si le-am pus in apa rece, cat sa treaca de 3 degete dupe ce le-am acoperit cu apa. Am...Citeste continuarea

Friptura de vita

Postat de: sufletista in Vita

Spalam si curatam legumele. Intr-o oala adaugam ulei, condimente dupa gust, rosiile, ceapa taiata in 4, morcovul taiat felii, usturoiul, ardeii taiati felii, carnea taiata felii, apa cat sa...Citeste continuarea

Aperitiv grisine cu jambon

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Fiindca eu am avut mini grisine, am taiat cascavalul si jambon in 2. Asezam o felie de jambon, una de cascaval, dar sa nu fie cap la cap si cu o distanta. Adaugam grisinele si rulam, le...Citeste continuarea

Desert tort cu trandafiri, volanase...

Postat de: ancutsa in Torturi

    Blatul: Se bat spumă albuşurile cu 2,5 ml îndulcitor şi un praf de sare. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu 5 ml îndulcitor, untul, apoi se...Citeste continuarea

Desert bezele cu ciocolata neagra

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile cu praful de sare le mixam foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare, adaugam un pic de colorant verde, omogenizam si gata bezeaua de pus in posh....Citeste continuarea

Cartofi evantai cu branzeturi si...

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare, pentru aprox 30 de minute sau până când s-au pătruns....Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si caramel

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu...Citeste continuarea

Desert rulada de Craciun, cu...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare până se fac spumă, apoi se încorporează treptat gălbenușurile, îndulcitorul, apa, zeama de la o jumătate de...Citeste continuarea

Fleica de porc la grill, cu...

Postat de: ancutsa in Porc

     Se curăță și se spală cartofii, se feliază şi se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. De obicei, fierb cartofii, apoi îi dau la cuptor. De...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Il intindem putin cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Intepam cu...Citeste continuarea

Desert placinte rulate cu dovleac...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pune la foc intr-un tuciulet impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce s-a inmuiat bine si...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara...Citeste continuarea

Cochilii cu lapte si scortisoara

Postat de: claudiaO in Mancare copii

Punem la fiert laptele, iar cand e pe punctul de a fierbe, punem cochiliile. Fierbem pana se patrund, amestecand mai mereu ca sa nu se lipeasca de cratita. Punem zaharul si zaharul vanilat si mai...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu lapte

Postat de: mihaelar63 in Pui

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Puiul se spala, se portioneaza si se pune la prajit in untura. Sarati. O lingura de untura va fi suficienta , puiul...Citeste continuarea

Sopa de peixe -supa de peste...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capetele si cozile de peste se spala bine cu apa rece si se fierb 15 minute in apa sarata cu foaie de dafin . Se strecoara zeama si se aduga in ea pestele curatat de oase ....Citeste continuarea

Costita de vacuta marinata in bere...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Costita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati . Curatati ceapa si usturoiul . Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul ....Citeste continuarea

Dovleac copt cu scortisoara

Postat de: autodiag in Mancaruri de post

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Dovleacul se curata de seminte cu ajutorul unei linguri, se clateste cu apa si se presara cu zahar. Se aseaza cu gura in jos pe o tava tapetata cu...Citeste continuarea

Cozonac de mamaliga cu patru feluri...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Se prepara o mamaliga moale din 500 gr malai grisat . Nu uitati sa sarati apa in care fierbeti malaiul . Taiati slaninuta feliute sau daca doriti ,, soldatei "'...Citeste continuarea

Ciorba cu legume si perisoare de...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel, țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3...Citeste continuarea

Salata Poienita cu ciuperci, de post

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți, se lasă să se răcorească și se decojesc. Se curăță morcovii și țelina, după care se pun la...Citeste continuarea

Blanquette de veau -tocana...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se taie cuburi. Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele . Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu gratar de pui...

Postat de: cristina1985 in Pui

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata

Postat de: cristina1985 in Torturi

Aluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata...Citeste continuarea

Desert Stelute cu alune

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma. Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit,...Citeste continuarea

Rulada de pui cu ardei kapia si...

Postat de: dantes in Pui

Ardeiul kapia se coace si se curata de seminte si cotor. Pieptul de pui se bate (nu foarte tare), cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Cascavalul se da pe razatoarea mare si...Citeste continuarea

Tocanita de legume cu carne de porc

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Carnea o taiem cubulete potrivite si o calim in ulei. Adaugam ceapa tocata; dupa vreo 3 minute punem morcovii taiati rondele si telina cuburi si tinem pe foc vreo 5 minute sa se inmoiae....Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne tocata

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri cu carne

Se taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si   pe urma se spala. Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt. Se face o compozitie...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi cu morcovi...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Foile: Mai întâi se fierb morcovii care vor intra în componența aluatului. Așadar, în două vase separate cu 300 ml apă fiecare, se adaugă morcovii...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Amestecăm făina împreună cu zahărul, coaja de lămâie și sarea. Amestecăm laptele împreună cu gălbenuşurile, drojdia și untul topit. Turnăm compoziția...Citeste continuarea

Desert tort cu mure si cafea

Postat de: sufletista in Torturi

Blat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea. In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat. Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se...Citeste continuarea

Sandvis cu chiftele la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Ceapa o dam prin razatoare, o stoarcem bine de apa si o adaugam peste carne. Ceapa verde si patrunjelul le tocam marunt le adaugam peste carne. Batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam...Citeste continuarea

Bagheta umpluta cu ton

Postat de: sufletista in Peste

Pestele scurs de ulei il amestecam cu untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am preferat sa o dau prin razatoare si am scurs bine de zeama), ardeiul tocat, maslinele...Citeste continuarea

Baba Ganoush-salata de vinete...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele coapte se curata de coaja si se toaca marunt. Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu pasta tahini, zeama de lamaie. Dati usturoiul prin presa speciala. Sarati....Citeste continuarea

Cartofi cu branza si bacon la cuptor

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Spala, curata si fierbe cartofii. Cat fierb cartofii, taie feliile de bacon si sunca in bucatele. Rade parmezanul. Eu am avut branza de capra proaspata. Amesteca branza cu ouale,...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu varza rosie calita

Postat de: Bunica in Rata

Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie. Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata. Se scoate usturoiul si se pun pulpele...Citeste continuarea

Cartofi cu carnati la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt...Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si mousse de...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe...Citeste continuarea

Desert clatite de post cu bautura...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Punem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu unt si portocala

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Untul moale l-am frecat cu praful de sare si zaharul pana s-a spumat bine. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste unt am pus ouale unul cate unul si am mixat. Am razuit coaja de portocala,...Citeste continuarea

Pilaf cu praz si ciuperci

Postat de: claudiaO in Mancare copii

Incepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]